Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

"GT Movie"

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• "GT Movie"

Podjąłem się "filmowej" produkcji. Wpadłem na pomysł aby stworzyć animację w Photo travel(!) "Poklatkowo" cykam zdjęcia. Jak dotąd mam ich ok. 150, czyli jakies 15 sekund, (i ciągle robię nowe ujęcia) po to by potem złożyć w jedną całość. Premiera oczywiście będzie tutaj na forum . Tylko mam problem ze znalezieniem odpowiedniego programu do tego. Te do tworzenia gifów odpadają. Może znacie jakieś odpowiednie programy? Z góry dziękuję za pomoc.

Re: "GT Movie"

Może nie będe zbytnio odkrywczy, ale - Windows Movie Maker?

Ogólnie to brawa za ambicje i pomysł Nie moge sie doczekac
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Ja życzę przede wszystkim zapału i wytrwałości bo przy tego typu produkcjach jest to potrzebne.
      Oczywiście dopinguje i nie mogę się doczekać premiery. (Mam nadzieję że w filmie ZII zagra jakąś krutką choć brawurową scenkę :mrgreen: )

Komentarz

Przede wszystkim życzę aby zapał towarzyszył Ci przez caaały ten czas.

Animacja w Photo Travel...to będzie coś, jakoś nie potrafię sobie na razie wyobrazić jadącego tam auta. Powiedz tylko...co będzie z obracaniem się kół? Bo chyba w Photo Travelu zawsze ustawione są tak samo (nie mówię o skręcie). :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

WMM kategorycznie się nie nadaje. Rola jest jedna i już obsadzona . Nie liczcie na nie wiadomo co, ot, zwykły najazd kamery na samochód :wink: Samochód będzie stał w miejscu Właśnie koła w PT są w jednej pozycji, więc poruszanie się samochodu odpada. Po prostu najazd "kamery" z boku i następnie kadr "zawinie" się wokól samochodu, czyli zobaczycie samochód z dwóch stron. takie są jak na razie założenia, z czasem zobaczę jak się wszystko potoczy :wink:
          Chciałbym żeby płynnie trwało to tak ok 1,5-2min, gdyby było więcej to byłby już sukces. Czekam nadal na propozycje dot. tego programu.

Komentarz

Uuuu to Oscara za rolę pierwszo planową nie będzie

Komentarz

No jak dla mnie to kozak jesteś... klatka po klatce... koszmar

Komentarz

Co do programu - może Sony Vegas, czy jakoś tak Słyszałem o nim wiele dobrego, chociaż sam nigdy nie używałem i nie wiem czy sie nada.
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Minimalnie postanowiłem że będzie 10 klatek na sekundę. Więc obliczcie Sobie że będę musiał cyknąć ok 1200 ujęć (2min). Najważniejsze dla mnie w programie będzie ustawienie tychże parametrów. Natomiast resize obrazków mam z głowy. Myślicie że 640x480 będzie optymalny?

Komentarz

Do zmniejszenia tego wszystkiego polecam Ci VSO Image Resizer. Sam go używam do masowego zmniejszania fotografii, i naprawdę po ustawieniu na 100% jakości nie żre wcale. :wink:

640x480 wystarczy by spokojnie oglądać zdjęcia tu na forum...w takiej animacji będzie to w 100% wystarczające. :wink:

Ale...1200 zdjęć? kyjgel, naprawdę pełen szacunek! "X" nie przepal.

Pozdrawiam

Komentarz

Kyjgel masz moje błogosławieństwo

Szacun stary, że też masz zapał coś takiego zrobić..

1200..

Tylko, żeby Ci się obrazki nie pomieszały, bo kaszana się zrobi

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                        Do zmniejszenia tego wszystkiego polecam Ci VSO Image Resizer. Sam go używam do masowego zmniejszania fotografii, i naprawdę po ustawieniu na 100% jakości nie żre wcale. :wink:

640x480 wystarczy by spokojnie oglądać zdjęcia tu na forum...w takiej animacji będzie to w 100% wystarczające. :wink:

Ale...1200 zdjęć? kyjgel, naprawdę pełen szacunek! "X" nie przepal.

Pozdrawiam
                        Dzięki za propo. ale mam Image Resizera, polecam, po zainstalowaniu wystarczy prawy klawisz myszki i leci :wink: Tylko proszę was o ten program do animacji, wolałbym coś sprawdzonego.

Komentarz

Ej, a kiedy jest przewidywana data tego?

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
                            Ej, a kiedy jest przewidywana data tego?
                            To kosztuje trochę czasu, a ja nie mam go zbyt wiele, więc bardzo trudno określić. Może za miesiąc, może wcześniej albo później. BTW. Wciąż czekam na cynk o tym programie.

Komentarz

Sorry za post pod postem. Obecnie mam 370 zdjęc i ciągle nie znalazłem programu żeby to wprowadzić w animację. Szukam na internecie ale znajduję same do Gifów i morphingu...Liczę na waszą pomoc.

Komentarz

Pracuję...
                              X