Witam serdecznie
Moja przygoda z grami skończyła się wiele lat temu na konsoli Playstation( ah to były czasy
), ostatnio odpaliłem emulator i zacząłem szpilać w GT2 i wpadł mi do głowy pomysł, żeby spolszczyć tą kultową gierkę ewentualnie podmienić pliki z muzyką.
Odpaliłem więc promgramik winiso otworzyłem obraz płyty z GT2simulation(wersja NTSC-U) no i zobaczyłem następujące pliki:
FAULTY.PSX – 26MB
GT2.OVL - 280KB
GT2.VOL - 456 MB
MUSIC.DAT - 81 MB
SCUS_944.88 - 614 KB
SYSTEM.CNF – 68 B
No i na dzień dzisiejszy nie wiem jak się do nich dobrać.
Wiem że np. w tekkenie 3 ludzie podmieniają tekstury(zmieniają stroje zawodników)
Jeśli ktoś z was maniaków miałby jakiś pomysł jak rozpakować/zrekompilować taki plik jak GT2.VOL lub MUSIC.DAT prosiłbym o radę(chociaż namiary na strony zajmujące się tematyką edytowania gier z PSXa)
W ogóle jak zapatrujecie się na ten pomysł spolszczenia GT2?
Za porady z góry dziękuje.
Moja przygoda z grami skończyła się wiele lat temu na konsoli Playstation( ah to były czasy

Odpaliłem więc promgramik winiso otworzyłem obraz płyty z GT2simulation(wersja NTSC-U) no i zobaczyłem następujące pliki:
FAULTY.PSX – 26MB
GT2.OVL - 280KB
GT2.VOL - 456 MB
MUSIC.DAT - 81 MB
SCUS_944.88 - 614 KB
SYSTEM.CNF – 68 B
No i na dzień dzisiejszy nie wiem jak się do nich dobrać.
Wiem że np. w tekkenie 3 ludzie podmieniają tekstury(zmieniają stroje zawodników)
Jeśli ktoś z was maniaków miałby jakiś pomysł jak rozpakować/zrekompilować taki plik jak GT2.VOL lub MUSIC.DAT prosiłbym o radę(chociaż namiary na strony zajmujące się tematyką edytowania gier z PSXa)
W ogóle jak zapatrujecie się na ten pomysł spolszczenia GT2?
Za porady z góry dziękuje.
Komentarz