Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

ABC TUNINGU

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: ABC TUNINGU

Witam, mam pytanie. Czy (Increase Rigidity) powinno się montowac w każdym samochodzie, czy tak jak w poprzednich częściach (przynajmniej ja tak robiłem) tylko w samochodach do rajdów terenowych?

Komentarz

Damper Bound(sciskanie) i Rebound(rozciaganie) - ktora wartosc powinna byc mniejsza, by samochod lepiej wybieral/tlumil nierownosci i byl szybszy? Osobiscie zawsze Rebound ustawiam nieco mniejsze w stosunku do Bound.

Komentarz

Dzięki twojemu "ABC" wreszcie wiem jak tuningować i dzięki temu wygrałem wreszcie wyścig którego za cholerę nie mogłem przejść
        PlayStation 2
        Model :SCPH- 77004/ v10
        Przerobiona: Nie
        Network Adaptor: Nie...
        HDD : Nie...
        Liczba gier pirackich: 0
        Liczba gier orginalnych: 15

Komentarz

Witam
          Mam pytanko odnosnie zasady dzialania systemów LSD. Mam wpakowane w Miska 3000 gt full opcje. I taraz chcialbym sie tym pobawic.
          popierwsze co znacza nazwy
          Initial torque -- co daje zwiekszanie liczby przy tej funkcji a co zmniejszsznanie
          LSD acc i dec skapowalem sie ze daje stabilizacje podczas przyspieszanaia i podczas hamownia. ALe teraz zmienjasznei cyfry zmniejsza te stabilizacje czy zmniejsza. Jak sie domyslam zwiekszenie liczby zwieksza stabilizajce ale teraz w jaki spsob czy o przez elektryczne zmienszenie momentu obrotowego na kolo o mnijeszm docisku. Napewno wychodzi w tu brak pelnej wiedzy na teamt aktywnych dyferncjałów to oczywsice prawda ale moze dziek grze zalapie do konca o co wt ym chodzi.

Komentarz

wydaje mi się że chodzi o wstępne napięcie dyfra, niskie ustawienie dyferencjał reaguje wolniej, wysokie szybciej

Komentarz

Dzięki za info, na pewno mi się przyda. A i dzięki za info z klatką bezpieczeństwa myślałem, że to nic nie daje, a tu taka fajna niespodzianka.

Komentarz

Zamieszczone przez schumi
                W dziale ENGINE --> [Displacement] - Chodzi o zwiększenie pojemności skokowej cylindrów poprzez ich rozwiercenie.
                Displacement - ang. Pojemność.
                Tak mi się wydaje ale mogę się mylić.
                Zwiększenie pojemności poprzez rozwiercanie cylindrów było by opłacalne tylko przy zmienieniu ilości wtryskiwanego paliwa, i zmiany tłoków na te o większej średnicy, Bo przecież gdyby cylinder był większy a tłok taki sam to nie było by kompresji odpowiedniej a i do komory spalania dostawał by się olej. i było by kupa dymu
                Ja sadze ze to znaczy zamontowanie krótszych korbowodów przez co skok tłoka by się zwiększył, a co za tym idzie pojemność silnika
                PozdrOoo.
                i Wielkie dzięki za poradnik

Komentarz

Zamieszczone przez zyziu
                  Zamieszczone przez schumi
                  W dziale ENGINE --> [Displacement] - Chodzi o zwiększenie pojemności skokowej cylindrów poprzez ich rozwiercenie.
                  Displacement - ang. Pojemność.
                  Tak mi się wydaje ale mogę się mylić.
                  Ja sadze ze to znaczy zamontowanie krótszych korbowodów przez co skok tłoka by się zwiększył, a co za tym idzie pojemność silnika
                  PozdrOoo.
                  i Wielkie dzięki za poradnik
                  Zapewniam, szanownego kolegę że długość korbowodu nie ma najmniejszego wpływu na pojemność. Pojemność silnika wynika tylko i wyłącznie ze średnicy tłoka i skoku tłoka wynikającego z wykorbienia wału. Tylko i wyłącznie. A krótsze korbowody zmniejszyły by tylko stopień sprężania, nie zmieniając pojemności skokowej w najmniejszym procencie.

Komentarz

Wielkie dzięki za to ABC Tuningu Bardzo pomogło mi to wyjaśnienie z oponami i ogólnie reszta rzeczy Przyda się

Komentarz

witam, ludzie pomocy! Sprawa jest taka, że przeszedłem 97,6%, ale ni uja nie mogę przejść speedster trophy, kombinowałem z tuningiem i też nic. Jakaś podpowiedź jak samochód ustawić, albo coś takiego? Mam speedstera turbo. Aha i jeszcze jak odpalić nitro? pzdr

Komentarz

Sam przyznam, że akurat te zawody są najtrudniejsze ze wszystkich. Jeśli chodzi o tuning, to wsadź w sumie wszystko, co się da (turbo, zawieszenie sportowe, hamulce, opony wyścigowe (Hard, lub Medium), wydech, skrzynia + reszta podzespołów, odchudzanie I poziomu, dalsze nie mają sensu no i nitro oczywiście, jest bardzo pomocne.) Co do setupu to obniż prześwit o 5-10 mm, twardość sprężyn/amortyzatorów do 12-13, skróć skrzynię biegów. Możesz również ustawić nitro na to, aby było mocniejsze, ale uważaj wtedy na trakcję. Z tego, co pamiętam, to nitro domyślnie jest na R2, ale można zeedytować ustawienia. Poza tym będziesz potrzebował stalowych nerwów, bo boty mimo to potrafią siedzieć na ogonie. Szerokiej drogi!

Komentarz

dzięki wielkie!

Komentarz

Staraj się również "chować" na prostych za przeciwnikami i przy wyjściach z zakrętów wspomagać się NOS.
                            Z tego co pamiętam, to lepsza do tych wyścigów był zwykły Opel Speedster, który był szybszy po maksymalnym tuningu.
                            GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                            Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

dzięki za pomoc! Przeszedłem w końcu, samochód ustawiłem tak jak pisał olo jak by ktoś kiedyś też miał problem i obeszło się bez nitro bo chyba r1 mi nie działa Olo699 jak kiedyś usłyszysz w tłumie "adams" to podbij bo dobrego browarka Ci leże

Komentarz

Zamieszczone przez Tycha
                                był zwykły Opel Speedster
                                Czyli jakiego masz na myśli? Bo była wersja hardtop i zwykła, ale praktycznie to te same auta, które nieczym się nie różnią.

Zamieszczone przez adams_123
                                dzięki za pomoc! Przeszedłem w końcu, samochód ustawiłem tak jak pisał olo jak by ktoś kiedyś też miał problem i obeszło się bez nitro bo chyba r1 mi nie działa Olo699 jak kiedyś usłyszysz w tłumie "adams" to podbij bo dobrego browarka Ci leże
                                W sumie powiem Ci, że mając full tuning, to serio nitro było zbędne, ale zamontowałem dla pewności Ok, co do browarka, to oby była okazja do wypicia :wink:

Komentarz

Pracuję...
                                X