Mam duży roblem. moja konsola czyta wszystkie płyty oprócz Gran Turismo 4!!! Paranoja. Po prostu ni widzi płyty a jak wejdę w browser to mówi że płyta nie może być odczytana. Cały problem w tym że jest idealnie czysta. inne gry w gorszym stanie i działają. pożyczyłem od kumpla GT4 i też niedziała. Gry są orginane, nie kopie. Może ktoś miał taką akcję pomóżcie. Tylko dlaczego GT4??? ;(
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Dziwna sprawa z płytą GT
Zwiń
X
-
Bo GT4 jest na płycie dwuwarstwojej i myślę, że dla PS2 to cięzej to odczytać, przeczyśc laser.http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
-
No właśnie ta sytułacja nie zdarzyła mi się pierwszy raz. tylko wtedy wziołem prawdziwy pędzel do malowania obrazków (miękki włos nie jakieś plastikowe) delikatnie przeczyściłem i płyta zaczeła działać (o tyle dobrze że w ps2 slim jest łatwy dostęp do lasera), ucieszyłem się i grałem. No i wczoraj wróciło to samo ale tym razem już nie pomogły czyszczenia pędzelkim. Tak jak już mówiłem wszystko inne działa. Dzięki za pomoc Kamil 12. Jak ktoś ma jakąś radę to piszcie.
Pozdrawiam
PawełPawelMitsu
GT4 + GT Logitech Driving Force Pro 900 = Coś cudownego
Mitsubishi Evolution VIII
94,3% gry
Pozdrawiam
Komentarz
-
No zamarłem na forum. Ale grać, grałem dużo, aż do dzisiaj. Lipa i tyle. pozdrawiam Nomu. Miałeś farta że było Cię stać na jeden z pierwszych modeli ps2, nowsze modele coraz gorsze. mam dwuch kumpli co mają zabytki a wszystko im myka. Ja już wymieniłem jedą konsolę ostatnią z gróbych 700zetka do kosza
kupiłem nową i te same cyrki.
PawelMitsu
GT4 + GT Logitech Driving Force Pro 900 = Coś cudownego
Mitsubishi Evolution VIII
94,3% gry
Pozdrawiam
Komentarz
-
PawelMitsu - przeczyść laser.Patyczek do uszu i np. woda po goleniu (ja tak zrobiłem na PSX, wszystko myka).Ale PSX to nie PS2http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
O kurde... Czyli tochę roboty z tym jesthttp://swiftclub.pl/ Aktualnie:
GranTurismo 5 99%
GranTurismo 6 100%
Komentarz
-
PawelMitsu - przeczyść laser.Patyczek do uszu i np. woda po goleniu
O kurde... Czyli tochę roboty z tym jest
Komentarz
-
zapewne masz model konsoli 3000 badz 3003 czy jakos tak (stara duża), problem wtym ze jedna z tych konsol nie czyta dvd w dualu na którym jest właśnie GT4.
Jak masz swapa albo przerobioną chipem to wiadomo ze pocignie pirata na jednowarstwowej, ale chyba nie po to kupywałeś GT4. Poczytaj troche po necie która wersja dokładnie nie czyta duala.
Komentarz
-
-
Najbezpieczniej i najskuteczniej jest czyscic sprezonym powietrzem. Tez mialem z tym problem miesiac temu. Mam ps2 slim i myslalem ze jak przeczyszcze delikatnie szmatka nasaczona alkoholem to pomoze, ale nici z tego. Juz kupilem druga kopie gt4 bo bylem pewien ze te kilka rysek unieruchamia gre - jakie bylo moje zdziwienie kiedy nowa plyta tez nie chciala dzialac....
Wscieklem sie i wyjalem z szafki sprezone powietrze - jak reka odjal!!! nawet porysowana plyta dzialala bez zarzutu!!!
Komentarz
Komentarz