Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[GT2] Settings & Setup

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Ustawienia do aut z GT 2

Akurat, playstatman, masz rację :mrgreen: Miałem Escudo, ale mi się znudziło i sprzedałem w cholerę. Ale co to za problem sprawić sobie nowe. Gran Turismo --> East City --> Suzuki --> Special Line-Up --> Suzuki Escudo --> Buy. "Spię" na kasie więc mi starczy.

JISAW, jak chcesz to możemy się zmierzyć. Nie będę się sprzeczał, kto jest lepszy w GT2, czy kto gra dłużej. Tylko po prostu powiedziałem, że do "stażu" nie liczę umiejętności wykorzystywania bugów. Podam przykład. W żartach mówi się, że czas pracy konduktora dzieli się na sprawdzanie biletów i spożywanie alkoholu w przedziale służbowym*. W GT2 także: wyścigi i zabawa z ustawieniami to jedna część pracy, a bugi to picie w przedziale. I tutaj w "doświadczeniu" konduktora ważniejsze jest picie alkoholu, czy sprawdzanie biletów? Chyba jednak to drugie. Tak samo jest z GT2. Jeżeli chodzi o "pojedynek", to może być. Tylko błagam o trudniejszą trasę :mrgreen:

* nie piszę tego w celu obrażania konduktorów, ani ich oczerniania.

Komentarz

No to podaj swój typ trasy i samochodu. A jak możesz to wklej jakieś zdjęcie. moje super jakości nie będą bo za psp zrobię i w dodatku telefonem więc sorry. Pamiętaj to nie jakaś zajebista rywalizacja tylko do rozruchu A o ten staż to chodziło mi tylko kto jest bardziej zaawansowany. A próbowałeś wyjechać za te trasę tak żeby zrobić te 600km/h?????? Wczoraj jadąc rowerem se pomyślałem dlaczego nie mogłeś jechać więcej niż 350km/h i wniosek wiesz jaki?

Komentarz

Choćby Midfield. Samochód to wszystko mi jedno. Byle jeździło
        Ja nie traktuję tego jak rywalizację na śmierć i życie. Dla mnie graczem zaawansowanym jest taki, który gra już jakiś czas i daje sobie radę. Poza tor próbowałem wyjechać tylko po to, żeby zobaczyć "jak to jest". Nigdy nie próbowałem tam uzyskiwać kosmicznych prędkości. W ogóle jestem za grą, a nie za zabawami z bugami.

Komentarz

dobra może być ta trasa. Samochód proponuję Vipery własnej roboty (to moje ulubione wózki w GT2 ) RT/10 i GTS Może być ? można je przerobić NA MAXA ale bez wspomagaczy wiesz o co mi chodzi prawda? postaram się jeszcze dziś z jakimś czasem wpieprzyć Postaram się jak najlepsze zdjęcie zrobić żeby nie było nie do mówień dobra? A co do tych bugów to powiedz mi jedno na Lagunie w którym miejscu?

Komentarz

Na Laguna Seca trzeba na końcu prostej startowej wjechać pomiędzy te opony, a mur. Teraz należy dodać gazu i skręcać kierownicą to w lewo, to w prawo i w końcu znajdziesz się poza trasą. Nawet kropka na mapce może przejechać Ci przez cały ekran.

Co do rywalizacji, to wiem. Dozwolony maksymalny tuning, żadnej kontroli trakcji ani innych elektronicznych pomocników.

Komentarz

Co do wyjazdu na Lagunie to ci muszę powiedzieć że robisz błąd. Nigdy nie wyjeżdżaj z trawy albo z piasku bo jak wyjedziesz to zawsze będziesz jechał o trawie. Mam dla ciebie podpowiedź słuchaj zrób tak jak ruszysz to zaraz z prawej strony jest wcięcie b bandzie i widać z niej drzewa. Tam rób to samo co robiłeś wtedy i też wyjedziesz ale już z asfaltu i będziesz po nim jechał cały czas. Wtedy zrobisz tą prędkość 656km/h Nie mogłeś wtedy zrobić więcej niż 350km/h. Spróbuj w ten sposób co ja ci mówię i mi powiedz czy ci wyszło? A do tej rywalizacji to możemy zmienić trasę? bo mi tak nie pasuje bo ja mam na psp wersję z licencjami i nie mam tej trasy bez ograniczeń że se wjadę na maxsa przerobionym wozem. Czy może zmienimy na Lagunę, Special r5 albo jakąś jeszcze?

Komentarz

To walimy na Special Stage R5 :wink: Uwielbiam tą trasę.

Wyjechałem w "asfaltowym" miejscu. Licznik zatrzymał się na 410 km/h (w Escudo). Muszę jeszcze poszperać w ustawieniach.

Komentarz

Dobra !! A ustaw samochód w ten sposób że zawieszenie zrób 150 /95 tylny spojler zrób na maksa to chyba jest 99 a przód na minimum to chyba 32 jak się nie mylę wszystkie wspomagacze wyłącz i jedź na tym asfaltowym miejscu!! zrób wikse i mi napisz ile jebłeś Jak możesz to jakąś fote daj

Komentarz

Na Twoich ustawieniach skończyło się na 392 km/h, a na moich (docisk z przodu na minimum, z tyłu też na minimum) poszło 416 km/h.

Komentarz

Widzę że muszę cię za rękę poprowadzić to zrób według tego
                      zawieszenie:
                      F // R
                      20.0 / 2.0
                      150 / 150
                      1 / 1
                      1 / 1
                      0.0 / 0.0
                      00.0 / 00.0
                      1 / 1

Skrzynia biegów
                      auto setup 25 i może troszkę 6 bieg daj do tyłu ale nie za mocno.
                      opony super softy
                      bez wspomagania
                      upewnij się że na pewno jesteś w asfaltowym miejscu jak nie jesteś to z pod kół leci dym.
                      wyjedź w tym miejscu gdzie na starcie jest naklejka TEXSACO z taką białą gwiazdą tam jest wcięcie ja tam zawsze robię
                      TO SĄ USTAWIENIA NA ODPIERDAL TAK ABY ZROBIĆ TE 656KM/H musi ci się udać Masz już jakieś wstępne czasy? Ja robię w okolicach 1.20.000 a ty?

Komentarz

426 km/h. Dalej nie szło. Dobra, pieprzyć to. Od tego sie nie umiera.

Jeszcze nie jechałem. Jutro zacznę kręcić kółka.

Komentarz

Nie wieżę że ci nie wychodzi? Jak samochód zacznie ci się podnosić to już z górki przy prędkości 380 już się podnosi po 420 zaczyna przyspieszać a od 450 już daje czadu i w ciągu 2 sekund robi 600km/h Spróbuj jeszcze raz bo mi na tym zależ bo chcę wiedzieć czy są różnice między wersjami gry pod tym względem. Domyślam się że grasz na kompie? Ja na każdej wersji na psx zrobiłem to samo. A teraz bazuje na ustawieniach Artura. Wcześniej robiłem na tych co ci podałem tylko że one gorzej wypadają na trasie.

Komentarz

Wyczyszczone

Komentarz

A więc tak, przeczytałem tutaj kiedyś dyskusje na temat rzekomych 700km/h na test coursie i postanowiłem to sprawdzić na WSZYSTKIE możliwe sposoby, łacznie z hybrydami, błędami, cheatami itp. I na PAL-u nie da się pojechać szybciej niż 656 km/h choć byśmy nie wiadom jak tego chcieli i nie wiadomo czym byśmy nie jechali. nawet gdy escudo ważyło 350kg, to prędkość maxymalna wynosiła 650-pare km/h.
                              A więc nie wiem po się kłóciliście z jisawem. wystarczyło samemu spróbować
                              Właśnie przeczytałeś mój opis

Komentarz

brak mi słów aż mi łza w oku się kręci że ktoś docenia moją pracę :mrgreen:

Komentarz

Pracuję...
                                X