Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Auto-Test] Dome ZERO '78

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Auto-Test] Dome ZERO '78

Dome ZERO "78

Uwaga:
    Auto testowane w warunkach:
    Opony:RS
    TCS:ON
    Zmiana ustawień: Po tuningu-obniżenie i utwardzenie zawieszenia.
    NOS:Nie
    Bez wymiany oleju.

Dane techniczne:
    Silnik:
    Typ- L6:SOHC
    Pojemność -2800cc
    Moc maksymalna/najwyższe obroty -171BHP/7000rpm
    Moment obrotowy-237NM/~2000-4000rpm

Nadwozie:
    Kolory -Brak
    Wymiary -3980x1770x980
    Waga -920kg

Podwozie:
    Napęd -MR
    Umiejscowienie silnika -Centralnie

CENA:Not for Sale(Nie na sprzedaż)

PO MAX TUNINGU:
    Silnik:
    Pojemność -Bez zmian.
    Moc maksymalna/najwyższe obroty -345BHP/7400rpm
    Moment obrotowy-449NM/~2000-4000rpm

Nadwozie:
    Waga-837kg

Osiągi:

Przyspieszenie:
    Prędkość / przed tuningiem / po tuningu
    0-100km/h: /___6.7sec. /____4.3sec.
    0-200km/h: /___23.0sec. /____11.0sec.
    0-300km/h: /__----------/____---------
    MAX speed: /___284km/h (standardowe ustawienie skrzyni)

Hamowanie:(Testowane na seryjnym aucie)
    100-0km/h:/1.8sec.
    200-0km/h:/3.4sec.

Czas: / przed tuningiem / po tuningu
    400m: /--:14:201 / --:11:578
    1000m: /--:25:761 / --:20:560

Wrażenia z jazdy:

Auto seryjne:Dome jest autem które prawdopodobnie nie miało okazji nigdy zaistnieć na łamach forum. Gdy stykamy się z tym samochodem w pierwszej kolejności w oczy rzuca się jego niecodzienny wygląd.Mimo iż został skonstruowany w 70'latach ubiegłego wieku to jego designerska myśl znacznie wykracza poza zarówno tamtejsze jak i dzisiejsze czasy. Wygląda jak by był wyjęty prosto w planu jakiegoś filmu Science Fiction.
    Wydaje się jasne że Japońscy projektanci narkotyzowali się podczas oglądania Star Treka...
    Nie godzi się dyskutować na temat urody tego pojazdu, ponieważ odpowiedź jest prosta: On jest genialny w swojej inności.

Jeśli jednak chodzi o osiągi to już nie jest tak kosmicznie. Wyciśnięcie 170kucy z prawie 3litrowego "endżajnu" to raczej wątpliwe osiągnięcie. Stadko koników zawarte pod maską mimo woli dwoją się i troją jak mogą by nadać ruchu przyspieszonego ciału Q jakim jest nadwozie :wink:
    O starcie bez kontroli trakcji lepiej zapomnieć.Sputnik miesza kołami na pierwszych 3biegach w sposób nieznośny. Klasyczny napęd i centralnie umieszczony silnik korzystnie działają na właściwości jezdne.Wózek zawieszony jest na miękkim zawieszeniu co powoduje nieco gumową jazdę. Zważywszy na niewielkie prędkości rozwijane w tej wersji, hamowanie nie jest trudnością.

Auto jest dość przyjemne w prowadzeniu,trzeba jednak uważać na miękkie zawieszenie i występowanie nadsterowności.
    Werdykt:Szału niema.

Auto po Tuningu:
    Według trzeciej zasady dynamiki i wzoru na energię E=MC2.....
    YYYYYYYYYYY nie ta bajka...A więc:

I tu mnie chapło zdziwko.
    Odchodzenie i nowo zdobyte konie teraz w ilości 345 nadają odpowiedniej dynamiki i przyspieszenia. W połączeniu z obniżonym i utwardzonym zawieszeniem otrzymujemy całkiem fajnie podkręconą "gwiezdną brykę" Dodatkowo zalecane jest delikatne wydłużenie skrzyni by zwiększyć Vmax którą w tym momencie bez problemu osiągamy. Warto też zainwestować w paliwo rakietowe (NOS) znacznie zwiększające ciąg silnika. By jednak wylądować potrzebne już będą Racingowe hamulce.
    W zakrętach (Testowane na Ringu) auto ma tendencję do nadsterownego zachowania.Można dodać też że w niektórych sytuacjach nie grzeszy przyczepnością.

Jeżeli opanujemy trakcje i nadsterowność to poruszanie się tym wehikułem czasu przyniesie dużo funu i zabawy.
    I pomimo że nie osiąga słynnej "nadświetlnej" to gwarantuje że po max tunie zapieprza jak "królik po koksie" :mrgreen:

Plusy:
    -Design
    -hamulce (odpowiednie do sytuacji)
    -Niska masa własna.

Minusy:
    -Palenie gumy
    -Nadsterowność.

Informacja o marce i modelu:
    --------

Dane.Text.Ilustracje.Redakcja: Dreadlock89

Re: [Auto-Test] Dome ZERO '78

Dome a nie DOOM

Komentarz

Noo....pogratulować czasu i chęci.

Czekam jeszcze na dokończenie i wtedy napiszę co i jak w mojej głowie kwiczy. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
        Dome a nie DOOM
        Pomyła w druku

Test jest już gotowy,jeszcze tylko zdjęcia i ewentualne kosmetyczne poprawki. :wink:

Komentarz

Coś czuję, że będę musiał jednak zaliczyć licencję IA na złoto. Samochód wygląda świetnie, w sam raz na sesję np. w Seoulu, albo Tokyo R246
          i tyle..

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
            Dome a nie DOOM
            Pomyła w druku

Test jest już gotowy,jeszcze tylko zdjęcia i ewentualne kosmetyczne poprawki. :wink:
            I znowu napisałeś z błędem

Komentarz

&*!@#%&&*&(*&!
              Już poprawiam... wkradają się błędy. :wink:

PS:Test jest już gotowy.

Komentarz

Generalnie, język taki jakiego Ty użyłeś tutaj można by użyć bardziej do jakiegoś "Opowiadania". :wink:

Ale akurat w przypadku tego wozu, nie przeszkadza mi to. Test Kairki, zrobiony jest profesjonalnie jak cholera, więc spoko. Zdjęcia piękne.

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                  Generalnie, język taki jakiego Ty użyłeś tutaj można by użyć bardziej do jakiegoś "Opowiadania". :wink:

Ale akurat w przypadku tego wozu, nie przeszkadza mi to. Test Kairki, zrobiony jest profesjonalnie jak cholera, więc spoko. Zdjęcia piękne.

Pozdrawiam
                  To dlatego że ten test potraktowałem z przymrużeniem oka I wydaje mi się że takie humorystyczne opowiadanko czyta się łatwiej i przyjemniej niż suchy czysto techniczny opis.
                  Dzięki z opinię. :wink:

Komentarz

Druga fotka jest arcydziełem! Jak Ty to zrobiłeś? Tylko nie pisz że nie poprawiałeś jej na komputerze. Najlepsza fota ever na gt.pl.

Komentarz

To dlatego że ten test potraktowałem z przymrużeniem oka
                      Ja doskonale o tym wiem. :wink:

Dobrze jest umieć podejść do tego bardziej humorystycznie, aczkolwiek styl pisania PP89, łączy w sobie ścisłą treść i humor. :wink:

Generalnie, nie będę się już tutaj wymądrzał bo powinienem coś sam skrobnąć, a tymczasem test Galanta jest w proszku...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
                      Druga fotka jest arcydziełem! Jak Ty to zrobiłeś? Tylko nie pisz że nie poprawiałeś jej na komputerze. Najlepsza fota ever na gt.pl.
                      F: 22.0, czas migawki 1/60 - Proste.

Pozdrawiam

Komentarz

Dziękuje za uznanie.
                        Fakt pomajstrowałem przy zdjęciu, zmiany jakich dokonałem to:
                        Balans koloru,jasność i kontrast,leciutko nasycenie i na koniec wyostrzenie.

Lukas-Spokojnie zdążysz wykonać i swój test. Podstawa to z niczym się nie spieszyć. Bo jak ma się robić na siłę to lepiej wcale. A czuje że w bólach kiedyś urodzisz test Galanta i będzie on znakomicie wykonany. :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                          To dlatego że ten test potraktowałem z przymrużeniem oka
                          F: 22.0, czas migawki 1/60 - Proste.

Pozdrawiam
                          Chciałbyś żeby to było takie proste. Takiej kolorystyki nie osiągniesz tym sposobem :wink:

Komentarz

Miałem na myśli rozmycie. :wink:

Przecież kolorystyka, na pierwszy rzut oka widoczna przeróbka...

Pozdrawiam

Komentarz

Można spojrzeć chociażby na budynek w tle ale fotka super :wink:

Komentarz

Pracuję...
                              X