Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[T] Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR GSR '04

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [T] Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR GSR '04

Witam was wszystkich serdecznie! Jest to mój pierwszy wątek, a zarazem pierwszy test. Mam nadzieję, że się wam spodoba!

Nazwa samochodu(rok produkcji): Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR GSR '04

<<<DANE>>>

Silnik:
    >typ - L4OHC
    >pojemność - 1997cc
    >moc/moc maksymalna/najwyższe obroty - 322HP/327HP/6500rpm
    >moment obrotowy - 399.83NM/3500rpm

Nadwozie:
    >kolor - Red Solid
    >wymiary - 4490x1770x1450
    >waga - 1400kg

Podwozie:
    >napęd - 4WD
    >umiejscowienie silnika - przód

CENA: 33,980 Cr.

<<<TUNING>>>

Silnik:
    >pojemność - 1997cc
    >moc/moc maksymalna/najwyższe obroty - 543HP/551HP/6500rpm
    >moment obrotowy - 640.72NM/3500rpm

Nadwozie:
    >waga - 1190kg

Wartość pojazdu: 7,720 Cr.
    Koszt tuningu maksymalnego: 419,100 Cr. (bez opon)

>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<

Wrażenia z jazdy: Nadsterowność, mieszanie kół idealne, auto zdatne do driftu, sterowanie trochę nieciekawe.
    Osiągi: 272 km/h(przed tuningiem), 368 km/h(po tuningu)

Prędkość / przed tuningiem / po tuningu
    0-100km/h: /0:05:120 /0:03:760
    0-200km/h: /0:18:660 /0:07:580
    0-300km/h: /--:--:--- /0:14:980
    MAX speed: /272 km/h /368 km/h

Czas:
    400m: /0:13:118 / 0:10:419
    1000m: /0:23:997 / 0:18:751
    Midfield Raceway: / 1:34:058 / 1:21:383

Słówko o marce: Marka solidna, duża oferta modeli oraz duża moc pojazdu przed tuningiem.

Historia marki: Nazwa „Mitsubishi” i obecny znak firmowy są tłumaczone jako „trzy diamenty”. Ich pochodzenie jest jednak inne i łączy kilka elementów.
    Nazwa składa się z dwóch słów/znaków: „mitsu” znaczącego „trzy” oraz „hishi” (tu w postaci udźwięcznionej „bishi”) oznaczającego „orzech wodny” (polska nazwa: "kotewka orzech wodny"). Kształt liści tej rośliny był kojarzony w Japonii z kształtem rombu lub diamentu. Ponadto, znak firmy jest graficznym połączeniem dwóch herbów rodowych: twórcy firmy, Yatarō Iwasakiego – trzech nałożonych na siebie rombów oraz jego pierwszego pracodawcy, hanu Tosa – trzech liści dębu ułożonych w kształcie obecnego znaku firmy. Firma ta została założona w 1870 przez Yatarō Iwasakiego jako przedsiębiorstwo transportowe. W 1873 przyjęło nazwę Mitsubishi Shōkai (三菱商会).
    Zakres działalności przedsiębiorstw składających się na grupę Mitsubishi jest bardzo szeroki. Pod marką tą działa m.in. producent samochodów (Mitsubishi Motors), przemysł ciężki: huty, stocznie, wytwórnia lotnicza i zakłady zbrojeniowe (Mitsubishi Heavy Industries), największe japońskie zakłady chemiczne (Mitsubishi Chemical) oraz bank.
    Konglomerat posiada również udziały m.in. w firmie Nikon, produkującej sprzęt fotograficzny.

Historia modelu: Pierwsza generacja Mitsubishi Lancera pojawiła się na rynku w 1973 roku, a w Europie w 1974 roku. Firma, zachęcona sukcesami większego brata Lancera - Galanta VR-4 na trasach rajdowych, w roku 1990 zdecydowała się na produkcję zupełnie nowego auta.

Słówko testera na temat tego modelu: Model piękny zewnątrz, trochę słaby wewnątrz, polecam na szuter i śnieg.

Marki i modele konkurentów w tym przedziale: Subaru IMPREZA WRX STi

Liczę na pozytywne komentarze itp.
    4
    Zdecydowanie tak
    0,00%
    0
    Prawie tak
    25,00%
    1
    Prawie nie
    50,00%
    2
    Zdecydowanie nie
    0,00%
    0
    Nie wiem
    25,00%
    1

Re: [T] Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR GSR '04

Mimo iż to test konkretnego auta, to o dziwo dowiedziałem się więcej o samej marce, aniżeli o testowanym modelu

Zamieszczone przez PaTroll
    Słówko testera na temat tego modelu: Model piękny zewnątrz, trochę słaby wewnątrz, polecam na szuter i śnieg.
    To zdecydowanie za mało, żebym po tym tescie wyrobił sobie jakąś konkretną opinię na temat tego samochodu. Wielkością treści powinna być chociaż jak ta "historia marki".

Przykro mi, ale jestem na nie

Komentarz

Re: [T] Mitsubishi Lancer Evolution VIII MR GSR '04

Ja jestem na tak, chociaż podobnie jak kolega wyżej zwracam uwagę na to, że zbyt dużo o samej marce, a za mało o samym modelu. Ale jako, że to twój pierwszy post i to pierwszy post jako test samochodu. Widzę, że masz ambicje i mam nadzieję, że poprawisz się robiąc kolejny test.

Komentarz

Pracuję...
      X