Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

opowiadanie: Jak zrobić hybryde na kompie :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• opowiadanie: Jak zrobić hybryde na kompie :)

Postanowiłem że się za to zabiore, gdyż w necie szybciej znajdziemy jak to zrobić na psx a o kompach to jest mało co...

1. Więc zacznynamy, najpierw sciągnij sobie program "psx emulation cheater" Pamiętając by przy instalacji wybrać miejsce z pluginami emulatora.
    2. Teraz wchodzimi w emulator, w pluginy graficzne i tam wybieramy Psx emulation cheater i po kliknieciu na niego pokaże nam sie okno z wyborem pluginu graficznego, tam wybieramy nasz normalny plugin.
    3. Sciągamy program pecedit. uruchamiamy program i wybieramy w nim miejsce instalacji psx emulation cheater. Tam klikamy na plik codelist.inf
    4. Teraz wybieramy nasza wersje gry, klikamy na edit, add.

5. W oknie description wpisujemy sobie nazwę cheata, w oknie comments wpisujemy wiadomo co.
    6. Interesują nas teraz dwie stronki 1. http://www.granturismo.com.pl/basecode.txt 2. http://www.granturismo.com.pl/basecode.txt
    7. Z pierwszej stronki bierzemy sobie kod części którą chcemy zcheatować Weźmy engine kod w wersji np. pal to: 801cd59c
    Kopiujemy ten kod i wklejamy go do Game shark codes (onko widoczne na załaczonym obrazku w punkcie 4) Robimy za kodem spację (jeśli jej nie ma) i wpisujemy Kod samochodu ze strony nr 2. Weźmy escudo którego kod dla PAL to 0266.
    8. Teraz klikamy na zielone save po czym zapisujemy po raz drugi klikając na--> file, save.
    9. Właczamy sobie emulator z płytką simulation disc. Wchodzimy w garaż i ustawiamy sobie na 1 miejscu samochód który będzie naszą hybrydą. Samochód musi być stuningowany, bo inaczej nasza hybrydka dostanie tylko zwykły silnik wybrany przez nas.
    10. Odpalamy psx emulation cheater. (musi być odpalone na nowo jeśli było właczony podczas edycji kodów) Tam wybieramy nasz kod, powinien być na samym końcu kodów (pamiętajcie żeby wybrać właściwą wersje gry ) Klikamy na "send cheats to plugin" Niekiedy 2 razy trzeba kliknąć.
    11. wchodzimy spowrotem do gry, zaglądamy do garażu. Nasz samochód sie zmienił?

Dobra, to chyba wszystko. Jak czegoś zapomniałem to dopiszę jak mi ktoś przypomni.

Teraz jeszcze kilka porad.
    Hybryde ustawiamy tak: wchodzimy w wyścig, ustawiamy co chcemy i wychodzimy z niego, dopiero później wchodzimy drugi raz i zaczynamy jazdę. Inaczej samochód zrobi się standardowy. samo wejście w ustawienia juz robi samochód standardowy, także warto pamiętać.
    W gotowych wyscigówkach nie zwiększymy już znacznie mocy, gdyż dodanie silnika do jakiegoś samochodu to silnik plus to co dokupiliśmy do niego, a samochody LM mają "poukrywane" swoje części

Nie wiem co jeszcze napisać. Jak komuś się uda zrobić hybryde to niech piszę a jak ktoś zwiększy znacznie moc np. escudo, to już wogóle niech piszę, bo ja jakoś do tego jeszcze nie doszedłem. Ogólnie to pewnie dlatego że sie nie starałem za bardzo to zrobić.
    Właśnie przeczytałeś mój opis

Re: opowiadanie: Jak zrobić hybryde na kompie

słuchaj, jakbyś mógł to wyślij mi instalkę do tego bo akurat tej wersji znaleźć nie mogę . Z góry dzięki
    https://www.facebook.com/mistrzswiatame ... ef=tn_tnmn

Komentarz

Link ważny około jednego miesiąca http://www.sendspace.com/file/bx6w9j

Komentarz

dzięki
        https://www.facebook.com/mistrzswiatame ... ef=tn_tnmn

Komentarz

Poprawka linków, bo dałem 2 takie same. To są właściwe linki:
          http://www.granturismo.com.pl/basecode.txt
          http://www.granturismo.com.pl/engine.txt

Komentarz

Generalnie plik *.ini z kodami można edytować ręcznie (ja tak robiłem), ale to dość niewygodne.
            1+1=10

Komentarz

ale trochę nie rozumiem... Np jeśli chcemy weight reduction z np. nissana jakiegoś, to kopiujemy najpierw kod części, a potem po spacji kod samochodu z którego to bierzemy, czy jak??? Proszę o pomoc bo nie rozumiem

Komentarz

Tak, właśnie tak...

Komentarz

a można dać wagę z Daihatsu Midget II D type do np. Hondy CR-X 1.6 Esi '95, i czy to wpływa jakoś na przyśpieszenie, itp?
                  --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

okay spróbowałem i da się

Komentarz

Można, poszukaj sobie hybryd w moich postach. daję to bardzo wieeele

Komentarz

Wiecie co ja się uporać z tym nie mogę nic mi nie działa robię wszystko co jest tu ładnie opisane i pipa nie działa może do niczego mam emu albo ISO. Tylko że na płytce też nic nie mogę zrobić To nie mam bladego pojęcia co jeszcze mogę zrobić

Komentarz

tam gdzie jest description piszesz nazwe kodu np silnik 500hp
                        comments- jakiś komentaż np silnik z Corvetty
                        w gamwe shark codes piszesz najpierw (te 111111111111111) to jest kod części którą chcesz zamienić np silnik
                        a te drugie (2222) to jest to kod samochodu z jakiego to bierzesz (musisz jeszcze znać twoją wersje gry bo kody różnią się do pal i NTSC i versje gry [tyczy się wersji NTSC--> 1.0 1.1 1.2] )

program do wpisywania kodów instalujesz gdzie chcesz, a w drugim polu (po lokalizacji instalacji) podajesz lokalizacje plóginów(graficznych) (folder "plugins")
                        twojego ePSXa. potem uruchamiasz ePSXa i dajesz config---->Video---->w okienku selecr/config Main Video Plugin wybierasz plugin psx emulator cheater

Komentarz

Witam, jestem nowy na forum.
                          Grałem długi czas w GT2 na konsoli, ale padł laser więc jakiś czas temu wróciłem do tej klasyki na "pececie". Na konsoli nie miałem GS/AR, ale na kompie teraz wrzuciłem sobie te wtyczki do cheatów no i część działa- a część nie. Hybrydy na przykład nie jestem w stanie zrobić:/ Może źle rozpoznałem swą wersję gry: Gran Turismo 2 - Simulation Disc [SCUS-94488]- po sprawdzeniu na googlach jestem niemal pewny, iż jest to NTSC v1.0. Jednak wcześniejsze cheaty (ukryte samochody) wklepywałem nieświadomie na PALu. I działały kody. Teraz jednak próbując wklepać kody, m. in. na kasę lub hybrydę w obu wersjach (PAL, NTSC v1.0) nie widać żadnych efektów:/ Czy ktoś może ma tę wersję gry i jest pewny w jakim systemie ona jest? Z góry dzięki za odpowiedzi.

Pozdrawiam, Loki

Komentarz

WITAMY!

Może sprawdź wersję NTSC 1.1 albo NTSC 1.2? Zresztą, mi teraz nie działają kody na licencje i na "any car can play any circuit". A kiedyś działały...

Komentarz

Dzięki Okazało się, że google kłamały Moja wersja to NTSC v1.2. Teraz działają kodziki. Thx A mam jeszcze pytanie. Otóż baaaardzo lubię Toyotę Altezzę LM Edition (590HP, napęd FR). Zaczynam driftować i byłoby fajnie gdyby i tym autem dało się, ale niestety- po pierwsze tak trochę "muli"- nie ma zbyt dobrego przyspieszenia, ale za to ciągnie dość równo od niskich obrotów, a dwa, że strasznie dobrze trzyma się drogi(za dobrze!) nawet kiedy pogrzebię w ustawieniach aero i zmienię opony na słabe. Czy ktoś wie co trzeba zrobić aby przynajmniej słabiej się trzymała drogi?

Komentarz

Pracuję...
                              X