Re: Problem z orginalnÄ… grÄ… Gran turismo 4 - rozwiazane
A ja mam taki problem.Gralem w GT4 ponad 2 lata na jedej plytce i pewnego ponurego dnia konsola nie odczytala gry.Wczesniej juz bylo cos nie tak poniewaz po zakonczeniu wyscigu nie ladowaly sie koejne opcje,poprostu koleczko ktore sie pojawia nie bylo biale tylko czerwone.Potem juz nawet przy wlaczaniu gry konsola nie czytala plyty wiec postanowilem kupic nowa gre.Wydalem 10 funa na nowke sztuke i po zalaczeniu gry okazalo sie ze ta nowa plyta tez nie dziala Tak se mysle ze za duzo gralem i konsola znienawidzila moje kochane GT4.Co ciekawe wszystkie inne gry dzialaja na mojej konsoli bez zarzutow
W slimach jest także to że często lasery się po prostu zabrudzają ponieważ są one jednak bardziej otwarte i często nawet ręką można go zabrudzić. W tych starszych nie było tego problemu
Może i jestem górnik jak nie wiem co, ale co wy w ogóle wypisujecie? Że niby w pstwo sie bardziej laser zużywa bo jest na przykład otwarty? Bzdura, psx też był otwierany od góry i nikt nie narzekał i nie czyścił co pięć dni lasera. Może i jest narażony na nadmierne działanie kurzu, ale lekko zakurzona soczewka nie wpływa aż tak na pracę lasera.
"Co nie możesz zabić to wzmocnij. Baczność przemyśl, spocznij."
Zamieszczone przez Jimmy
Przy wersjach slim Ps2 (te ciensze) laser bardziej się zużywa,dlatego nie przerabia się slimów.
Wiem, patrzyłem na date, ale przecież to są bzdury
Po przeróbce, obojętnie, czy nowej czy starej, laser się szybciej zuzywa bo jest bardziej wysilony na odczyt pirata...
Poza tym to slimy się częściej przerabia, bo cena lasera w porównaniu ze starą wersją jest sporo mniejsza
Co do zacinania i nie wgrywania. Ja mam ten sam problem ale jest rozwiązanie. Błędy są takie konsola ps2 slim bo taką posiadam szybko wykańcza się jej laser ale i płyty niektóre są bardzo męczące dla konsoli. I jeśli chodzą wam inne gry a gt4 się zacina to płyta ma wadę albo laser się kończy i nie chodzi mi tu o nowe konsole tylko te ze stażem. Jak ja wgrywam swoje gt4 a to tak że nie wpinam ją w zatrzaski na krążku tylko kładę ją na niego tak żebym po zamknięciu mógł ją wcisnąć w danym dość krótkim czasie. PO zamknięciu czekam aż podjedzie laser do środka I usłyszę jak soczewka podniesie się do góry i opadnie i po tym wciskam na klapke szybko tak aby płyta się w pieła i żeby laser ją jeszcze chwycił. Trzeba tak kilka razy aż zaskoczy co bedzie słychać. Ten sposób działa jak nie chce przy normalnym odpaleniu sie zakręcić i konsola się zacina razem z wiatraczkiem ( wiatraczek sie niechce uspokojić ).
Jeśli już mowa o laserach to ja właśnie odebrałem z serwisu mojego slima po wymianie lasera. Konsola ma 4 lata i laser przestał czytać niektóre płyty DVD oraz gry. Czasami zaskakiwał po 5,6 razie a czasami wogóle no i musiałem wymienić laser. Koszt 100 zł.
Komentarz