Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nissan Skyline

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nissan Skyline

Witam was.

Mam taki problem odnosnie Nissana Skyline'a. Jak wszyscy wiemy wersji R-34 znajduje sie kilka w salonie Nissana (pomijamy serie SUPER CAR JGTC ofc ). Sa to rozne wersje poczawszy od zwyklego GT-R R34 po R34 V-spec, V-spec N1, V-spec II, V-spec II N1, M-spec, M-spec Nur, M-spec nur II i ten w kolorze Midnight Purple (to jest zwykly GTR, tylko kolor kameleon przez co pewno drozszy). Ceny jak wiecie roznia się tak samo jak nazwy. Najtanszy zwykly GT-R kosztuje ok. 50tys Cr. a cena reszty rosnie w miare dodawania przedrostkow typu V-spec czy M-spec. Jesli chodzi o osiagi tych samochodow nie roznia sie niczym. Ta sama moc i ten sam moment oborotowy etc. Jako 'zielony' w GT kupilem co drozsze myslac ze najdrozszy=najlepszy. Zakupilem wersje V-spec Nur II, oczywiscie podstawa bylo wytuningowanie go do granic mozliwosci. I tu sie pojawia moje pytanie. Czy taki bynajmniej najzwyklejszy GT-R bez zadnych dodatkowych przedrostkow bedzie mial inne osiagi po tuningu niz ten ktory w salonie kosztuje o jakies 20tys drozej ? W sumie mialoby to jakis sens. Tak jak to w tym temacie http://www.granturismo.pl/forum/view...hp?f=22&t=4754 napisal majkel33 ktory opowiedzial nam o tym co bylo w Japonii. Czy myslicie ze ta zwykla wersja Skyline'a ma załozone blokady co uniemozliwia jej uzyskanie tych 900HP ktore mialem w wersji V-spec nur II ? Nie mialem do tej pory innej wersji R34 tylko Nur II, a ze wyjezdzilem nim 3000km samochod stracil czesc swojej mocy i dlatego postanowilem kupic nowego (fakt sr*m pieniedzmi ). Watku o Skyline'ach nie znalazlem na normalnym forum jak i w "Garazu". Podobnego do niego tez ni hu hu. Moze ktos z was wie ktory z tych Skyline'ow jest naj i doradzilby co mam poczac w tej sprawie.

PS 1st post na forum zawsze musi byc dlugi

Re: Nissan Skyline

No nie wiem czy osiągi tych samochodów nie różnią się niczym. Z tego co wstępnie zobaczyłem wersje różnią się jednak mocą i momentem, ale też przełożeniem głównym i wagą ----> http://www.gtplanet.net/guides/index.ph ... .2F_Datsun
    Wynika z tego że mogą mieć np. różne nastawy zawieszenia. Sprawdzałeś to?
    Zamieszczone przez mCq
    Czy taki bynajmniej najzwyklejszy GT-R bez zadnych dodatkowych przedrostkow bedzie mial inne osiagi po tuningu niz ten ktory w salonie kosztuje o jakies 20tys drozej ?
    Nie wiem, musisz sprawdzić, sam nigdy się nie bawiłem w "tuning na maxa", bo uważam to za bezsensowne. Jednak myśle, że będą miały inne osiągi, skoro serie są też inne.
    Zamieszczone przez mCq
    a ze wyjezdzilem nim 3000km samochod stracil czesc swojej mocy i dlatego postanowilem kupic nowego
    Proponuje zmienić olej.

Komentarz

Ja bazowalem tylko i wylacznie na statystykach w Gran Turismo i tylko na tych w salonie. Tam wszystkie GTR'y sa opisane jako identyczne. Fakt na stronie, ktora mi podales sa zróżnicowane osiagi tego samochodu. Duzym prawdopodobienstwem jest to ze po tuningu kazdego modelu ta roznica miedzy osiagami bedzie minimalna. Tu do ulatwienia dam takie porownanie.

Nissan SKYLINE GT-R (R34) 2000r.

-Engine Type: L6OHC
      -Displacement: 2568cc
      -Power: 328hp/6800rpm
      -Torque: 341.32ft.lb/4400rpm
      -Dimentions: 4600x1785x1360
      -Weight: 1540kg
      -Pwr/Wgt ratio: 4.631
      -Drivetrain: 4WD
      Nissan SKYLINE GT-R V-spec II Nur (R34) 2002r.

-Engine Type: L6OHC
      -Displacement: 2568cc
      -Power: 337hp/6800rpm
      -Torque: 346.24ft.lb/4400rpm
      -Dimentions: 4600x1785x1360
      -Weight: 1560kg
      -Pwr/Wgt ratio: 4.564
      -Drivetrain: 4WD
      Zamieszczone przez PP89
      Proponuje zmienić olej.
      Az tak zielony to nie jestem. Robilem to wiele razy, ofc razem z odswieżeniem struktury

Dziekuje za szybka odpowiedz i nastepnym razem bede przegladal strone gtplanet zanim cos napisze.

Komentarz

Różnice w poszczególnych wersjach masz ładnie opisane chociażby w angielskiej wiki.
        narancs alternativa

Komentarz

Zamieszczone przez mCq
          Az tak zielony to nie jestem. Robilem to wiele razy, ofc razem z odswieżeniem struktury
          Nie pisałem tego złośliwie :wink:
          Zamieszczone przez mCq
          Dziekuje za szybka odpowiedz i nastepnym razem bede przegladal strone gtplanet zanim cos napisze.
          Polecam, bo jak sam pewnie zauważyłeś jest tam sporo informacji.

Ps. Zapraszam do czwartej edycji turnieju.

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
            Nie pisałem tego złośliwie
            Nawet o tym nie pomyślałem.

Dokleję jeszcze do tego tematu ustawienia do tej nieszczesnej 'trzydziestki czworki'. Może komuś się przydadzą.

Komentarz

Pracuję...
            X