To, że wygrywany samochód nie powinien być dostępny w ogóle do kupienia. Innym już chamskim błędem jest to, przed chwilą zauważyłem, że Opel Calibra i GT40 Race Car są do wygrania w jednych mistrzostwach i co gorsze trzeba się poważnie zastanowić który chcemy bo drugiej okazji na wygranie któregoś z tych aut po prostu nie ma!
Podobnie jest z wyścigiem Like the wind. Auto można wygrać tylko raz (ja wygrałem Mazdę 787B, choć podobno można również wygrać formułę), potem nie można nic wygrać, a na dodatek wygrywa się mniej pieniędzy niż za pierwszym razem. A skoro już mówiwy o błędach i Oplu Calibrze. Wiedzieliście, że jeśli mamy to auto w garażu, to zamiast pisać Calibra, pisze Caribra?
Jest możliwość wybrania sobie samochodu. Np. gdy masz 10 tras w mistrzostwach i gdy wygrałeś na 1 miejscu 7 z rzędu to 8 i 9 wyłączasz, zapisujesz przed 10 i ponownie wyłączasz. Gdy nie wylosuje Tobie najlepszego samochodu, Load Game i znowu możesz sobie tak samo zrobić. To proste jak ESCUDO.
EDIT: Mam GT3 od 3 dni. Możemy sobie zrobić turniej.
Jest możliwość wybrania sobie samochodu. Np. gdy masz 10 tras w mistrzostwach i gdy wygrałeś na 1 miejscu 7 z rzędu to 8 i 9 wyłączasz, zapisujesz przed 10 i ponownie wyłączasz. Gdy nie wylosuje Tobie najlepszego samochodu, Load Game i znowu możesz sobie tak samo zrobić. To proste jak ESCUDO.
Czytaj dokładnie co napisałem. Wspomniałem o tym:
Zamieszczone przez machbed
(chyba, że w mistrzostwach, jest na to sposób, żeby dostać to co się chce).
A właściwie powiedzcie, co polecacie? GT40 RC czy Calibrę? Właściwie to wypróbowałem je oba i niestety oba są do bani. Calibra jest 2x więcej wart od GT40 ale nie jest nawet wart połowy tej ceny, strasznie zeszmacili go w stosunku do GT2, tak samo jak Escudo.
EDIT: Mam GT3 od 3 dni. Możemy sobie zrobić turniej.
Mi to pasi!
Zamieszczone przez machbed
A właściwie powiedzcie, co polecacie? GT40 RC czy Calibrę? Właściwie to wypróbowałem je oba i niestety oba są do bani. Calibra jest 2x więcej wart od GT40 ale nie jest nawet wart połowy tej ceny, strasznie zeszmacili go w stosunku do GT2, tak samo jak Escudo.
Jesli postawiłbyś mi oba te auta, to wziąłbym GT40. Fakt, ma strasznie kiepskie hamulce, ale świetnie się prowadzi. Za to Calibra ma tą zaletę, że jest warta 495,000, dzięki temu zasiliłem swoje konto tą właśnie kwotą
Majówka, z co za tym idzie długi weekend. Jutro mam wolną niedzielę (:mrgreen: ), ale już dziś możemy zaczynać . Ale cieszę się, że w końcu forum o GT3 ożyło .
A ja znowu jutro mam całą chatę dla siebie, także GT3 pójdzie w ruch :mrgreen: . No dobrze, to kto się zajmie organizacją? Jeśli nie ma chętnych, to ja się zgłaszam.
Komentarz