Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Płyta z GT4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• PÅ‚yta z GT4

Mam problem mam konsole PS2 SCPH-90004.Pewnego dnia oparłem się klapkę ręką kiedy chodziło mi GT4.Usłyszałem lekki zgrzyt zobaczyłem i kilka rysek.Gram 15min i jak mi się ładuje zamiast szarego jest czerwone i nie chce mi się załadować wyścig czytałem na forum że to oznacza że jest uszkodzona.Dużo gier mi chodziło bez problemu z większymi rysami.Płytę kupiłem pod koniec Listopada ubiegłego roku.Więc mam pytanie można te ryski jakoś usunąć.Konsola mi uruchamia inne gry bez problemu.Nie jest przerobiona.
    Pozdrawiam Janki96

Re: Płyta z GT4

Zamieszczone przez janki96
    Dużo gier mi chodziło bez problemu z większymi rysami
    Ale jak się oparłeś o klapke i Ci "przycieło" płyte to zostaje taka dość gruba warstwa rys, a to jest inne niż pojedyńcze ryski na całej płycie.
    Są punkty gdzie odnawiają płyty, pójdź, doradzą Ci, bo myśle że już nie jedną porysowaną płyte widzieli i mają pogląd na sprawe.

Komentarz

Jeśli uszkodził tylko powierzchniowo to może uratuje. Jeśli jednak rysa jest tak głęboka że dotarła do miejsca gdzie zapisane są dane to nic nie poradzisz. Żadne wypełnianie ani polerka nie wróci Ci uszkodzonego sektora danych.

Komentarz

PP89 a jak znaleźć takie punkty i jak się nazywają.Dzięki za pomoc chłopaki

Komentarz

Wiesz, sam nigdy nie korzystałem, ale widziałem na witrynach sklepów takie ofery, z reguły ze sprzętem komputerowym, z grami, dlatego to mi wpadło do głowy :wink:

Komentarz

Mieliśmy tu nawet kogoś z podobnym problemem. I to jest do zrobienia. Bo punkty regeneracji Cd istnieją. Jednak wszystko zależy od stopnia uszkodzenia dvd z grą.

Komentarz

mam jeszcze jedno pytanie na jakiego rodzaju płycie jest zapisane GT4 i wiecie gdzie jest taki serwis w Gdyni ewentualnie w Trójmieście

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                mam jeszcze jedno pytanie na jakiego rodzaju płycie jest zapisane GT4 i wiecie gdzie jest taki serwis w Gdyni ewentualnie w Trójmieście
                Double Layer DVD DL-DVD. A co do drugiego to nie pomogę, wpisz w Google "regeneracja płyt trójmiasto".

Komentarz

PracujÄ™...
                X