Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

GT4 problem z ładowaniem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• GT4 problem z ładowaniem

Mam problem , który psuje zdecydowanie radość z GT4.
    Mianowicie- co 2-3 wyścigi, po zakończeniu ich i wyjściu z nich, pojawia się ekran ładowania.Nic w tym dziwnego, ale ikonka(strzałka,która robi kółka)nie jest białą, ale czerwona,gra utyka w tym miejscu,strzałka kręci się.Po 15min. loading ciągle trwa.
    Płyta nie porysowana,platinum

Re: GT4 problem z ładowaniem

Jak strzałka jest czerwona to oznacza problem z odczytem/brak odczytu. Wynika z tego, że wina lasera. Spróbuj przeczyścić np. taką płytką czyszczącą.
    Inne gry Ci działają?
    Często się tu słyszy, że konsola ma problemy z odczytem gt4 mimo że inne gry działają, ale nikt nie wie dlaczego.
    Moje prywatne zdanie jest takie, że winna nie jest gra, tylko laser konsoli. Mam jedną i tą sama konsole juz koło 7 lat i nie mam żadnych problemów.

Komentarz

Co do problemów tylko z GT4 - to dlatego, że płyta jest dwuwarstwowa - jak laser pada, to najpierw tych nie czyta.
      1+1=10

Komentarz

Też miałęm taki problem tylko, wtedy miałem porysowaną płyte. Robiłem coś takiego, że otwierałem płyte przecirałem ją dmuchałem laser i czaami pomgało ale tylko czasami. Jeżeli nic nie pomoże to wtedy albo oddaj konsole do naprawy albo wymień płyte

Komentarz

Postaw konsolę na boku, u mnie pomagało :wink:

Komentarz

Oto moja rada!Jeśli jest tylko porysowana to "umyjcie"ją pastą do zębów!(taką bez granulek!U mnie działa!)

Komentarz

Zamieszczone przez GT$
              Oto moja rada!Jeśli jest tylko porysowana to "umyjcie"ją pastą do zębów!(taką bez granulek!U mnie działa!)
              Jak ty na to wpadłeś?! Chyba wszystkim ją smarowałeś

PS. Tylko niech moderatorzy nie czepiają się daty posta ;P trzeba odświeżać forum

Komentarz

Pracuję...
              X