Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Błędy i usterki w GT4

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Błędy i usterki w GT4

Ostatnio mam sporo wolnego czasu więc zajełem się tworzeniem naszego nowego serwisu oraz graniem w GT4. Zauważyłem że Polyphony nie do końca dopracowali grę i pojawiają się błędy.

Jednym z nich jest salon samochodowy Acura w salonie samochodów Japońskich, gdyż to jest to amerykańska wersja Hondy i powinna się znajdować się w salonie amerykańskich samochodów.

Pamiętajmy o tym że mam wersje NTSC/U/C tej gry i być może te błąd został naprawiony w wersji PAL która na rynek europejski trafiła po dwóch tygodniach. Z tego co mi wiadomo to tylko usunięto możliwość obrazu o wysokiej rozdzielczości HDTV ze względu na problemy jakie napotkały się niektórzy użytkownicy w USA.

Jestem ciekaw czy wy znaleźliście inne usterki jakie występują w tej grze?[/url]

Z usterek jakie zauważyłem to rozmazany troszke pixelowaty obraz przed pojawieniem się naszego auta w kadrze na replay'u i ogólnie takie drobne problemy z grafiką, pozatym u mnie niekiedy na licencjach po przejechanej próbie gdy stoi 3 kolesi ekran jakby się trochę trząsł.

Komentarz

Re: Błędy i usterki w GT4

Zamieszczone przez Piotr
      Jednym z nich jest salon samochodowy Acura w salonie samochodów Japońskich, gdyż to jest to amerykańska wersja Hondy i powinna się znajdować się w salonie amerykańskich samochodów.
      Nie na wersji PAL też tak jest ia i w arcade na trasie LAGUNA SECA czasem podczas jazdy na dwóch znika niebo i pojawiają się jakieś minikwadraciki(piksele)które mają kolory od czerwonego po czarny i biały. wszystkie kolory tenczy.
      Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Chyba kolejnym problemem jest z licznikiem turbo, moim zdaniem to przy użyciu NOS to ta strzałeczka powina się unieść. Nie wiem czy to w rzeczywistośći powino mieć miejsce ale z tego co pamiętam to w NFS tak jest i na filmie "Szybcy i Wściekli 2" tak było.

Komentarz

Jak już jest maksymalnie doładowane, to ci się już chyba nie "uniesie".

Komentarz

Wiem, ale ja próbowałem to na tych gorszych samochdach, tych "mniej doładowanych" które mają dość spory zapas na tym turbo liczniku.

Komentarz

no tak ale każde auto ma już swoje ograniczenia. W rzeczywistości jak by szczałeczka poleciała na maksa w jakimś cienkim aucie to silnik można do kosza wyżucić.
              Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Do cienkich aut nie "wkłada się" N2O, i już. Samochó trzeba najpierw przygotować. Obroty powinny wzrosnąć, a co za tym idzie, doładowanie... Ale tam się przejmować! W takim NfS (na NDS'a), to nawet obroty nie wzrastają przy użyciu nitra

Komentarz

Do tej "unoszącej" się "strzałeczki" chciałbym jeszcze jedno dodać! Ona się nie pokazuję w samochodach które zostały wyposażone w sprężarkę mechaniczną które wcześniej nie miały żadnego doładowania. Natomiast w Mercedesach występują sprężarki mechaniczne tzn. Kompresor i ukazuję się nam ten turbomierz. A w ogóle jak to się nazywa?

Komentarz

Zamieszczone przez Piotr
                    Do tej "unoszącej" się "strzałeczki" chciałbym jeszcze jedno dodać! Ona się nie pokazuję w samochodach które zostały wyposażone w sprężarkę mechaniczną które wcześniej nie miały żadnego doładowania. Natomiast w Mercedesach występują sprężarki mechaniczne tzn. Kompresor i ukazuję się nam ten turbomierz. A w ogóle jak to się nazywa?
                    ten "turbomierz" nazywa się boost gauge, czyli wskaźnik doładowania.
                    Nurburgring:
                    6.24 Jaguar szybki, ten za 50% gry
                    6.43 SLR stock/slicks
                    6.51 M5 stock/slicks
                    6.54 NSX type R
                    8.03 RS4 stock
                    8.20 S4 98 stock

Komentarz

Przy dłuższym graniu w tą gre to zauważyłem że w niektórych samochodach spada moc jak się inwestuję w "engine balance". Zamiast zwrostu KM to następuje spadek... Troche dziwne, nie?

Komentarz

A no właśnie też tak zauważyłem Piotr że następuje coś takiego w jedym z moich ulubionych samochodów Caterham Seven Fire Blade. Po instalacji "Engine Balance" spada moc a jak zainstalowałem gorszy tłumik to część mocy mi się zwróciło!

Bardzo dziwne!
                        GT4 rządzi!

Komentarz

Ostatnio zauważyłem dziwną sprawę a mianowicie błąd licznika przejechanych kilometrów w statystykach.Jechałem jakiś turniej i na oko przejehałem ze 100 kilometrów ,wchodze do statystyk a licznik stoi na tej samej wartości co przed turniejem.Dziwne

Komentarz

Lista samochodów w garażu pokazuje "zawyżone" konie w stosunku do koni w samochodzie oglądanym.Tzn. na liście auto ma więcej koni a jak mu się przyjrzymy "z bliska" to ma mniej koni (mimo wymiany oleju).
                            Gram w GT już 15 lat

Komentarz

Ostatnio odkryłem ten błąd, focus RS powinien mieć 1175kg, jednak jak wchodzę do tebelki z danymi ma tylko 1050kg

Komentarz

Pracuję...
                              X