Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Palenie gumy w GT4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Palenie gumy w GT4

Mi się to znudziło po 15minutach ale jak ktoś lubi to niech się bawi.

Bierzemy jakieś auto z napędem FR i wyłączamy TCS.
    Kupujemy "Brake balance controller" i w ustawieniach dobieramy siłę hamowania:
    Przód-max
    Tył-min

Później wystarczy nacisnąć delikatnie hamulec i gaz na maxa, auto powinno w miejscu palić gumę lub powolutku sunąć do przodu.

Hamulec wciskamy na wyczucie tak by przednie koła stały w miejscu a tylne paliły gumę,bo gdy za mocno "zhamujemy" zdusimy auto.

Wielkiego dymu i śladu na asfalcie nie zobaczycie ale przez kilka minut fajna zabawa :mrgreen:

Enjoy!

Re: Palenie gumy w GT4

Łał....Ameryka ! Do "palenia gumy" nie potrzeba nic grzebać w samochodzie :wink: Można też jakimś FWD przytrzeć bieżnik na ręcznym :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Z napędem na przód to każdy potrafi Poza tym jak zaciągniesz rękaw i dasz gaz auto będzie paliło gumę ale jadąc do przodu. A tu jest jak spalić autem z napędem na tył w miejscu. Jak ktoś lubi to się pobawi :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
        Poza tym jak zaciągniesz rękaw i dasz gaz auto będzie paliło gumę ale jadąc do przodu.
        Bzdura ! Robisz tak - Wciskasz hamulec (Hamulec w przycisku), następnie wciskasz hamulec ręczny (również w przycisku), teraz pochylasz prawy drążek analogowy do przodu i w momencie osiągnięcia obrotów odpuszczasz hamulec jednocześnie cały czas trzymając ręczny - Trochę to skomplikowane, można sobie połamać palce - Ale wykonalne :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

No dobra dobra wiem o co chodzi sam tak robiłem.

Ale tym sposobem nie spalisz gumy autem FR. A w pierwszym poście napisane jest jak to zrobić FR

Komentarz

Ten temat chyba jest dla kompletnych noobów którzy dowiedzieli się że aut to nie tylko 4 koła silnik i kierownica

Pozdr.

Komentarz

Pracuję...
            X