Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Emulatory PS2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Zamieszczone przez Witek Enzo
    No to o czym my tu rozmawiamy jak jesteÅ› piratem?
    Temat jest kiedy wyjdzie emulator zdolny udźwignąć GT4.Co ma do tego piractwo?Zamiast dwóch nowych gier wolę sobie kupić np.aparat cyfrowy.
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Po pierwsze i najważniejsze:
      PB89 - wiem
      PP89, nie PB89
      Po drugie:
      Pozatym jakbym teraz kupił PS2 to i taklipa,bo wyszło PS3 i na niego teraz gry będą wychodzić.
      Mylisz się. PS3 dopiero co wyszło i nie ma na niego dużo gier, a poza tym powtórzy się sytuacja z PS2 --> pierwsze gry nie będą wykorzystywały w pełni mocy konsoli, może jakieś 50, 60%.
      Na PS2 masz w cholere genialnych pod względem grafiki, dźwięku i grywalności gier, a wszystko nie kosztuje Cię tyle co PS3. I jeszcze jedno:
      PS2 ma za dużą popularność, żeby przestały na niego wychodzić gry, po prostu SONY za dużo zyskuję na tym, żeby to, ot tak, odłożyć i zostawić.

Komentarz

Zamieszczone przez PP89
        Po pierwsze i najważniejsze:
        PB89 - wiem
        PP89, nie PB89
        Po drugie:
        [quote:253upzk3]Pozatym jakbym teraz kupił PS2 to i taklipa,bo wyszło PS3 i na niego teraz gry będą wychodzić.
        Mylisz się. PS3 dopiero co wyszło i nie ma na niego dużo gier, a poza tym powtórzy się sytuacja z PS2 --> pierwsze gry nie będą wykorzystywały w pełni mocy konsoli, może jakieś 50, 60%.
        Na PS2 masz w cholere genialnych pod względem grafiki, dźwięku i grywalności gier, a wszystko nie kosztuje Cię tyle co PS3. I jeszcze jedno:
        PS2 ma za dużą popularność, żeby przestały na niego wychodzić gry, po prostu SONY za dużo zyskuję na tym, żeby to, ot tak, odłożyć i zostawić.[/quote:253upzk3]

dokladnie ale ostatnio czytalem ze gry na ps2 beda wychodzic do 2010 wiec nie trzeba sie martwic z kupnem ps3
        top gear and gran turismo ist the best

Komentarz

Tak btw, wiecie jaka była ostatnia wydana na PSX gra? Fifa 2005.
          narancs alternativa

Komentarz

No to akurat wiem :wink: Więc dlatego kupiłem PSX, co prawda gry na niego już nie wychodzą, ale jest ich od groma
            Nie gram aż tak wiele, żeby kupywać PS2, PSX w zupełności mi wystarczy. Jak już PS2 NAPRAWDE stanieje, to może się skuszę.Tyle.
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Ale PS2 w najbliższym czasie nie stanieje, bo jest to na tyle dobra konsola, że aktualna cena nie jest wygórowana (mniej więcej tak odpowiedział sprzedawca ze sklepu w którym kupiłem PS2 na pytanie czy ps2 w najbliższym czasie stanieje) - poza tym na świecie jest ogromna ilość posiadaczy tej konsoli i byłoby głupotą zaprzestanie wydawania na nią gier.

Chyba już pora skończyć ten OT.
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Witek - dlatego nie kupuję. Szkoda mi 300zł.
                Tak jak powiedziałem - nie gram na tyle, żeby kupować PS2.
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Re: Emulatory PS2

Grałem w GT4 zarówno na Playstation2, jak i na emulatorze pcsx2. Gra na emulatorze jest całkowicie grywalna. Jednak problem jest z przeplotem, gra przez to nie wygląda tak naturalnie jak na telewizorze. Problem ten nieco neutralizuje możliwość odpalenia gry w większej rozdzielczości. Dodatkowym problem są drobne problemy graficzne, które występują na emulatorze.

Reasumując, ja wolę grać na Playstation 2, ale różnice między grą na emulatorze, a na PS2 są minimalne. Jeśli ktoś ma w miarę współczesnego kompa, może pocisnąć na emulatorze - zwłaszcza, że ten ma dość dużo opcji do konfiguracji sterowania, tak więc bez problemu można podłączyć do niego np pada do Xboxa360.

Miałem na przykład taką sytuację, że małe dzieci popsuły mi lekko pada do Xboxa. Hamulec nie zwalniał się do końca, przez to, podczas wyścigu w Gran Turismo, zawsze był włączony lekko hamulec. Rozwiązanie okazało się bardzo proste, wystarczyło wejść w opcje emulatora, i ustawić deadzone na ten konkretny spust i z powrotem dało się grać w GT4 na zepsutym lekko padzie

Komentarz

Re:

Zamieszczone przez Witek Enzo

A co do GT4...Nie będe wykładał trzech stów na jedną grę...
                    GT4 za trzy stówy?!
                    no właśnie gt możesz w komisie kupić za 20 max 30 złotych a w media markt czy w empiku kupisz za 50-60 złotych

Komentarz

przepraszam za odkop ale nowa wersja PCSX2 (1.0.0.0) pozwala na komputerze średniej klasy (C2D E7200, 2GB RAM, Nvidia GTS450 512 MB RAM)odpalić GT4 od 20 w niektórych miejscach do 40 w grze.

Komentarz

Najnowsza wersja na przyzwoitym PC (i5-750 3ghz, 4GB Ram, GTX470) pozwala na grę w 50fps z rzadkimi spadkami i drobnymi błędami graficznymi, już 50% za mną
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Aha i na niektórych trasach np. nocnych liczba klatek potrafi bardzo spaść jak się nie ma dobrego kompa. Oraz jeszcze w misjach w których trzeba jechać za pace carem (w celu zdobycia licencji)

Komentarz

PracujÄ™...
                          X