Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Auto-Test] DMC-12 DeLorean S2

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [Auto-Test] DMC-12 DeLorean S2

DMC-12 DeLorean (1981-1982///2004-2012)

///DANE/////PRZED TUNINGIEM///

Silnik V8 SHOC 197hp.5750rpm
    Displacment-2849cc
    Moment Obrotowy. 560kgfm/4000rpm
    Skrzynia biegów 5 stopniowa
    Maksymalna prędkość: około 270km/h

//NADWOZIE///
    Masa-1133kg
    Wymiary-4267x1857x1140

//PODWOZIE///
    Napęd RR
    Silnik umiejscowiony z tyłu

//DANE///PO TUNINGU///
    Moc 442hp
    Skrzynia biegów 6 stopniowa
    Reszta bez zmian.

//DANE//Przyśpieszenie//Prędkość///

Od 0 do 100:6.16 sekund
    Od 0 do 200:13.56 sekund
    Od 0 do 300: ????
    Maksymalna prędkość: około 300km/h

Samochód testowany na torze "Hong Kong route"
    opony: Sport Hard
    Ze zmianą oleju

///RECENZJA///

DeLorean to jeden z najbardziej rozpoznawalnych i kultowych samochodów w dziejach. Wszystko za sprawą bardzo futurystycznego nadwozia i pewnego, równie słynnego filmu "Powrót do Przyszłości" w którym DeLorean był wehikułem czasu.
    Wszystko się zaczęło od Johna DeLoreana (R.I.P 2004) z General Motors, twórca słynnego Pontiaca GTO od zawsze marzył o stworzeniu swojego własnego samochodu, który wyprzedzał by swoje czasy o kilkadziesiąt lat. Tak więc DeLorean porzucił posadę viceprezesa General Motors i postanowił zbudować swój własny samochód. Niestety po ponad 3 latach produkcji fabrykę zamknięto z powodu zbyt małego popytu na DeLoreany. Jednak z czasem samochód zaczął wzbierać na wartości przez co dzisiaj jest ikoną samą w sobie. Jednak ja bym teraz wolał powiedzieć o moich wrażeniach z jazdy ponadczasowym dziełem pana DeLoreana.

Od razu rzuciła mi się w oczy stylistyka włoskiego projektanta, nie jest to to samo co "Dome Zero" jednak Dome był nie więcej niż prototypem, a DeLoreana projektowano z myślą o normalnej jeździe i futurystycznym wyglądem, za którym 12 latki i kilkoro emerytów spojrzało by i powiedziało "WooooooooooW!" Kiedyś pewien zwykły człowiek klasy robotniczej wracał do domu w swoim Fordzie Pinto i wyprzedziło go takie coś, nie wiedział "Co to do licha było?!"

Można by powiedzieć że ten samochód nie ma wad bo jest "cholen*arnie futurystyczny" a jednak ma...
    Prowadzenie DeLoreana woła o pomstę do nieba, prawdopodobnie John DeLorean w czasie projektowania układu prowadzenia wolał iść na kawę obok fabryki. Samochód nie grzeszy hamulcami, które zostały zrobione z sera, równie dobrze mogło ich nie być a i tak trzeba hamować w połowie drogi do zakrętu (no może nie, ale na boga są beznadziejne).

Prędkość maksymalna jest dosyć duża, bo ponad 270km\h. Przyśpieszenie powala, a dźwięk silnika jest epicki.
    Wadą może być też to że samochodu nie da się kupić, trzeba go wygrać. Więc można powiedzieć że jest za darmo, dziwne ale ja to uważam za zaletę w wadzie

Podsumowując, DMC-12 DeLorean to fantastyczny wóz, za darmo, z dobrą mocą i prędkością, ma niesamowity dźwięk silnika i jest niesamowicie futurystyczny jak na swoje lata.

////ZALETY////
    -Duża prędkość maksymalna
    -duże przyśpieszenie
    -dźwięk silnika
    -futurystyczny wygląd
    -jeździ do przodu
    -za pół darmo (pół bo nie trzeba za niego płacić tylko go można wygrać)

////WADY////
    -nie skręca powyżej 80km\h
    -hamulce są z sera
    -nie da się go kupić

///OCENA////

-8/10
Pracuję...
X