Dużo jeżdżę Citroenem Xsarą VTR ponieważ jest to auto które jest najbardziej podobne do mojego prywatnego (ta sama marka, ten sam silnik, podobna masa) i widzę że prowadzenie najbardziej odpowiada prawdziwej jeździe na oponach letnich gdy mam założone N1 czyli standard-economy.
A ja myślałem, że opony zbliżone do naszych letnich gum to standard-road
Przejedź sobie z umiarkowanym tempem 100 kilometrów na dowolnym torze na oponach N3 i zauważ że będą nadawały się do wymiany a przecież w prawdziwych samochodach standardowe opony są znacznie trwalsze.
Pamiętacie jak Jeremy Clarkson jeździł prawdziwą Hondą NSX na torze Laguna Seca? Wykręcał czasy około 2 minut. Ja w GT4 też mam czasy dwie minuty z hakiem gdy mam założone opony N1.
Pamiętacie jak Jeremy Clarkson jeździł prawdziwą Hondą NSX na torze Laguna Seca? Wykręcał czasy około 2 minut. Ja w GT4 też mam czasy dwie minuty z hakiem gdy mam założone opony N1.
A pamiętasz jak próbował Jaguarem przejechać Nurburgring poniżej 10 minut? (co prawda dieslem) Ja jaguarem na tym torze mieszczę się grubo poniżej 10 minut i to czystej jazdy.
Gra to nie rzeczywistość więc rozbierzności są spore
Prawdziwy Nurburgring to nie to samo co w GT4. Na prawdziwym, punkt pomiaru czasu okrążenia jest pod tą stalową bramką na początku długiej prostej. Tam Jeremy wyłącza stoper w rzeczonym odcinku Top Gear. Nie wiem co prawda gdzie zaczyna się pomiar ale chyba za długą prostą. Może ktoś z was, forumowiczów odpowie mi na to.
Kauris
Wielkie thx!! :wink:
Mam od nie dawna Gt4 i kupilem opony r5 q. nie mogłem opanowac auta na trasie ale teraz widze że muszę kupic r4
Jeszcze raz thx
Komentarz