Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

!!!! WSZYSTKO O SAMOCHODACH !!!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: !!!! WSZYSTKO O SAMOCHODACH !!!!!!

[R] Ford GT90

V12 DOHC 5927cc
    716hp / 6500
    899Nm / 4500
    MR 1452kg

W koncu udalo mi sie go zdobyc :mrgreen: ...ale samochod prowadzi sie koszmarnie. Strasznie nim rzuca. Lata po calym torze. Dolaczy do kolekcji jako eksponat.

Komentarz

thooorn - wystarczy zmniejszyć twardość sprężyn - spring rate czy jakos tak ustawić gdzieś na 5-8kg/mm czy jakoś tak. Od razu sie prowadzi lepiej, powiem, że po dłuższym ustawianiu jest z tego niezły zabijaka.
      http://mwiszniewski.carbonmade.com/
      http://motoblog.blog.pl - Najświeższe njusy i ciekawostki ze świata motoryzacji widzianej okiem szarego ludzika.

Komentarz

Sprawdzalem rozne ustawienia. Nawet przy 250 potrafi latac bokami. Czasem jest po prostu nieprzewidywalny, cos jak Speed12. Po za tym jego osiagi nie sa zbyt zadowalajace. Jak na supersamochod to GT90 jest po prostu za ciezki. To jest jego najwieksza wada.

Komentarz

Wadą samochodu dla mnie jest także jego... wygląd.
          1+1=10

Komentarz

[R] Lancia Stratos Rally Car :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

po max tuningu...
            V6 DOHC 2418cc
            355hp / 7600
            347Nm / 6600
            MR 873kg

Auto prowadzi sie swietnie. Czysta przyjemnosc prowadzic Stratosa :mrgreen:

Komentarz

Ostatnio bardzo mi się spodobał.Mimo tylego napędu dość łatwo go opanować.
              Auto jednak jest jeszcze w fazie testów.

Jazda na oponach Normal (bo na razie na takich testuje) daje dużo radości szczególnie gdy lecimy bokiem w pięknym stylu.

Komentarz

A co powiecie na to:

Toyota Altezza LM Edition.

Ogólnie wózek porównuję do Hondy S2000 GT1. Prowadzi się nienagannie, niemal tak jak Honda.
                Oczywiście te około 100 kg więcej robi swoje.

Komentarz

Miałem jeździłem,prowadzi się dosyć dobrze. Oznaki nadsterowności ale na znośnym poziomie.
                  Zdecydowanie jednak nie lubi nierówności nawierzchni jak podbije to ciężko utrzymać.

Komentarz

Mam ALTEZZe LM w garazu, tez biala. Kiedys mialem srebrna. Generalnie auto dobrze sie prowadzi, choc do S2000 troche jej brakuje :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                      Generalnie auto dobrze sie prowadzi, choc do S2000 troche jej brakuje :wink:
                      To z powodu większej wagi.

Ogólnie auta są do siebie podobne, podobne gabaryty (przynajmniej moim okiem), podobna moc, prędkości podobne (testowałem), jednak wagą się różnią i przez to nie mają identycznych osiągów.

Komentarz

Dodatkowe 100kg nie powinno robić takiej dramatycznej różnicy.
                        Uważam że to różnice czysto konstrukcyjne bo te dwa auta to zupełnie inne bajki.

Komentarz

Dokladnie :wink: S2000GT1 to swietne auto, bijace na glowe nawet duzo mocniejsze bolidy. Altezza jest jakby "grzeczniejsza". Nie pozwala na az tak szybka jazde.

Komentarz

Dreadlock, każdy kilogram jest niezwykle istotny. Już 10-20 kg jest na wagę złota, a co dopiero całe 100.

Ogólnie Altezza jest po prostu spokojniejsza. Prędkości na prostych mają podobne, jednak na krętych torach szybsza będzie Honda. Normalne, że oba samochody konstrukcyjnie są zupełnie inne, jednak według mnie gabarytami podobne. To już jest osobista kwestia każdego z nas.

Komentarz

Kapitalny wygląd ma
                              1+1=10

Komentarz

Mnie rozczarował TVR Tuscan Speed 6. Taki ociężały czołg na kołach.

Komentarz

Pracuję...
                                X