Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zalecane samochody do robienia driftów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

a może NSX I Skyline Bardzo fajnie sie nimi "miata".
    Drift.....nauka jazdy......L

Komentarz

TVR Speed 12
      Dobre do driftu są też NSX-sy
      TVR po podrasowaniu miesza jeszcze na piątce(bez systemów)
      Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Vanqish jest fajny. Po maksymalnym podrasowaniu i z wyłączonymi systemami. Bawiłem się nim jak Clarkson w Top Gear. Miło się pali gume w miejscu.

Komentarz

w miniony weekend odkryłem dość niepozorne auto, mianowicie Alpine z 73 roku. Jest tak krzywo wyważony jakoś, że wręcz ciężko jest przejechać zakręt bez wpadnięcia w poślizg.

Bardzo trudny samochód, ale myślę, że po opanowaniu tematu może sprawić sporo przyjemności (jak będę miał czas to popracuję nad weight balance).
          Nurburgring:
          6.24 Jaguar szybki, ten za 50% gry
          6.43 SLR stock/slicks
          6.51 M5 stock/slicks
          6.54 NSX type R
          8.03 RS4 stock
          8.20 S4 98 stock

Komentarz

Porshe jest świetne bo ma silnik styłu i całyczas ciągnie go na boki.
            Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Tak, Porshe się świetnie nadaje. Szczególnie po porządnym tuningu i podkręceniu pewnych ustawień. Właściwie to po podkręceniu to każdy samochód z tylnym napędem się nadaje.

Komentarz

No tak ale porshe jest dobre bez tuningu. A większość aut trzeba tuningować.
                Nie uwierzycie ale fajnie driftuje siÄ™ FIATEM 500 po tuningu(-:
                Prosto jest zbyt prosto

Komentarz

Fiatem 500? Tym dziadkiem naszego malucha? Ale to chyba w GT2, bo w 3 go nie ma. Nie wiem jak w 4. Wiem tylko że to był mój pierwszy samochód w GT2. Nie zauważyłem że można kupować używane auta. Nie miałem jednak na tyle samozaparcia i zaczęłem gre od nowa z Hondą Prelude.

Komentarz

karzde tylnio napedowe z silnikiem z przodu bez jakich kolwiek koltroli znoszenia(nawet seryjne i bez szpery) ..i troche talentu ..a no i dobry jest tez MINI ,tylko z mocna dlubnietym silnikiem i szpera ..caly zakret na gazie +reczny(jak zaczyna sie prostowac) ..to jest zabawa ..w 4x4 nie ma tyle zabawy bo wyjscie z uslizgu jest banalnie proste ..lepiej posiedziec pare h przy konsoli i nauczyc sie perfekcyjnie driftowac tylnonapedowka!! szkoda ze nie mam jak pokazal bym wam filmik na ktorym supra(ok1148KM) przejezdzam cala trase w ciaglym uslizgu i pelnymi kontrami(oczywiscie bez zadnych kontrol znoszenia i na slickach)

Komentarz

Mi się miło driftuje Holdenem Monaro. W Top Gear mieli rację, tym autem trzeba kierować żeby jechało prosto!
                      Zakładam tylko opony Economy i systemy na zero. Zero tuningu, a boczki lecą aż miło.
                      You cannot go really fast without frightening yourself occasionally

Komentarz

Najlepsze samochody do jazdy bokiem to ewidentnie starsze Nissan'ki. Mówię tutaj oczywiście o Silvia'ch. Można je opanować pdo perfekcji przy jednodniowej jeźdźe.
                        Aktualnie driftuje :

Mitsubishi Lancer VI GSR Tommi Makinen Edition

Polecam ustawienia:

Brake controller: 5/10
                        Spring rate: 10.1/9.0
                        Ride height: 95/110
                        Damper bounce: 7/7
                        Damper rebounce: 7/7
                        Camber angle: 2.0/2.2
                        Toe angle: 0/0
                        Stabilisers: 3/3
                        Trans auto settings: 8-11
                        ASM oversteer: 0
                        ASM understeer: 0-10
                        TCS: 0

Komentarz

Polecam samochody marki Alpine do driftowania. Dobrze się driftuje już na fabrycznych ustawieniach bez ASMów i z "słabo" ustawionym TCS.

Komentarz

w sumie to klasyk, ale ja jakoś niedawno dopiero odkryłem

Toyota Corolla AE86 i wszelki jej mutacje typu Trueno, Levin, czy jak im tam

matka driftu
                            Nurburgring:
                            6.24 Jaguar szybki, ten za 50% gry
                            6.43 SLR stock/slicks
                            6.51 M5 stock/slicks
                            6.54 NSX type R
                            8.03 RS4 stock
                            8.20 S4 98 stock

Komentarz

Ja polecam samochody tyou D1 takie jak Skyline Blitz i HKS Siliva te modele biorą udział w zawodach drift.

Komentarz

drift

Zamieszczone przez adamo
                                W GT3 to Subaru Impreza B22 do driftu, bardzo faina
                                No brawo Ja tez driftuje sobie Subarakiem Muj typ to Impreza Sti Prodrive, bez systemów i na max tuningu.
                                mleczyk

Komentarz

PracujÄ™...
                                X