Witam kupiłem wczoraj nowa grę grandturismo4 i mój ps2 nie odczytuje jej. Nie wiem czym jest to spowodowane ponieważ czyta stare i porysowane płyty.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Problem z grą
Zwiń
X
-
Re: Problem z grą
Zamieszczone przez mCqNie ma to jak poczucie humoru nie Dreadlock?
Zamieszczone przez mCqPrzeczyść laser i przeczyść płytę.
Podejrzewam że laser. W późniejszym okresie mojej PS2 też łapałem konsolę na tym że inne gry czyta bez problemu a czasem na bootowaniu GT4 przywiesza.
Spróbuj przeczyścić a jak nieee...to spróbuj może u kolegi odpalić. Jak u kumpla pójdzie znaczy ze problem w napędzie.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Dreadlock89Płyta prosto z pudełka więc wątpię żeby było co czyścić.
Jeśli okaże się że to laser to masz 40zł w plecy chopie. Jak konsolka jest wiekowa to od razu proponuję zakup nowego lasera.
Komentarz
-
Płytę warto przeczyścić nawet idąc w radykalne środki.Ja miałem tak z CoD'em.Gra przeleżała pół roku w szufladzie bo nie chciała się wczytać,a w necie przeczytałem żeby umyć w płynie do mycia naczyć,dokładnie wypłukac i oczywiście dobrze wysuszyć.Po tych zabiegach płytka od razu wczytała.Jeśli to nie zadziała to tak jak wyżej- wymiana laserka
Komentarz
-
A więc tak zaniedługo oddam PS2 do czyszczenia jeżeli to nie pomoże wymienię laser.
Zamieszczone przez Dreadlock89Zamieszczone przez mCqNie ma to jak poczucie humoru nie Dreadlock?
Zamieszczone przez mCqPrzeczyść laser i przeczyść płytę.
Podejrzewam że laser. W późniejszym okresie mojej PS2 też łapałem konsolę na tym że inne gry czyta bez problemu a czasem na bootowaniu GT4 przywiesza.
Spróbuj przeczyścić a jak nieee...to spróbuj może u kolegi odpalić. Jak u kumpla pójdzie znaczy ze problem w napędzie.
Komentarz
Komentarz