Mam prośbę do wszystkich użytkowników Gran Turismo.pl.Jak macie ustawienia Minolty takie że wyciaga 500km/h i więcej to napiszcie mi plis. :wink: bo na moich ustawieniach jedzie tylko 455 i to z nitro.
Mamy silne kciuki.
Wyciskamy iksa, aż osiągniemy 500 km/h.
Słyszałem, że w tipsach na paznokciach da się nawet ponad 600 km/h . . . . .
A tak na poważnie, to przede wszystkim musisz go obniżyć, utwardzić, ale nie za bardzo, bo będzie skakał przy zmianach biegów, automatyczne sety skrzyni ustawiasz na 25, a przełożenie FINAL, zmniejszasz trochę, a potem coraz mocniej, ale trzeba to samemu wyczuć :wink: Każdy jedzie trochę inaczej . . . .
Mały OT. Ostatnio miałem przyjemnośc przejechac sę tym cudem techniki(tego w podpisie szymońca) wersja deluxe z 1973 roku, wyróżniał się od zwykłych wersji lusterkiem z prawej strony i listwami po bokach. Zapach dwusuwa jest niezapomniany, wygoda lepsza niż w golfie V generacji. po przejażdżce miałem nogi z waty i ne mogłem spac...coś pięknego. Napisałem że posiadał oryginalny lakier i ani grama rdzy? Do kupienia za 3500zł z możliwością rejestracji na żółte tablice
Taaa Ale te ustawienia na GT PLANET to są ciekawe ale nie nadają się na każdy tor zwłaszcza jeżeli chodzi o Race Car'y. A co do prędkości minolty to trzeba ustawić dłuuugie przełożenie na skrzyni i siorbanie nitro na maxa.
Taaa Ale te ustawienia na GT PLANET to są ciekawe ale nie nadają się na każdy tor zwłaszcza jeżeli chodzi o Race Car'y. A co do prędkości minolty to trzeba ustawić dłuuugie przełożenie na skrzyni i siorbanie nitro na maxa.
Jeśli chodzi Ci o te ustawienia, do których ja podałem link to są one na prędkośc maksymalną
Raczej nie nadają się do wyścigów
Witam Was, jeśli chodzi o ten wózek to myślę że nie trzeba robić żadnych ustawień, po co kręcić coś w ustawieniach, samochód jedzie tyle ile wyciąga i kropka......no jeśli ktos ma takie zauroczenie że musi wyciągać nawet 1000km/h...Moim zdaniem to Super auto..........Pozdrawiam
A propos ustawień Minolty...wiem, wiem - pewnie będzie z dziesięć odpowiedzi, że to już było itd.
Czy ma ktoś jakieś optymalne ustawienia Minolty do wyścigów? Nie chodzi mi o max speed. Czytałem gdzieś, że zdzieranie opon można troszkę zmniejszyć majstrująć przy aerodynamice tylnego skrzydła, kosztem oczywiście docisku tylnej osi.
Komentarz