Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Uszkodzony save!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Uszkodzony save!!!

mam od niedawna playea i gran w gran turismo i co jakiś okres grania kiedy uruchamiam grę wyskakuje mi że plik jest uszkodzony i nie może sie załadować od czego to może zależeć pomóżcie

1. Dzieje się to za każdym razem czy "raz za czas", bo napisałeś " i co jakiś okres grania " i chce się upewnić?
    2. Masz oryginalną karte?

Ps. Temat z uszkodzonym save'm już był, szukałeś może?

Komentarz

Tak mam oryginalną kartę PS2 i dzieje sie to różnie raz grałem 3 dni raz tydzień

Komentarz

Może wyłączyłeś konsolę np. po kupnie auta? Wtedy się gra zapisuje i autosave off nie pomoże.
        Zawsze gdy zapisujesz grę sprawdzaj czy nie mruga jakaś karta w rogu (nie wiem którym), bo wtedy gra się zapisuje i jak wyłączysz konsolę w tej chwili to plik robi się uszkodzony. Tak słyszałem od innych, sam GT4 i PS2 nie mam.
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zawsze gdy zapisujesz grę sprawdzaj czy nie mruga jakaś karta w rogu (nie wiem którym), bo wtedy gra się zapisuje i jak wyłączysz konsolę w tej chwili to plik robi się uszkodzony
          Tak, ale wtedy save w ogóle nie chce się wczytać, a u niego czasem "zaskoczy". Trudna sprawa, nie spotkałem się z takim czymś. A GT4 masz oryginalne czy nie? Bo jak pirat to może być opcja, że save jest dobry tylko gra ma defekt...

Komentarz

mam pirata i jak dwa razy mi coś takiego wyskoczyło to wtedy zacząłem w ogóle wychodzić z gran turismo mode i servować w głównym menu ale to i tak nie pomogło

Komentarz

Zamieszczone przez Mat1616
              mam pirata
              To wszystko wyjaśnia....
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

to uszkodzony save może wynikać z tego że gram w pirata?

Komentarz

Niekoniecznie, ale też tak może być.
                  Nówkę kupisz za 40zł, więc radziłbym Ci tak zrobić.Używana taniej.
                  http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                  GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                  GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                  GranTurismo 5 99%
                  GranTurismo 6 100%

Komentarz

oki chyba tak zrobię dzięki za pomoc

Komentarz

Otóż kupiłem używanego orginała w wersji pal i myślałem że jest już dobrze a tu dziś włączam Gran Turismo i to samo co wtedy co może być tego winą? a zapisywałem zawsze na koniec gry w głównym menu

Komentarz

Pozostaje karta pamieci..
                        Ja bym przelozyl memorke w drugi port, a jak to nic nie da to inna memorke wyprobowac..
                        maruda
                        A-spec 17,839 km

Komentarz

memorka na innych grach jest wporzo tylko gran turismo

Komentarz

Byl juz taki temat klik ale nie dowiedzielismy sie ostatecznie czy wymiana memorki pomogla. Savey z GT4 sa duze w porownaniu z innymi grami.. Moze dlatego tu robi problemy a z innymi grami przechodzi...
                            maruda
                            A-spec 17,839 km

Komentarz

Pracuję...
                            X