Witam.Przepraszam że z takim dziwnym pytaniem przychodzę ale czym się różni Alfa 155 od Calibry TC oprócz wyglądu.Mocą się niby różnią ale dla mnie są te auta takie same .
Calibra jest szybsza, minimalnie, ale jest... W moim odczuciu prowadzi sie precyzyjniej. Generalnie samochody pod wzgledem osiagow niemal identyczne. Oba modele to wyscigowe specyfikacje DTM z lat 90'. Z tad takie podobienstwo.
To prawda. Jest to jednak samochod-duch, do ktorego rzadko kto ma dostep. Nie jest on pospolicie dostepny :wink:
Przy wyborze miedzy tymi dwoma Touring'ami mozna smialo sie kierowac ich wygladem. Roznica w osiagach jest znikoma. Mnie bardziej przypadla do gustu Alfa :wink:
A propo wracając do tego CLK-DTM to mnie się wydaje że ten CLK-DTM jest jeszcze bardziej podobny do Alfy.Można poznać w prowadzeniu i po dźwięku silnika.
Ja osobiście wolę Calibrę :wink: . Dlaczego? Dlatego że Calibrą lepiej się jeździ oraz jest zwrotniejsza i szybsza niż Alfa. Różnice przed chwilą wymieniłem :wink: .
Pozdro dla all
Nie zwróciłem wcześniej uwagi na ten wątek ale nie zgodzę się że Opel jest szybszy na torze od Alfy.
Sam kiedyś dusiłem jednego i drugiego i Alfa nie ma sobie równych
Komentarz