I tak Escudo jest tutaj najlepsze... HKS na PSone w teście szybkości jest dopiero na 7 lub 8 miejscu... Wcześniej są jeszcze Audi TT LM edition i parę przeróbek Skyline'a.
Audi TT szybsze od HKS?? chyba ze HKS jedzie na wstecznym a TTka normalnie
HKS spokojnie robi 450kmh wiec TT i inne Skyline'y moga sie schowac
Dokładnie, popieram ciebie - HKSa pokona Escudo, Cultus i GT-ONE (ale tylko przez buga prawdopodbnie)
Swojego czasu grało się w GT2 i pamiętam HKSa miał ogromny zapas mocy ale z tego co pamiętam to miał zerową skrętność,mistrz prostej.
Co prawda nie grzebałem w ustawieniach. Preferowałem Escudo :mrgreen: :mrgreen:
Bo HKS jest samochodem stworzonym z myślą o wyścigach drag odbywających się na prostej o długości 1/4 mili. Zatem po grzyba w wyścigach drag dobry skręt? Escudo też nie ma najlepszego skrętu, zatem żeby sie nie obijać o bandy, to trzeba mocno hamować. HKS używam tylko do rekordów prędkości i do tuned turbo na test course, gdy mi się zachce. A Escudo poza rajdami i niektórymi wyścigami raczej w ogóle nie używam. Jeżeli chodzi o wyścigi, to tylko wtedy, gdy chcę przejechać szybko. Z reguły preferuję grę bez "pójścia na łatwiznę".
gra jest wtedy nudna... bo wiadomo ze wygrasz. ja czesto biore samochody duzo slabsze od samochodow przeciwnikow. zeby miec jakies zajecie na torze choc i tak musze przyznac ze AI tych zawodnikow nie stoi na zbyt wysokim poziomie.
Potwierdzam AI. Bo jeżeli Mazdą RX-7 zostawiam daleko w tyle Toyotę GT-ONE, to chyba mówi samo za siebie. Na ciekawej jeździe zależy mi głównie w wyścigach endurance. Bo jak mijam stawkę po 5 do 12 razy to po pierwszych 10 okrążeniach już ziewam.
Bo HKS jest samochodem stworzonym z myślą o wyścigach drag odbywających się na prostej o długości 1/4 mili. Zatem po grzyba w wyścigach drag dobry skręt? Escudo też nie ma najlepszego skrętu, zatem żeby sie nie obijać o bandy, to trzeba mocno hamować. HKS używam tylko do rekordów prędkości i do tuned turbo na test course, gdy mi się zachce. A Escudo poza rajdami i niektórymi wyścigami raczej w ogóle nie używam. Jeżeli chodzi o wyścigi, to tylko wtedy, gdy chcę przejechać szybko. Z reguły preferuję grę bez "pójścia na łatwiznę".
To po co Ci auto w GT stworzone do dragu? Nie widzę większego zastosowania poza wyścigami na test course gdzie jakoś sobie radzi bo na reszcie torów to raczej kiepski pomysł.
Autorzy GT początkowo wprowadzili do gry tory do dragu i ustawili zawody drag. Jednak pod koniec produkcji gry w ostatniej chwili wycofali zawody i toru, gdyż uznali, że 1/4 mili jest na test course. Jednak zawodów i tak zabrakło ... Stąd w NTSC możliwe jest tylko 98 % gry. Niemożliwe 2 % trzeba było zdobyć w zawodach drag. Były też wprowadzone wyścigi gokartów, jednak tu akurat w ostatniej chwili wycofali gokarty, a tor zostawili (Motor Sports Land).
Autorzy GT początkowo wprowadzili do gry tory do dragu i ustawili zawody drag. Jednak pod koniec produkcji gry w ostatniej chwili wycofali zawody i toru, gdyż uznali, że 1/4 mili jest na test course. Jednak zawodów i tak zabrakło ... Stąd w NTSC możliwe jest tylko 98 % gry. Niemożliwe 2 % trzeba było zdobyć w zawodach drag. Były też wprowadzone wyścigi gokartów, jednak tu akurat w ostatniej chwili wycofali gokarty, a tor zostawili (Motor Sports Land).
A teraz to mnie dziwiłeś, tego nie wiedziałem. Gratuluje rozeznania :wink: :wink:
Komentarz