witam ! niewiem co mam dalej robic ledwo zacząłem gre mam cvic 95r która ma 220hp i na dzien dzisiejszy nie moge przejsc wyscigów bo autko nie daje rady ! co mam zrobic ? moge je ulepszyc jakos? jak tak to jak (patrz na moja kase) przeszedlem japan events i beringer events a reszta cos juz za trudna nie doganiam przeciwnikow.. w garazu mam jeszcze pontiaca z 2002r moze nim cos przejde tylko jak go ulepszyc ?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
[Porady] Dobry początek kariery
Zwiń
X
-
Re: honda civic i 7000cr
Widać że dopiero zaczynasz.
Po pierwsze jest specjalny dział dla początkujących a poza tym już sporo razy temat był poruszany. Jak dobrze zacząć co zrobić itp.
Mimo to jako przykładny kolega spróbuje Ci pomóc.
A więc:
Widzę że już trochę podrasowałeś (do tych 220BHP)więc nie rozumiem sensu pytania.
Jednak...Tak! Możesz je ulepszyć, przecież nie sposób nie zauważyć że w GT4 jedną z fundamentalnych spraw jest usprawnianie naszych wozów.
Oczywiście na początek do dobre autko ale jak sam widzisz im wyżej tym trudniej więc i wozy należy zdobywać lepsze. W tej sytuacji radziłbym Ci kupić/zainstalować:
-racing flywheel
-racing clutch
-racing exhaust
-racing chip
-Weight reduction 1
-Semi-racing suspension kit
Nie liczyłem kosztów ale na pewno przekraczają kwotę która dysponujesz. Ale sądząc po tym że już podniosłeś moc auta zapewne niektóre części już posiadasz.
Podane części są minimalnym zestawieniem za minimalną cenę które musisz mieć, by o cokolwiek zawalczyć.
Kiedy już będziesz czuł się na siłach polecam udanie się do Special Conditions i wygranie drugiego od góry wyścigu.
Otrzymasz za to Toyotę wartą 256.000cr powtarzając tą czynność bardzo szybko zdobędziesz fundusze i kupno auta czy części nie będzie stanowiło problemu.
Zachęcam też do zapoznania się z poniższą lekturą:
1.ABC tuningu-http://www.granturismo.pl/forum/view...it=abc+tuningu
2.Dla początkujących-http://www.granturismo.pl/forum/view...php?f=2&t=4698
Zaprzyjaźnienie się z powyższymi artykułami znacznie ułatwi Ci życie i pozwoli uniknąć zbędnych pytań.
Pozdrawiam.
-
Zamieszczone przez westwestwygraj drugi wyścig z Special Conditions twoim bolidem (220 konnym powinienes dac rade ) a wygrasz Toyote warta 265 tys mozesz pozniej to powtarzac ale gra traci wtedy na uroku
Niektórzy nigdy nie przestaną zadziwiać. Gdybyś zamiast od razu pocić się nad klawiaturą przeczytał post wyżej to wiedziałbyś że już o tym pisałem.
Na przyszłość warto prześledzić w wątek kilka postów wstecz zanim się coś napisze.
Komentarz
-
rejestrując się na waszym forum od razu czytałem dział dla początkujących jednak nie wszystko dobrze zrozumiałem więc wolałem się dowiedzieć wszystkiego na swoim przykładzienie mam 13 czy 17 lat, jestem starszym graczem który dopiero zaczyna przygodę z gt
jeszcze pewnie zadam jakieś "głupie pytanie" na forum chodź myślę że może uda mi się samemu coś wymyśleć chodź musicie Panowie przyznać mi rację w tym że Gt nie jest prostą grą tylko grą która naprawdę ma wiele możliwości
Komentarz
-
Zamieszczone przez Dreadlock89Zamieszczone przez westwestwygraj drugi wyścig z Special Conditions twoim bolidem (220 konnym powinienes dac rade ) a wygrasz Toyote warta 265 tys mozesz pozniej to powtarzac ale gra traci wtedy na uroku
Niektórzy nigdy nie przestaną zadziwiać. Gdybyś zamiast od razu pocić się nad klawiaturą przeczytał post wyżej to wiedziałbyś że już o tym pisałem.
Na przyszłość warto prześledzić w wątek kilka postów wstecz zanim się coś napisze." Na przyszłość warto prześledzić w wątek kilka postów wstecz zanim się coś napisze" fajne zdanie :wink:
Komentarz
-
Zamieszczone przez holdusrejestrując się na waszym forum od razu czytałem dział dla początkujących jednak nie wszystko dobrze zrozumiałem więc wolałem się dowiedzieć wszystkiego na swoim przykładzienie mam 13 czy 17 lat, jestem starszym graczem który dopiero zaczyna przygodę z gt
jeszcze pewnie zadam jakieś "głupie pytanie" na forum chodź myślę że może uda mi się samemu coś wymyśleć chodź musicie Panowie przyznać mi rację w tym że Gt nie jest prostą grą tylko grą która naprawdę ma wiele możliwości
Początki nie są łatwe, więc jak czegoś nie wiesz,pytaj. Postaramy się pomóc.
Jednak kiedy to tylko możliwe używaj szukajki bo wiele problemów i tematów było wiele razy poruszanych i rozwiązywanych
Zamieszczone przez holduspanowie a możecie mi poradzić jak wchodzić w ostre zakręty ? ja spuszczam noge z gazu lekko przychamowywuje i niestety nie wchodze ładnie autko leci prosto
Weź jakiś dobry w prowadzeniu wóz np.Honda NSX dobre oponki np.Racing Medium/Soft i ćwicz. Jak załapiesz szybko wejdziesz do wprawy :wink:
Komentarz
-
yhm dzięki.. no ale zmieniłem zawieszenie itd i tak nie jest to co bym chciał.. owszem zdawając licencje są fajne wozy w prowadzeniu ale są drogie... teraz juz wiem ze civic był złym wyborem a ostre łuki to porażka bo praktycznie do zera hamuję a to ledwo skręca..
Komentarz
-
Civic to nie jest złe auto, jednak idąc wyżej trzeba zainwestować w coś lepszego. Z tego co pamiętaj można z niej wydusić max.330BHP więc umiarkowanie.
To jest przednionapędowiec a napędzanie i sterowanie jedną tą samą osią już nie jest tak efektywne w zakrętach.
No i zawsze pozostaje kwestia ustawień kupienie części to nie wszystko. Jak się dobrze podkręci to i owo można o wiele poprawić właściwości jezdne.
BTW
A na jakich oponach jeździsz?
Komentarz
-
Zamieszczone przez holdusoponki to sport tires medium (s2) a kasa na moim koncie to juz 3,500 cr bo wymieniłem zawieszenie
Na tych gumach powinien nieźle jeździć.
Spróbuj pojechać wyścig o którym wspominałem wyżej. Możesz zdobyć 256.000cr a za taką sumę sprawisz sobie porządny wózek.
Pytanie tylko czy Civic sobie tam poradzi.
Jeśli nie,pozostaje ciułać kaskę :wink:
Komentarz
-
Zamieszczone przez holduspanowie a możecie mi poradzić jak wchodzić w ostre zakręty ? ja spuszczam noge z gazu lekko przychamowywuje i niestety nie wchodze ładnie autko leci prosto
Komentarz
Komentarz