Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Czerwony symbol...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Czerwony symbol...

Witam... Mam takie pytanko: Czy fakt, że PS2 się grzeje ma wpływ na "czytanie płyty"? Tzn. czy gdy gram xx godzine z kolei a plejak jest troszke cieplejszy niż zupa co na obiad jadłem to moze przestawać czytać płyty? Bo czasem wystarczy, że otworzę kilka razy klapkę a czasem zawiesza się na "amen"...Albo może jest jakiś sposób na to...? I jeszcze jedno... Czy jeśli zresetuje pleja jak będzie czerwone kółeczko to moze sie Sejv spierd... znaczy zepsuć? Bo raz już tak miałem i nie wiem od czego... Wystąpiło to właśnie po zresetowaniu plejaka...

Dodam jeszcze, że czasem widzę czerwone koło przez dosłownie sekundę i od razu pojawia się biale lub gra od razu się wczyta...

Re: Czerwony symbol...

No jak masz czerwoną igiełkę to nic dobrego to nie wróży i oznacza że konsola nie radzi sobie z płytą.
    W jakim stanie jest płyta?

Komentarz

No cóż... Płyta jest w miare określe to tak... Ale najbardziej mnie dziwi to, że raz wyskoczy a raz nie... Czasem po otwieraniu i zamykaniu klapki zaskoczy, czasem samo po 2sek zaskoczy a czasem wogóle nie zaskoczy...

Komentarz

Zapewne zdycha Ci laser :wink:
        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
        GranTurismo 5 99%
        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Laser...? Niemożliwe... Płyta się bardzo szybko wczytuje. Inne gry też bootują się bardzo szybko (nie włącza sie możliwość "Browser" ;]) Czsem jednak wyskakuje jakże nieprzyjemny symbol...

Komentarz

Zamieszczone przez bl4desofglory
            Płyta się bardzo szybko wczytuje. Inne gry też bootują się bardzo szybko (nie włącza sie możliwość "Browser" ;])
            Ale GT4 jest na DVD dwuwarstwowej, więc "męczy" laser bardziej niż inne płyty ... Nie wiem, może pożycz od kogoś inną kopię GT4 i sprawdź ?
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

PracujÄ™...
            X