Następną usterką jest to że w lusterku wstecznym na trasach miejskich nie widać otoczenia, a na rajdowych kurzu za naszym autem, choć te "błędy" są zapewne spowodowane ograniczeniem możliwości PS2 a nie jakości kodowania.
A ja obczaiłem coś, czego nie poprawiają od 1-szej części gry: Jedziesz sobie 200 zaraz zakręt, wypada przychamować. Zmieniasz bieg, uppps, niechcący wrzuciłeś 2 zamiast 3, silnik osiąga 180 000 obr./min. ale auto nie zwalnia. Żadnej zmiany prędkości, a przecież powinno stanąć jak wryte (i już dalej nie pojechać)!
Sorry ,że się wtryniam z GT3 w temat GT4 ,ale nie mogłem się powstrzymać by to napisać
Kiedyś ścigałem się z kolegą na 2 w GT3.On jechał tym starym Vi[erem GT-S chyba czy co a ja takim czerwonym z dwoma białymi paskami na środku przechodzących przez całe auto od maski ,aż po sam tył. Ja jechałem chyba jakieś 398 km/h on jechał 412 czy ileś przybliżone prędkości do tych. I zgadnijcie co się stało..........................Zacząłem go wyprzedzać po dogonieniu na kilku kółkach Dziwne. Sami nie mogliśmy się nadziwić.
To też nie do końca jest tak, że nie można hamować silnikiem, bo poniżej czerwonego pola silnik hamuje bardzo skutecznie, tylko przy redukcji na zbyt niski bieg wskakuje na odcięcie i wtedy jest kwas
Ja znalazłem jeden błąd na trasie High Speed Ring chyba tak ona się nazywa, ale może się mylę ( to trasa już z jedynki ). Może wy też to zauważyliście, ale na tej trasie są dwa zjazdy do pitu. Ja jadąc sobie we free run zjechałem w ten drugi i co sie stało? Otóż wjeżdżając do pitu automatycznie kontrolę nad pojazdem przejmuje komputer, tu tak się nie stało. Mogłem sobie jechać po swojemu, można nawet podjechać do naszych mechaników i się trochę z nimi poprzedrzeżniać ( swoją droga straszni sztywniacy ). Wjeżdżając w pierwszy zjazd wszystko jest już tak, jak być powinno.
Z hamowaniem silnikiem wcale nie jest zle! Po wrzuceniu zbyt niskiego biegu konsola automatycznie wysprzegla - przygasa kontrolka wybranego biegu. Czyli w zadnym wypadku nie nastapi gwaltowne spowolnienie!
A to akurat jest bug Temat wyczailem juz przy okazji recenzowania importu z Japonii - myslalem, ze temat zostanie poprawiony, a jednak nie zostal... BTW Do japonskiego GT4 dodaja mega ksiazke z poradami... Eh...
Nie do końca rozumiem? Jeśli rozumieć Z cieniem tzn. z samochodem duchem? odpowiedz brzmi:
tak samochody sÄ… niematerialne
Opis całej sytuacji opisałem w swoim poście który znajduje sie w galerii. W razie problemów i pytań piszcie do mnie.
Mam nadzieje, że ten bug zainspiruje niektórych was do zrobienia podobnych mixów, a temat nie zgine w eterze. Śmiało próbujcie i przysyłajcie zdjęcia do galerii.
pozdrawiam wszystkich
Aha, bo bym zapomniał mała ciekawostka z photo mode - w scenerii Beacon Hill można wstawić auto w budynek i lampę uliczną
Co do samochodów:
Jay Leno Tank car ma w realu 1600 koni mechanicznych, a jak w GT4 tylko 900KM
dane auta przedstawione na stronie Top Gear:
Engine: 29377cc, 1,600bhp @ 2,800rpm 1,600lb ft @ 2,400rpm
Transmission: Allison HD4060 six-speed auto
Performance: 0-60 in 6.2 seconds, quarter mile in 12.9secs, 140+mph top speed, 5mpg
Komentarz