Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem z orginalną grą Gran turismo 4 - rozwiazane

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Problem z orginalną grą Gran turismo 4 - rozwiazane

A moje czarne pudło ma z 5 lat i śmiga ładnie, choć, albo jestem przewrażliwiony, albo coś wolniej załącza się gra, tzn. ekran konsoli wyświetla się dłużej i coś wiecej popiskuje jak się płyta kręci . Jest to możliwe?

Komentarz

Tak. Ja mam to samo. I na wyścig czekam dłużej... Wszystko wolniej się loaduje nie wiem czemu.

Komentarz

Ja mam model konsoli PS2 taki SCPH-30003 R i jak narazie nic nie siada :wink: ale może nadejść ten dzień oby jak najpóźniej a GT4 mam orginał
        GT jest bogiem
        Escudo nałogiem
        Tunning zabawą a
        S Licence PODSTAWĄ !

Komentarz

Może i dostanę tytuł górnika roku, ale stało się coś strasznego. Gram sobie w GT4, przejechałem kilka rajdów i.... włączam kolejny a tu podczas wgrywania kręcąca się strzałka (biała) zrobiła się czerwone i ....nic...
          Wie ktoś może czy to wina konsoli czy może gry? Zarówno konsola i gra są wiekowe.

Komentarz

Gra się nie odpala ? Płyta jest porysowana ? Konsola ma zjechany laser ? Inne gry chodzą na konsoli ?

Komentarz

Płyta nie jest porysowana. Gra się odpala normalnie, wgrywa się mój save. Główne menu chodzi, wybieram samochód i normalnie wybieram wyścig. Wszystko jest OK do momentu kiedy zaczyna wgrywać się sam wyścig. Wtedy normalnie robi się czarny ekran, pojawiają się dwa paseczki i biała wskazówka kręcąca się wokół własnej osi. Po jakiś trzech- czterech sekundach zmienia kolor na czerwony i tyle....

Czy inne gry chodzą...... hmmmmm... ciężka sprawa, odkopię jakąś inną grę i sprawdzę, bo w sumie GT4 RULZ....

Komentarz

To coś z płytą musi być (tak mi się wydaje) a ta czerwona strzałeczka oznacza że laser nie może czegoś wczytać. Też raz tak miałem. Ale później już działało ok do momentu gdy gra nie chciała zbytnio się bootować.

Komentarz

Może laser Ci już powoli idzie spać ?

Komentarz

Wydaje mi się, że rozwiązałem problem. Sprawdzałem na konsoli kumpla i u niego jest to sam (czerwona strzałka i się nie ładuje). Natomiast inne gry chodzą mi bez problemu (tzn GT3). Stąd wnioskuje, że to wina płyty. Zamówiłem już nową płytę z GT4. Jak przyjdzie to oczywiście dam wam znać czy jest ok. Dzięki za pomoc.

Komentarz

Sorki, za dublowanie postów. Chciałem wrócić do mojego problemu i śpieszę z rozwiązaniem.
                      Dreadlock89 miał rację, to płyta. Kupiłem nową płytę GT4 i wszystko jest w porządku. Także gdyby ktoś miał podobny problem to można go łatwo rozwiązać. Dzięki za pomoc.

Komentarz

Hmm, raz, gdy grałem z kumplem na dwóch, kumpel pociągnął pada i zrzucł konsole z wysokości ok 1m. ( ) Po resecie konsoli miałem ten sam problem, tzn. czerwona "strzałka". Wystarczyło przeczyścić płyte z grą, laser i wszystko smigało :wink:

Btw. kumpel był już załamany, bo myślał że bedzie mi musiał laser odkupywać
                        ASUS Maximus II Formula l Gainward Radeon HD4850 GoldenSample l Pentium Dual Core E5200@3.14Ghz l OCZ 4GB 1066Mhz CL5 Heatpipe l Creative 5.1 + SupremeFX X-Fi l Plextor-PX820SA l iiyama prolite jakaśtam l PlayStation 2

Komentarz

No albo problem z laserem( może potrzebna wymiana lasera) lub trzeba przeczyścić głowicę
                          Np. ja tak zjechałem grę, że musiałem kupić nową(bo też miałem czerwony znacznik loadowania, przerywanie muzyki itp.), ale np. ze SCARFACE'em miałem tak, że nie chciał mi sie loadować, więc zaniosłem chłopkowi konsolę aby mi głowicę przeczyścił i śmiga jak dawniej
                          Czasem takiej odnowy konsola potrzebuje

Komentarz

Jak slim nie będzie chciał wczytywać gry po dość długi graniu to trzeba go z chłodzić. Wiatraczek chłodzi tylko procesor a reszta grzeje się jak patelnia na ogniu!!! Jak BĘDZIE chłodno w środku to wszystkie gry będą chodzić jak rakieta wzbijająca się w kosmos!

Komentarz

Czesc. Jednak Problem sie takze pojawil umnie. Zakupilem dzis orginalne Gran Turismo 4 w Empiku ale plyta niechce startowac. Jest to gra z Seri Platinum. Moj konsola to SCPH-70004

Komentarz

Pracuję...
                              X