Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Dwa pytania o GT4

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dwa pytania o GT4

Na święta będe miał PS2 tylko chcę o GT4 spytać ?

1.Czy to prawda jak mówią że Gran Turismo 4 nie można w miarę dobrze grać na padzie (Co prawda mam kierę ale ona nie jest kombatilna z konsolami)

2.Czy ukazały się jakieś materiały dodatkowe, chodzi mi coś w stylu TDU Megapacka że trzeba inny mieć inny egzemplarz gry aby mieć takie samochody co w podstawowej wersji gry ich nie ma, coś jakby różnice między Prologiem a Finalną grą.

Re: Dwa pytania o GT4

Ad.1. Wg mnie g*wno prawda. Ja grałem w GT3 i GT4 na padzie, używając "strzałek" do skręcania, nie gałek, i gra się na nich świetnie. Są bardzo precyzyjne, trzeba po prostu je wyczuć. Tak samo z gazem i hamulcem. Ja jadąc na padzie potrafiłem jechać z jednakową prędkością czy dozować siłę hamowania bez większych problemów.
    To nie klawiatura, że jest są tylko pozycje skrajne. Tu jest analogowe sterowanie i wibracje, które wbrew pozorom dużo dają w jeździe (przynajmniej ja lubie "czuć" jak wjeżdżam na tarke, albo buksuje kołąmi)
    A jedyną słuszną (i chyba działającą) kierownicą do GT jest Logitech Driving Force Pro. Tu już jest pełna zabawa i oczywiście precyzja prowadzenia.
    Jednak nie masz co się przejmować, bo ja gram od jakiegoś czasu na DFP, ale nieraz jade sterując padem, i wcale źle nie jest.

Ad.2.
    Zamieszczone przez Pablo1989
    coś jakby różnice między Prologiem a Finalną grą.
    Prolog to demo, więc tam musi być mniej aut.
    Z tego co ja wiem, to nie ma żadnych materiałów dodatkowych. Jedyne różnice były między wersjami na dane kraje - japonia miała chyba więcej aut.
    Ale w Polsce kupisz tylko GranTurismo 4 w wersji PAL - czyli podstawowej i jedynej.
    Jak coś pomyliłem to mnie poprawcie. :wink:

Komentarz

Pracuję...
    X