Re: Czyżby kolejny nie wspominany rzadki samochód??
Jednak go widzialem. Rome-Night w Event Synthersizer. Daawno temu. Tyle ze nie pamietam tego malowania BP. Ciezko jest go dostac. Jeszcze go nie widzialem w uzywkach.
Kilka stron wczesniej w tym temacie znajdziecie unikatowego Nissana Skyline z GT2 NTSC od Pietra$a. Dzisiaj udalo mi sie dorwac jego wersje z PAL. Calkiem przypadkiem...
Jego pelna nazwa to Nissan P-Ride Skyline 280 Type MR.
4WD
I6 DOHC
2771cc
551HP/7000rpm
588Nm/6500rpm
1246kg
Sprint do 100km/h zajmuje mu zaledwie 2,5s ...na standardowych ustawieniach. Robi wrazenie.
Wskazales ten sam temat, w dodatku ta strone Po za tym przeczytaj jeszcze raz uwaznie mojego posta. Widze ze masz z tym wieksze problemy niz myslalem. Nowe pokolenia maja coraz wieksza trudnosc czytania ze zrozumieniem. Potem przychodzi taki na forum i pisze posty jw.
Byl, ale jego wersja z NTSC a to jest PAL. Nazwa samochodu jest nieco inna ale to ten sam model. W NTSC nazywa sie Nissan Prince Skyline 280 MR a tu Nissan P-Ride Skyline 280 Type MR.
Rzadko spotykane odmiany Mazdy RX-7. Niestety nie zrobilem im fot. Mozna je dorwac w Used Cars, czesto pojawiaja sie w wyscigu "RX-7 Meeting" u dealera Mazdy.
Przegladajac ostatnio oferty uzywanych samochodow widzialem wiele razy u dealera Subaru takie samochody jak Impreza WRX Sti Ver II, III, IV... itd. Mysle sobie... a gdzie Ver.I? Czy zrezygnowali z niej podobnie jak z Lancera Evo? Otoz nie
[R] Subaru Impreza Coupe Type R WRX STI version '96
po max tuningu:
1994cc
Boxer4 DOHC
403hp/6600
457Nm/5600
4WD 1058kg
Nieco wczesniej natknalem sie na innego klasyka. Jego cena w uzywanych samochodach to ok 110 000CR. Sporo jak na uzywany woz.
[R] Toyota 2000GT '67
po max tuningu:
1988cc
I6 DOHC
325hp/7400
332Nm/6500
FR 1021kg
Po za tym, wciaz poluje na Impreze 22B. Przegladam uzywki co 10dni i jak narazie ani widu, ani slychu po najmocniejszej Imprezie
Kolejnym rzadkim autem (trudnym do zdobycia) jest moim zdaniem: STP TAISAN Viper
A to screen z dzisiejszej sesji endurance na Grand Valley Circuit wraz z najlepszym czasem okr.
Ten Viper jest do zdobycia w GT500, ale ponieważ są tam jeszcze 3 inne auta to trzeba się napocić żeby na niego trafić. Jak każdy Viper, ten też jest narowisty ale pogrzebałem troche w ustawieniach i teraz się słucha, choć bączki mu się zdarzają ale tylko z winy kierującego. Na Grand Valley pierwszy zakręt czasami zwany jest "zakrętem prawdy" i bardzo łatwo wypaść na nim w piach. Ja po kilku/kilkunastu okr. przejeżdżałem ten zakręt na 3 biegu (ok.130 km/h) i to z lekkim driftem. Ustawienia pojawią się w stosownym dziale.
Komentarz