mam do was pytanie, moze i błache ale pytanie. Chciałem sobie skończyc wyścigi u dealera Hondą NSX. Patrzę a tu w nówkach jej nie ma i w używkach też nie. Wiec mam pytanie: czy ona pojawi sie w końcu w używkach ( jak tak to kiedy) czy powinna byc w nówkach. Mam GT2 wersje NTSC angielską.
"Co nie możesz zabić to wzmocnij. Baczność przemyśl, spocznij."
mam do was pytanie, moze i błache ale pytanie. Chciałem sobie skończyc wyścigi u dealera Hondą NSX. Patrzę a tu w nówkach jej nie ma i w używkach też nie. Wiec mam pytanie: czy ona pojawi sie w końcu w używkach ( jak tak to kiedy) czy powinna byc w nówkach. Mam GT2 wersje NTSC angielską.
W sklepie z nowymi musi być NSX np. "type S zero", Jeśli masz NTSC to masz po japońsku (bez wyboru języka), a jak masz po angielsku to masz PAL. Albo ja czegoś nie wiem.
W takim razie wersja amerykańska to jest NTSC U/C czyli Usa/Canada. Samo NTSC to jest tylko i wyłącznie wersja japońska.
Nie takiego czegoś jak NTSC. Jezeli juz to musi być przypisana do niego odpowiednia literka: NTSC-U - ameryka (nie ma takiego czegos jak NSTC-U/C bo USA i Kanada to to samo ), NTSC-J - wersja japońska :wink:
W takim razie wersja amerykańska to jest NTSC U/C czyli Usa/Canada. Samo NTSC to jest tylko i wyłącznie wersja japońska.
Nie takiego czegoś jak NTSC. Jezeli juz to musi być przypisana do niego odpowiednia literka: NTSC-U - ameryka (nie ma takiego czegos jak NSTC-U/C bo USA i Kanada to to samo ), NTSC-J - wersja japońska :wink:
To popatrz na oryginalne opakowania z gier na PS2 (patrz na grzbiet pudełka)
To popatrz na oryginalne opakowania z gier na PS2 (patrz na grzbiet pudełka)
aaa, faktycznie tak jest, zwracam honor. Mozliwe ze dawniej nie było tego U/C bo z tego co pamietam ja miałem stycznosc tylko z samym U (jeszcze na grach z psx'a), ale tego to juz nie wiem. A z samym NTSC sie nigdy nie spotkałem, spotkałem sie tylko z NTSC-J. Sam system NTSC powstał w Ameryce dlatego nie mogło to zostac przypisane Japonii. Ale zbedna gadka, mały offtop sie zrobił :wink: .
uwielbiam trase RRVS... tam wygralem daihatsu sirionem ktory ma 420KM. slabszego nie znalazlem ktorym daloby sie wygrac z np GT-One. a zazwyczaj biore sobie Listera Storm V12 (tuning na max). Ma ponad 700KM co w zupelnosci wystarczy by objechac wszystkich na piewszym kolko ;] Viper GTS-R TEAM ORECA tez niezly jest. standardowy z salonu jest dziwny. mam prawie 100 aut w garazu wiec nie pamietam co i jak...
a tu kilka ulubionych z mojego garazu:
-GT 40 race car
-Challenger '71
-Muscle Car '71
-Re Amemiya Racing Matsuto-Kiyoshi RX-7
-wszystkie wariacje NSX (mobil, raybring, mugen, takata...)
-R390 GT1 (wszsystkie)
-S2000 GT1 LM
-ESCUDO ;]
-GTS-R TEAM ORECA
-LISTER STORM V12
-Calibra Touring Car
-155 Touring Car...
Komentarz