Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Błędy w GT3

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Błędy w GT3

Jednym z błędów (moim zdaniem) jest to, że po zdublowaniu przeciwnika,który jedzie na drugim miejscu konsola nie pokazuje jaką on ma do nas stratę? np. 1 lap, lub stratę czasową a szkoda bo to się czasem przydaje.
    Poza tym szkoda że w bolidach F1 nie można dobierać twardości opon,a przeciwnicy jeżdżą (bolidami) jakby mieli twarde i rzadziej je zmieniają.
    Gram w GT już 15 lat

Zgadzam się, jeżeli zdublujesz przeciwnika (albo zdobędziesz nad nim przewagę większą niż minutę - też spotkałem się z takim przypadkiem), przestaje być pokazywana twoja przewaga nad nim.
    Dla mnie błędem w tej grze jest możliwość wylosowania jako prize car dwa, trzy czy sto razy tych samych wozów (patrz temat Super Speedway - 100 laps). W ogóle te losowania to jeden wielki błąd. :wink:

Trochę głupią jeszcze sprawą jest, moim zdaniem, zasada działania (nie jestem pewny czy to tak się nazywa) turbo kitów stage1, stage2, itd. Jeśli kupię wszystkie (czyli 1, 2, 3, 4) to będę mieć tyle koni mechanicznych jakbym kupił sam stage 4. A nie powinno to się jakoś sumować? Od Stage 1 mam tyle, od Stage 2 tyle, i tak dalej...

Komentarz

Zamieszczone przez Misfitmat
      Trochę głupią jeszcze sprawą jest, moim zdaniem, zasada działania (nie jestem pewny czy to tak się nazywa) turbo kitów stage1, stage2, itd. Jeśli kupię wszystkie (czyli 1, 2, 3, 4) to będę mieć tyle koni mechanicznych jakbym kupił sam stage 4. A nie powinno to się jakoś sumować? Od Stage 1 mam tyle, od Stage 2 tyle, i tak dalej...
      Nie powinno się sumować,bo jak masz pierwsze turbo kit i kupujesz na przykład 2 to ten pierwszy zastępujesz tym drugim.Kapujesz?
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

No właśnie niedawno sie zorientowałem dlaczego to działa tak a nie inaczej. Na początku swojej 'kariery' GT3 kupywałem jak głupi po kolei wszystkie turbo kity - jak np. chciałem stage 3 czy 4, to wyposażałem się też w stage 1 i 2. Dzięki za wyjaśnienia.

Komentarz

No właśnie niedawno sie zorientowałem dlaczego to działa tak a nie inaczej. Na początku swojej 'kariery' GT3 kupywałem jak głupi po kolei wszystkie turbo kity - jak np. chciałem stage 3 czy 4, to wyposażałem się też w stage 1 i 2. Dzięki za wyjaśnienia.
          Ja tak z początku robiłem w Gran Turismo 1...Później zrozumiałem,że robie błąd
          http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
          GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
          GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
          GranTurismo 5 99%
          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Dla mnie błędem w tej grze jest możliwość wylosowania jako prize car dwa, trzy czy sto razy tych samych wozów (patrz temat Super Speedway - 100 laps). W ogóle te losowania to jeden wielki błąd. :wink:
            słuchaj można to oszukać. Najpierw wygraj formułe, nastepnie jedź ten wyscig jeszcze raz ale za każdym razem innym wozem np. formuła przemiennie z ToyotąGT1. duze prawdopodobieństwo wygrania kolejnej formuły (zawsze więcej kasy niz za clio V6 )
            U mnie to działa!
            Gram, bo lubię!

Komentarz

Re: B³êdy w GT3

Ale zaraz zaraz, o jakich losowaniach mowa?

Komentarz

Po 1- o kur*a jaki odkop 4 lata . Usprawiedliwia cie to ze jestes nowy.
                Po 2-w niektorych mistrostwach jest tak ze konsola losuje Ci 1 z 4 aut, jako prize car.

Komentarz

Sorry, ale tak już mam, a po za tym dzięki za odpowiedź. I jeszcze raz sorry.

Komentarz

Dzisiaj grałem Polyphony 001 z SS 150 miles w Gran Turismo Championship na Professional. Wylosowałem sobie GT40. Wchodzę w garaż , a tam GT40 ma ponad 40k koni mechanicznych, a o jedno miejsce niżej był MR2 wcześniej miał około 140KM, a teraz 9k. Następnym autem jakie kupiłem był ESCUDO. Myślałem, że bug przejdzie po kupnie auta, ale jednak się przeliczyłem. Stał z 64k KM. Od teraz jakie auto kupię/zdobędę, ma taką kosmiczną liczbę KM. Czy może to być przyczyna tego, że na drugiej karcie pamięci mam zrobione hybrydy i jakoś zaczęło się tworzyć na pierwszej? Czy po prostu bug, będący przyczyną iż GT3 jest piratką i zwyczajnie mógł się PS2 pomylić z wczytywaniem?

Komentarz

Dzisiaj grałem Polyphony 001 z SS 150 miles w Gran Turismo Championship na Professional. Wylosowałem sobie GT40. Wchodzę w garaż , a tam GT40 ma ponad 40k koni mechanicznych, a o jedno miejsce niżej był MR2 wcześniej miał około 140KM, a teraz 9k. Następnym autem jakie kupiłem był ESCUDO. Myślałem, że bug przejdzie po kupnie auta, ale jednak się przeliczyłem. Stał z 64k KM. Od teraz jakie auto kupię/zdobędę, ma taką kosmiczną liczbę KM. Czy może to być przyczyna tego, że na drugiej karcie pamięci mam zrobione hybrydy i jakoś zaczęło się tworzyć na pierwszej? Czy po prostu bug, będący przyczyną iż GT3 jest piratką i zwyczajnie mógł się PS2 pomylić z wczytywaniem?

Komentarz

Hm, może tak też być. Ja znalazłem jeszcze jeden błąd. Kiedy jedziemy na Grand Valley Speedway i znajdujemy się na zakrętach 6-8, w oddali widać przeciwników jadących po torze, którzy w danej chwili jadą po moście znajdującym się między tunelami.

Komentarz

Nie zauważyłem tego. No... ślepota dokucza hehehe.

Komentarz

Ja akurat raz jadąc, zauważyłem Poza tym, jak jesteśmy w garażu, to zamiast pisać Calibra Tourning Car, pisze Caribra Tourning Car.

Komentarz

Ciągiem dalszym samoczynnego hybrydowania jest 50k KM Polyphony 001, 5k KM Suzuki Alto Sport Limited i 4K Mini Cooper. Nosz kur... chciałem sobie pograć bez żadnych hybryd ani cheatów.

Komentarz

Pracuję...
                              X