Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Trudnosc w Gran Turismo...

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Trudnosc w Gran Turismo...

Witam. Zamierzam sobie kupic Ps2 i Gran turismo 4 Teraz gram(a raczej juz przeszedlem )w GT1 :mrgreen: . Kiedys gralem na PSX w GT2(piekne czsy ) i bylo tak w caly czas w telewizorP.
    Ale nie o to mi chodzi. Mianowicie chodzi mi oto:
    1.Czy Gran Turismo 4 jest latwiejsze od GT2 i GT1 czy na odwrod(chodzi mi tu przede wszystkim o prowadzenie autka
    2. Czy duzo dluzsze jest GT4 od wyzej wspomnianych(bardzo mi na tym zalezy )
    To wszystko. Jestem tu nowy ))))
    Pozdrawiam i z gory THX

Re: Trudnosc w Gran Turismo...

Witam i już odpowiadam.
    1. To zależy jak dla kogo. Dla mnie to była inna bajka i trudniejszy jest model jazdy w GT4, takie moje zdanie, ale szybko można się przyzwyczaic. Ale niektóre wyścigi, drivving missions i licencje to będzie kosztowało Cię trochę nerwów.
    2.Jest dłuższe i to o wiele...Przy normalnym graniu zajście GT4 na 100% zajęło mi 8 miesięcy.

Komentarz

czyli samochody gorzej podskakuja niz w GT1 i GT2? I tez gorzej trzymaja sie drogi?? Na filmikach bylo widac ze sie dobrze trzymaja tak jak na realu

Komentarz

To zależy od samochodu jaki wybierzesz np jeżeli do Volvo 240 te kombi nie zamontujesz sportowego zawieszenia albo lepszych opon to będzie ci się bujał jak łódka,ale np Nissan 350Z bardzo dobrze trzyma się drogi co do trudności to też zależy jak umiesz prowadzić czy dopiero zaczynasz czy tez masz już jakieś doswiadczenie

Komentarz

- GT1 bylo wspaniala symulacja.. do czasu gdy zagralem w GT2.
          - Trzeba bylo w koncu hamowac! GT2 to krok do przodu jesli chodzi o "symulacje". Mozna powiedziec ze byla trudniejsza ale ja wole mowic ze dawala lepsze czucie samochodu.
          - GT3 i zmiana konsoli.. czyli kolejny krok do przodu w symulacji.. Osobiscie pamietam ze w GT3 cos mi nie pasowalo i gdybym mial mozliwosc to chyba wrocilbym do GT2.. no ale nie mialem mozliwosci wiec nie wiem jak bylo by na prawde. GT3 troche przynudzala (dzwieki takie jakies..)
          - GT4 niby konsola ta sama a roznica spora! I znow kolejny krok do przodu jesli chodzi o symulacje. Teraz porownujac wstecz to GT1 jest zrecznosiowka. GT2 tez..
          GT4 wkurza glupota przeciwnikow, wkurza (mnie) brakiem precyzji sterowanie na padzie (jakos tak lepiej w GT3/GT2 sie jezdzilo). Na szczesie od poczatku GT4 uzywam kierownicy DFP

GT4 nie mozna stawiac obok GT1.. To zupelnie inny sposob jazdy. Ma sie wrazenie ze tor jest 3 razy szerszy. Wiele radosci moze dac jazda slabszymi samochodami z gorszymi oponami.. Ogromny krok do przodu jesli chodzi o oddanie rzeczywistosci. Mozna oczywiscie wlaczyc sobie wspomagacze by bylo latwiej ale teraz juz chodzi o to ze moze byc trudno

W GT4 nie warto jechac szybko. Warto trzymac idelny tor jazdy kosztem predkosci. To juz nie jest gaz do dechy i "byle sie zmiescic w zakrecie".. Dla mnie najpiekniejsze w tej grze jest wlasnie staranie sie jechac "nie za wolno", bo jechanie "za szybko" kosztuje duzo wiecej niz w GT2 (o GT1 juz nie wpominajac). Moze samochody nie "podskakuja gorzej" ale z pewnoscia nie mieszcza sie juz tak latwo w zakrecie Na pewno bedziesz musial sie przestawic (jesli przesiadasz sie bezposrednio z GT! na GT4)

Jesli nie potrafisz sobie wyobrazic jak zachowuje sie samochod na torze to gra moze byc trudna... (szcegolnie bez systemow i na slabych oponach). Jesli natomiast wiesz jak rzucic tylem, wiesz jak sie obronic, potrafisz przewidziec zachowanie samochodu i odpowiednio szybko zareagowac to bedziesz bardzo zadowolony. Co prawda spora czesc mojego entuzjazmu mozesz przypisac graniu na kierownicy o obrocie 900 stopni ale nie bez znaczenia jest oprawa graficzna calej tej zabawy.
          maruda
          A-spec 17,839 km

Komentarz

mysle ze wiem o co chodzi z tym wyczuciem(mysle ale musze to poczuc)

Komentarz

witam stary na forum !!!

bierz 400zł na nowiutką konsolę= 80zł karta pamięci+ 49,90 na GT4 i zapewniam że się nie zawiedziesz. GT4 wciągnęło mnie do takiego stopnia że praktycznie od dwóch lat gram codziennie i to dla czystej przyjemności. po prostu cały się raduję kiedy w to gram a potem wspaniałe replay'e a teraz fotki pykam. pozdro!!!!!!

Komentarz

Zamieszczone przez jaras
                witam stary na forum !!!

bierz 400zł na nowiutką konsolę= 80zł karta pamięci+ 49,90 na GT4 i zapewniam że się nie zawiedziesz. GT4 wciągnęło mnie do takiego stopnia że praktycznie od dwóch lat gram codziennie i to dla czystej przyjemności. po prostu cały się raduję kiedy w to gram a potem wspaniałe replay'e a teraz fotki pykam. pozdro!!!!!!

Bez przesady nie podniecaj sie zbytnio bo będziesz miał takie oczy

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
                  Zamieszczone przez jaras
                  witam stary na forum !!!

Bez przesady nie podniecaj sie zbytnio bo będziesz miał takie oczy
                  Co porzytecznego wniósł twój post? NIC! Więc zachowaj takie komentarze dla siebie.

Komentarz

Pracuję...
                  X