mam pytanie a propo mitsubishi fto. czy był to trafny wybór jeśli chodzi o początek gry? co muszę zrobić z tym autem aby było bardziej efektywne?
Mitsubishi FTO już seryjnie jest całkiem niezłym samochodem jak na początek gry Bez żadnych modyfikacji powinieneś dawać radę w Beiggner Hall :wink: Jeśli chcesz go modyfikować, poczytaj ABC Tuningu znajdujące się na naszym forum KLIK a większość pytań zamieni się w odpowiedzi
Ogarnąć?
Czy jest dobry, to zależy od "kierowcy". Jeden lubi FWD, drugi RWD a trzeci jak mu śmierdzą nogi
Na początek powinien Ci wystarczyć, później może już nie dawać rady, nawet po tuningu.
Mitsubishi FTO już seryjnie jest całkiem niezłym samochodem jak na początek gry Bez żadnych modyfikacji powinieneś dawać radę w Beiggner Hall :wink: Jeśli chcesz go modyfikować, poczytaj ABC Tuningu znajdujące się na naszym forum KLIK a większość pytań zamieni się w odpowiedzi
Pozdrawiam
Podzielam zdanie na pierwsze wyścigi jak znalazł ale daleko poza Beginner tym nie zajedziesz a dużo kucyków w niego nie wpakujesz.
Moim pierwszym autem był Lupo i po wymianie sprzęgła,koła zamachowego,wydechu i CHipu w Beginner świetnie dawał rade :mrgreen:
Według mnie najlepiej na początku nic nie kupowac tylko przejść wszystkie licensje. W przedostatniej dostajemy takie fajne Nismo którym możemy pojechać drugi rajd w special conditions i wygrać tą rajdową Toyotkę. Spieniężenie jej da nam 265.000 cr z kawałkiem. I możemy kupić sobie jakis porządniejszy wóz na początek.
"Co nie możesz zabić to wzmocnij. Baczność przemyśl, spocznij."
Według mnie najlepiej na początku nic nie kupowac tylko przejść wszystkie licensje. W przedostatniej dostajemy takie fajne Nismo którym możemy pojechać drugi rajd w special conditions i wygrać tą rajdową Toyotkę. Spieniężenie jej da nam 265.000 cr z kawałkiem. I możemy kupić sobie jakis porządniejszy wóz na początek.
Gratz stracliscie kase na tuning cadillaca ciena (poprawcie mnie jak źle napisalem.
Ale można to nadrobić teraz wczytać się.
Po pierwsze zdać 2 licencje
pierwsza B spokojnie zakończycie na silver więc macie mazde Kusabi i Lupo.
druga A Potiac Sunfire GXP lub z silverem Honda Dualnote.
Polecam wziąć Sunfire i pojeździć na wyścigu Specjal condition Hall(easy) Rally d' Capri Najłatwiejszy i najszybszy wyścig
dla wtajemniczonych oczywiście .
Wygrywasz Toyotke zostawiasz bierzesz ją i jedziesz ten sam wyścig jeszcze raz tak samo i sprzedajesz za 250K nie pamiętam dokładnie...Później tak samo aż ilość Cr. cię zadowoli. później wyścig Rally d' Umbira wygrywasz Ciena i tun i masz w garażu swoje pierwsze 1000 HP ;]
Komentarz