a widziales inne? tak... te ktore maja naped FR. sa lzejsze ale w jakis niewyjasniony sposob sa slabsze od swoich odpowiednikow z napedem 4WD. Skyline (R34) 25GT Turbo '98 jest najmocniejszy i ma zaledwie 469hp a silnik ma taki sam jak w R34 V-Spec. z V-Spec wyciskamy 774hp... dlaczego? bo wersja FR bylaby szybsza i lepsza gdyby nie ten zabieg ograniczenia mocy?
może niewiem wyczytałem na pewnym portalu że Nissan Stagea to wersja kombi Skyline w Gran Turismo 2 nie widziałem Skyline z napędem na tył startujący w GT 500
GT jest bogiem
Escudo nałogiem
Tunning zabawą a
S Licence PODSTAWĄ !
Moim zdaniem najlepszy jest Escudo (GT500), wygrałem nim 2 razy (wszystkie 5 wyścigów) i było super Ale co tu ukrywać.. Nim da się wygrać wszystko bez ograniczeń mocy
na Red Rock Valley Speedway w GT All Stars wygralem z GT-One '99 Daihatsu Sirion'em Rally Car 427hp. znajdzie ktos samochod slabszy ktorym da sie wygrac ten wyscig??
w jakis niewyjasniony sposob sa slabsze od swoich odpowiednikow z napedem 4WD
To bardzo dziwne, bowiem wózki z napędem na tylną oś z reguły mają lepsze osiągi. Napęd FF, 4WD wybaczają wiele błędów, ale nie zapewnią wielkich osiągów. Z kolei FR zapewniają dobre osiągi, lecz nie wybaczą wielu błędów. I to mi się podoba w FR :wink:
no to to ja wiem... tylko dlaczego z FR Skyline'a mozna wycisnac niecale 500hp a 4WD Skyline'a prawie 800? taki chłyt marketingowy? ...ze jak Skyline to zawsze 4x4 najlepszy? gdyby nie to to FR prawie 800hp spokojnie polecialby 400km/h
Komentarz