Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[GT2] Settings & Setup

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Ustawienia do aut z GT 2

Pan Artur Celes nie jest byle kim. nie jest zoltodziobem ktory pragnie jedynie rozglosu. skoro opublikowal swoje magiczne ustawienia i dokladnie opisal przebieg testow to wg mnie jest to wiarygodne. 700km/h napewno mozna osiagnac.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
      Pan Artur Celes nie jest byle kim. nie jest zoltodziobem ktory pragnie jedynie rozglosu. skoro opublikowal swoje magiczne ustawienia i dokladnie opisal przebieg testow to wg mnie jest to wiarygodne. 700km/h napewno mozna osiagnac.
      Ja nie powiedziałem że Artur Celes jest jakimś żółto dziobem ale chodzi mi o to czy ktoś widziała ten wynik? Myślę sobie że nie da rady osiągnąć tej prędkości. A tym co mówię nie mam zamiaru kogoś obrażać Ja na swojej płycie nie mogę osiągnąć 700km/h tylko wychodzi 655.99 i w tym momęcie licznik skaka od 0km/h do tych 655.99 i samochodu nie da się tak łatwo zatrzymać. Gdyby było tego mało zrobiłem ta prędkość 180sx, tym drugim samochodzikiem po ESCUDO , własno ręcznie przerobioną Suprą i sportowymi Viperami, wszystkie te samochody osiągały taką samą prędkość i kloc. To jest chyba nie możliwe żebym miał płytę z błędem na oryginalnej jest tak samo! Nie wiem co o tym myśleć?

Komentarz

Ja JESZCZE nie próbowałem osiągnąć takich kosmicznych prędkości. Ale będe próbował. Niegdyś ktoś pojechał Superbirdem 500 km/h. Jeżeli osiągnął to bez hybrydów to gratuluję. Co do pana Artura Celesa to jeśli jest starym wyjadaczem, to z pewnością uzyskał taki wynik bez hybrydy. Na pewno setupy ma w małym palcu.

Komentarz

Na to wychodzi że nikt nie widział tego wyniku. Są to jakieś plotki Nie obrażając nikogo. Gram teraz na PSP w gt2 i tam też mi taki wynik wyszedł! następnym razem jak wpadnę na to forum to wkleję zdjęcie do pokazu albo nawet kilka żeby nie było że wymyślam sobie. Więc mam już 3 źródła w których mi wyszedł taki sam wynik. ( żadne ustawienia nie zmienią tej prędkości ) Przypominam jeszcze że minimalnie trzeba po prawić ustawienia co są na tym forum żeby zrobić taką prędkość na Test Course. Będę uparty przy tym wyniku jeśli mi ktoś pokaże że można zrobić 700km/h Zdjęcie będę robił telefonem więc z góry przepraszam za słabą jakość. Będzie to mój dowód.

Komentarz

Przede wszystkim to trzeba by do Escudo jakiegoś "powera" wstawić, żeby uzyskać iście kosmiczne przyspieszenie. Bo prostej na Test Course zwyczajnie by zabrakło, by rozpędzić Escudo do chociażby 600 km/h, nie mówiąc już o 700. A przy prędkości 480-coś, jaką maksymalnie dałoby się uzyskać na prostej, to ten samochód WYLECIAŁBY na łuku. Nawet maksymalnie skręcona kierownica niewiele by zdziałała, bo przy takiej prędkości Escudo (które normalnie ma słaby skręt) w ogóle by nie skręciło. A hamulce by się momentalnie stopiły. Osobiście niezbyt wierzę w ten wynik, ale jak ktoś opanował setup'y do perfekcji, to wszystko jest możliwe.

Komentarz

Ja od 3 dni gram na psp w GT2 i na luzie dosłownie przed chwilą zrobiłem 570km/h mam wersję amerykańska także mam wszystko podane w milach. Jak dam rade to jeszcze dzisiaj wkleję fotki z moim osiągnięciem w którym jest tak samo jak w wersji Japońskiej którą mam na psx-sie tam jest podawana prędkość w km/h więc się waham co do tych 700 jak dam foto to będzie porównanie bo na jap gt zrobiłem 656km/h a na wersji z usa też 656 ale już w milach więc przeliczając na km/h wychodzi 1021km/h!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!

Komentarz

To wstaw swoje ustawienia do Escudo. Na wszystkich wersjach GT 2 wszystko jest to samo (prócz języka), więc wal śmiało. Wszystkie wersje (NTSC-JAP, NTSC-US, PAL itd.) settingi wozów mają "znormalizowane", czyli po angielsku.

Komentarz

Dobra już mam. Są to dwa zdjęcia.
                  Zdjęcia nie są super bo telefonikiem dzisiaj zrobiłem to wszystko wylatując po za ekran żeby było jak najszybciej. Tylko jest mały problem nie udało mi się u chwycić w momęcie gdy licznik pokazywał 656 mil na godzinę. To samo zrobiłem na Japończyku tylko że ta suma była w km/h. I teraz które z podanych prędkości jest prawdziwe? Czy w milach czy w km/h? A może to jakieś nie dociągnięcie w grze? Jak będę miał w rękach moją konsole psx to zrobię tez zdjęcie do porównania.

Komentarz

Rzeczywiście, tylko z tego co widzę, to zrobiłeś to "poza torem", czyli na bugu gry. Nie jest to atak na Twoją osobę, broń Boże, ale spróbuj zrobić taki wynik na torze :wink:

Komentarz

• Re: Ustawienia do aut z GT 2

Zamieszczone przez Toyo
                      Rzeczywiście, tylko z tego co widzę, to zrobiłeś to "poza torem", czyli na bugu gry. Nie jest to atak na Twoją osobę, broń Boże, ale spróbuj zrobić taki wynik na torze :wink:
                      Wiem, wiem mi chodzi tylko o tą prędkość. Jeżeli można osiągnąć w GT 2 700km/h to po za torem można jeszcze więcej. A jeśli chodzi o to czy zrobiłem to na test Course to tak można to zrobić. Bazowałem na ustawieniach co są podane na tym forum które należą do Artura Celesa. Bawiłem się troszkę biegami 4-6. Wynik był taki że przy 640 z haczykiem Escudo wypadło mi po za tor, więc nie mam jak zbytnio udowodnić jedynie mogę zrobić zdjęcie. A jeszcze coś nie zrobię tego tak chop śup męczyłem się dobre 3 dni na psx trzeba idealnie się ustawić na torze po wyjściu z zakrętu. Jak mi się uda jeszcze raz to na pewno dodam zdjęcie. Polak tak ma pierw zrobi później po myśli mogłem w tedy zrobić zdjęcie. A najlepsze w tym jest to że jak się zrobi taką prędkość to Escudo samo jedzie :wink:

Komentarz

Jeżeli chodzi o prędkość na torze i na bugu gry (poza torem), to na pewno jest różnica. Ja wyjechałem tylko z Laguna Seca i tam licznik zatrzymuje się przy około 349 km/h. Więcej się nie da. Da się jeszcze wyjechać z Motor Sports Land i, podobno, Test Course. Ja z nich nie mogłem wyjechać, więc nie wiem, jaką prędkość tam się da uzyskać. Co do prędkości na torze, to myślę, że nie ma żadnego "ograniczenia".

Komentarz

Pisze teraz z PSP i co w zwiazku tym brak polskich znakow. Wychodzi na to ze mam wiekszy staz na GT 2 niz ty bez obrazy. Ja wyjechalem na tych 3 trasch. Na Test Course przez przypadek. Na kazdej osagnolem 656km/h nie wiem dlaczego ty zrobiles 350. Moze samochodu nie potrafisz ustawic.

Komentarz

W stażu nie chodzi o bugi, tyko o grę. Są tacy, co wymiatają, a nie umieją wyjechać poza trasę, a są tacy, co grają dopiero kilka dni, a wyjeżdżają bez problemu. Ja w GT2 gram dłuuugo, a wyjechać da się tylko z Laguna Seca. Jaką masz wersję gry?

Komentarz

Wiesz co powiem ci tak. Ja może nie jestem tak super zaawansowany w GT 2 jak pan Celes ale też do niego dużo mi nie brakuje. W serię GRAN TURISMO gram od samego początku, gdy tylko pojawiła się pierwsza część ( nie przypadła mi do gustu tak bardzo) do roku 2000 miałem gt 2 w małym palcu. Nie miałem jak się pochwalić swoimi ośągnięciami bo nie miałem kompa. Mogę powiedzieć że w gt gram dobrze na torze jak po za nim. Nie chodzi mi tu o tą śmieszną prędkość jaką można zrobić w tej serii, ale ogólnie za jazdę itp.. Obecnie czekam na pełną wersję gt5 a w gt 2 gram tak dla sętymentu. Lubie wrócić czasem do tego co się kiedyś grało. Teraz padło na GT2 przez to że wyczytałem o tej pierd... prędkości a wiedziałem że nie mogłem takiej osiągnąć. Miałem 3 wersie gt2 tą co obecnie mam na psp USA Japońską i Europejską w tym że tylko Europejską miałem oryginalną a tamte dwie wiadomo jakie. Na Laguna Seca wyjechać można wyjechać w najłatwiejszy sposób moim zdaniem pchając się na ścianę na MOTOR SPORTS LAND czy jakoś tak wystarczy robić okrążenia w przeciwnym kierunku aż trasa sama znikie pod samochodem i wtedy wystarczy jechać przed siebie. Na Test Course to udało mi się na fuksa a niż było to zamierzone.Na każdej zrobiłem te 600tki. Gdy byś spróbował na tej Lagunie postawić samochód na dupie to ośąginiesz te 600 i wtedy samochód sam jedzie a gdy tylko skręcisz kołami to zacznie skakać aż się nie zatrzymie!! Nie chciał bym się porównywać z tobą bo na pewno jesteś świetnym graczem w gt. Ale jak chcesz możemy się zmierzyć tak dla rozrywki w tym forum. Np. takim samym samochodem na tej samej trasie. Tak jak robili na tym forum? Co ty na to? Może na początek coś takiego prostego? TRASA Super Speedway i samochodzik niech będzie ten ESCUDO? Idziesz na to?

Komentarz

Fajnie by było gdyby Toyo odpowiedział: Nie mam w garażu Escudo. Ha ha ha ha ( jeśli to nie było śmieszne to sorry).
                                "Co nie możesz zabić to wzmocnij. Baczność przemyśl, spocznij."

Komentarz

Pracuję...
                                X