Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Przekonajcie mnie do GT4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Przekonajcie mnie do GT4

Witam jestem nowy na forum. Zastanawiam się co wy takiego widzicie w GT4, dlaczego spędzacie przed tą grą setki godzin? Co w tej grze takiego jest? Mój brat mówi że w tej grze jest bardzo słaba sztuczna inteligencja przeciwników. Poziom trudności też jest bardzo niski. Według mnie w tej grze nie ma nic fajnego oprócz dużej ilości aut i tras, ale to marny plus... . Więc czemu wy i mój brat(pomimo tych minusów które zauważył) sie w GT4 tak zagrywacie? Ale proszę o sensowne odpowiedzi i argumenty. Przekonajcie mnie do tej gry.

1. To bezsensowny temat. My Cie przekonamy, Tobie się nie spodoba i będą wymówki "po co mi tak mówiliście skoro to denna gra". Nie każdemu wszystko się podoba.
    2. Poziom inteligencji jest sztuczny to fakt.
    3. Poziom trudności możesz mieć taki jaki chcesz. Wystarczy ustawić poziom przeciwnika na wyższy(przed startem jest taka opcja).
    4. Trasy i auta to według mnie wielki plus. Nie w każdej grze masz jakieś 700 aut. I to licencjonowanych!
    5. "Zagrywamy" bo lubimy.
    6. Skoro brat ma to chyba nie jesteśmy potrzebni żebyś sam dokonał wyboru? Zagraj i sam podejmij decyzję czy Ci się podoba czy nie.

Moderator Serwer

Komentarz

Pampuch kiepsko zaczynasz kariere na tym forum. . .

Komentarz

Na początku tagra też mi się nie podobała ale licensje prawa jazdy wszystko wyklarowały
        Życie się zaczyna po 300 km/h

Komentarz

ten temat to chyba jakas prowokacja
          Jestem ciekaw w jakim tytule wyścigowym nie znajdziesz błędów lub uproszczenia.
          Poziom trudności też jest bardzo niski
          poziom trudności mozna sobie dobrać w wyścigach usprawniając autko. Ja zawsze spotykałem sie z opinią ze GT4 jest dosyć wymagającą grą.
          Ale skoro tak twierdzisz to pewnie na starcie bez problemowo zdobywasz licencie na złoto
          W zasadzie nie widze sensu aby przekonywać Cię do tej gry. Sam powinienes zagrać i rozważyć. Jeśli ta gra jest taka marna to moze podasz mi konkurencyjny tytuł ? Bo jeśli oceniasz ja marnie to napewno masz jakiegoś faworyta z którym ja porównałeś. Prosze podziel się ....albo milcz na wieki

Komentarz

niski poziom?? licencje na złoto przejedz i przejdz cały mission hall. powodzenia

Komentarz

Bardzo chętnie bym zagrał i się przekonał, ale arcade mode mnie po prostu nie kręci. Mój brat zaczął GT mode więc on ma tego sejva... A ten temat to nie jest prowokacja. Tylko chcę się dowiedzieć dlaczego to jest takie fajne. Mój brat już niedługo przejdzie grę (tak mi się zdaje ma 98% bodajże ) więc ja chce sie dowiedzieć czy warto w to grać. Czy ma jakiś wielki plus który świadczy o świetności tej gry, o to mi chodzi.

Zamieszczone przez lukasgt5
              Pampuch kiepsko zaczynasz kariere na tym forum. . .
              Z tego co zauważyłem to nie tylko ja...

Komentarz

- ilość przeciwników
                - brak modelu zniszczeń

+ klimat
                + grafika (na wysokim poziomie)
                + ilość samochodów dostępnych w grze (ok. 700)
                + ilość tras (ok. 100)
                + poczucie prędkości
                + rasowanie auta

A przedewszytkim realizm oddany w prowadzeniu samochodu. Pod tym względem GT4 jest bezkonkurencyjne. Grałem już w TocaRD3, PGC3, Enthusia PR, GT4 i z tych gier które wymieniłem, GranTurismo4 najbardziej przypadło mi do gustu. Mimo tego że w grze nie ma modelu zniszczeń, jest to moim zdaniem najlepsza pozycja wśród symulatorów wyścigowych, ponieważ ma najlepszy "model jazdy" - bardziej realistyczny
                od konkurencji.
                Poziom trudności też jest bardzo niski
                Co do poziomu trudności o którym wspomniałeś. Wyłącz kontrole trakcji (ASM/TCS) w driving aids i spróbuj przejechać się tylnionapędowym autem o mocy 500km lub więcej, napewno będzie trudniej. Możesz też zbierać punkty A-Spec (max 200 za wyścig). Wtedy gra robi się dużo bardziej ciekawsza, bo nie jest już tak łatwo i podejrzewam, że byłoby to wtedy za trudne dla Ciebie.

p.s. Twój brat, jak wspomniałeś ukończył 98% GT4. Moim zdaniem powinien mieć więcej do powiedzenia na temat tej gry, a wspomnial tylko o słabym ai przeciwników ?

Komentarz

Zważ, że w tej grze każde auto prowadzi się inaczej. Porównaj sobie Skyline'a, Suprę, SLR 600 i Motul'a. Każdy samochód ma swój własny "styl" i na pewno każdy znajdzie coś dla siebie - w końcu aż 700 aut!

Grafika, model jazdy oraz zróżnicowane samochody i trasy czynią z tej gry hit nad hitami.

PS Porównaj sobie NFS Underground lub Most Wanted do tej gry. Gdzieś na forum przeczytałem: "NFS to zręcznościówka a GT4 to symulator". Te słowa określają wszystko. Auta w NFS różnią się tylko wyglądem i nazwą. Po max tuningu wszystkie samochody się prowadzi prawie tak samo. A w GT4
                  każde auto prowadzi się inaczej
                  Życie się zaczyna po 300 km/h

Komentarz

GT4 nie jest pełnoprawnym symulatorem, jeśli chcesz naprawdę realnego sima, zobacz rFactora czy GTR2 (na PC). Mimo to, nie ma lepszej samochodówki na PS2...
                    narancs alternativa

Komentarz

Szymoniec napisał :
                      Mimo to, nie ma lepszej samochodówki na PS2...
                      Czyli "nie ma lepszej samochodówki na PS2", a ogólnie, biorąc pod uwagę wszystkie platformy oprócz PC. Czy twoim zdaniem jest jakiś lepszy symulator (model jazdy) :wink: ??

Komentarz

LFS, rFactor i reszta produkcji SimBin, GP Legends.
                        W produkcje xboxowe nie grałem.
                        narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez soundtropolis
                          Twój brat, jak wspomniałeś ukończył 98% GT4. Moim zdaniem powinien mieć więcej do powiedzenia na temat tej gry, a wspomnial tylko o słabym ai przeciwników ?
                          Mój brat dużo mi mówił o minusach i plusach tej gry. On też uważa że to jest wprost świetna gra, ale ja chciałem się dowiedzieć co uważacie za plusy tej gry. A jeśli mówicie o licencjach na złoto. To no cóż to jest tylko dodatek i ich w porównaniu z ilością wyścigów jest niewiele. A ja uważam ze gra jest trudna kiedy 80% wyścigów jest trudnych... Pozim trudności da sie ustawić tylko w arcade a na GT Mode nie i to jest głupie. Aha i głupio jest że tylko jeden sejv można mieć z GT mode :/

Komentarz

A ja GT4 nawet nie uwazam za gre.. Jako taka niczym mnie nie powala. I zgodze sie z autorem tematu.. nie ma czym sie zachwycac. Troche wyscigow i kupa kasy na tuning ktory sprowadza sie (z wyjatkiem samego poczatku gry) w sumie do kupienia wszystkiego na maxa.. Bezsensem staja sie modyfikacje sport i semi-racing.. Mozna grac na punkty, mozna grac na procent.. Dla mnnie to zupelnie nieatrakcyjne.

Jesli nie czujesz przyjemnosci z samej jazdy (wylaczone systemy, opony standard) to watpie bys znalazl cos dla siebie w tej grze. Sila tej gry lezy w modelu jazdy (roznorodnosci samochodow) a nie w jej sensie (wygrac wszystko).
                            Ja nie gram w ta gre.. ja sobie tylko jezdze (bo lubie)
                            maruda
                            A-spec 17,839 km

Komentarz

Zamieszczone przez soundtropolis
                              A przedewszytkim realizm oddany w prowadzeniu samochodu. Pod tym względem GT4 jest bezkonkurencyjne. Grałem już w TocaRD3, PGC3, Enthusia PR, GT4 i z tych gier które wymieniłem, GranTurismo4 najbardziej przypadło mi do gustu. Mimo tego że w grze nie ma modelu zniszczeń, jest to moim zdaniem najlepsza pozycja wśród symulatorów wyścigowych, ponieważ ma najlepszy "model jazdy" - bardziej realistyczny
                              od konkurencji.
                              No cóż, dla mnie model jazdy w ToCA RD3 jest dużo lepszy niż w GT4 pod warunkiem, że włączysz prawdziwą symulację w ToCA, czyli tryb Pro-Sim. W ToCA samochody są naprawdę nadsterowne bo w GT4 nadsterowność jest jakby stonowana. Dodatkowa można też blokować koła, a w GT4 każda fura ma ABS. Mógłbym tak jeszcze długo pisać. Według mnie ToCA na Pro-Sim ma podobny model jazdy to Forza Motorsport.

Niemniej jednak fury w GT4 rzeczywiście prowadzą się podobnie to ich prawdziwych odpowiedników. Każda fura charakteryzuje się dobrze oddanymi osiągami, dźwiękiem silnika. Wpływ tuningu na zachowanie się samochodu jest świetnie oddany tak samo jak wpływ ustawień na zachowanie się auta.

Enthusia z tego co słyszałem też jest niczego sobie jeśli chodzi o model jazdy. Muszą w to kiedyś zagrać.

Jeśli chcecie naprawdę rozkoszować się modelem jazdy w GT4 to polecam kupić sobie kierownicy. Wtedy odkrywa się grę od nowa. Grając na kierownicy naprawdę czujesz, że jedziesz samochodem.

Komentarz

PracujÄ™...
                              X