Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Problem z grą

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Problem z grą

Witam kupiłem wczoraj nowa grę grandturismo4 i mój ps2 nie odczytuje jej. Nie wiem czym jest to spowodowane ponieważ czyta stare i porysowane płyty.

Re: Problem z grą

Bo masz stare GrandTurismo (grand).
    Gdybyś kupił GranTurismo na pewno by działało. Wróć do sprzedawcy i wymień płytkę.

Komentarz

Nie ma to jak poczucie humoru nie Dreadlock?

Przeczyść laser i przeczyść płytę.

Komentarz

Zamieszczone przez mCq
        Dokładnie
        Zamieszczone przez mCq
        Płyta prosto z pudełka więc wątpię żeby było co czyścić.

Podejrzewam że laser. W późniejszym okresie mojej PS2 też łapałem konsolę na tym że inne gry czyta bez problemu a czasem na bootowaniu GT4 przywiesza.
        Spróbuj przeczyścić a jak nieee...to spróbuj może u kolegi odpalić. Jak u kumpla pójdzie znaczy ze problem w napędzie.

Komentarz

Było wiele razy.
          Masz stary/zużyty/wyeksloatowny laser, który ma problemy z odczytem dwuwarstwowej płyty.

Sróbuj tego co koledzy wyżej radzili jak nic się nie zmieni t ojedynie wymiana lasera.

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
            W ciągu jednego dnia dużo rzeczy może stać się z płytą. W końcu dla fana to przedmiot codziennego użytku.

Jeśli okaże się że to laser to masz 40zł w plecy chopie. Jak konsolka jest wiekowa to od razu proponuję zakup nowego lasera.

Komentarz

Płytę warto przeczyścić nawet idąc w radykalne środki.Ja miałem tak z CoD'em.Gra przeleżała pół roku w szufladzie bo nie chciała się wczytać,a w necie przeczytałem żeby umyć w płynie do mycia naczyć,dokładnie wypłukac i oczywiście dobrze wysuszyć.Po tych zabiegach płytka od razu wczytała.Jeśli to nie zadziała to tak jak wyżej- wymiana laserka

Komentarz

SFOT

Ja kiedyś czyściłem na pastę do zębów. Nakładasz trochę na płytą rozprowadzasz i dokładnie ścierasz polerując, płytka się świeci jak psu klejnoty
                Tylko nie praktykować z pastami które zawierają jakieś granulki i inne dopalacze ścierne.

Komentarz

Różne są sposoby.
                  Jak miałem sporo porysowaną płyte, to wziąłem paste polerską do auta i wypolerowałem . Płyta zadziałała.

Komentarz

A więc tak zaniedługo oddam PS2 do czyszczenia jeżeli to nie pomoże wymienię laser.

Zamieszczone przez Dreadlock89
                    Zamieszczone przez mCq
                    Dokładnie
                    Zamieszczone przez mCq

Podejrzewam że laser. W późniejszym okresie mojej PS2 też łapałem konsolę na tym że inne gry czyta bez problemu a czasem na bootowaniu GT4 przywiesza.
                    Spróbuj przeczyścić a jak nieee...to spróbuj może u kolegi odpalić. Jak u kumpla pójdzie znaczy ze problem w napędzie.
                    A więc byłem u kumpla i płyta zadziałała więc to nie jest jej wina.

Komentarz

Pracuję...
                    X