Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Zalecane samochody do robienia driftów

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zalecane samochody do robienia driftów

Ostatno mi sie spodobała Mazda RX-7. Nawet nie trzeba tuningować. Wystarczy wyłaczyć wspomagania, i założyć opony "Simulation Tires". Uważam Apricot Hill za najlepszy tor do wykonywania driftów, jest dużo ładgodnych zakretów i można troche prędkości nabrać.

Ogólnie wiele samochodów nadaje się do robienia driftów. Ale tu chodzi o samochody które nam najbardziej się podobają.

Drifting uprzyjemnia grę nawet podczas normalnych wyścigów lubie sobie wejśc bokiem w zakręt. Co do samochodów to dla początkujących najlepsze beda auta 4wd nimi latwo kierowac podczas zarzucania tyłem polecam: Audi S4, Lancer wszystkie ewolucje, moim ulubionym samochodem do driftu jest ostatnio Nissan Skyline R34 auto zachowuje sie prawie jak tylkonapędowe juz przy około 400-500KM mozna driftowac przez cały zakret, nie polecam maxymalnego tuningu gdyz wtedy drift kończy sie zazwyczaj bączkiem.
    Kiedys driftowałem Aston Martinem Vantage i TVR Tuscanem.
    v-tec power

Komentarz

No właśnie - fajnie, że rozwinął się temat driftingu! Mam do Was zapytanie - w której części GranTurismo najlepiej Wam się ślizga? Próbuję się ostatnio wczuć w "czwórkę", choć odczucia mam takie, że jeździ się "troszku" jak po szynach... Najlepiej samochody ślizgały się moim zdaniem w Concepcie - tam można było robić kilkunastometrowe drifty i to w pełni kontrolowane!!
      1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
      http://www.autogaleria.pl

Komentarz

mi najlepsze drifty robiło sie w GT2 ale wiadomo to była inna bajka. GT3 oferowało troche inną szkołę driftu z naciskiem na analogowy gaz. A GT4 dopiero się ucze nie moge przyzwyczaic sie do tej kamery i narazie troche gubie sie w poslizgach.
        ehhh nie ma to jak redukcja przed zakrętem lekkie nadrzucenie ręcznym i dym przez cały zakręt po czym wyjście na kontrze...
        drifty w gt są bardzo trudne do opanowania i pewnie dlatego daja tyle satysfakcji
        v-tec power

Komentarz

Ja proponuje Escudo Ta wylaczcie tlyko systemy i jakeis gowniane opnki dajcie Oj sie bedzie dzialo
          Da PlayStationŽ2
          Model :SCPH-50004 / v10
          Przerobiona ?Nie
          Network Adaptor:opcja w przyszlosci
          HDD : Po co ? To nie komputer :]
          Liczba gier pirackich: 0
          Liczba gier orginalnych: 9

Komentarz

Logitech Driving Force Pro a drifting

Szczerze polecam driftowanie z kierownicą Logitech Driving Force Pro. Jest dużo trudniej niż na padzie, ale satysfakcja z długiego drifta w dużym wychyleniu jest naprawdę wielka. Oczywiście grać należy w ustawieniu kierownicy na tryb simulation. Szybkie kręcenie ułatwia funkcja Power Steering. Przy 900 stopniach obrotu trzeba się nakręcić, ale w tym cała frajda. Najbardziej lubię trenować na Suzuce w krótkim wariancie. Może wydać się to dziwne ale naprawdę świetnym samochodem do driftu jest Mazda MX-5 po solidnym tuningu. Jest krótka więc łatwo skończyć jadąc tyłem, ale łatwo też uzyskać duże wychylenie. Polecam.

Komentarz

mnie też sie GT2 najbardziej podoba pamiętasz może swoje najlepsze czasy z poszczególnych torów?najbardziej mnie interesuje Grand Valley Speedway i Laguna SECA i jakimi samochodami

Komentarz

Oj pamietam GT2.To byla jazda.Osobiscie podobal mi sie Red Rock Valley ale nie pamietam czasow dokladnych ale walczylem z nimi na wielu torach najczesciej Toyota GT-one.
                The Drive Of Your Life.

Komentarz

na mnie największe do tej pory zrobił nissan 200sx (s14) - wręcz prowokuje do driftu i wcale nie jest łatwy do opanowania - co jest zaletą

btw-> matak, jesteś pewien, że driftujesz przednionapędową mx5??
                  Nurburgring:
                  6.24 Jaguar szybki, ten za 50% gry
                  6.43 SLR stock/slicks
                  6.51 M5 stock/slicks
                  6.54 NSX type R
                  8.03 RS4 stock
                  8.20 S4 98 stock

Komentarz

Jeszcze czwórki nie mam, ale jestem pewien, że autko, które mam w podpisie będzie się nadawało
                    Aufrecht Melcher Grossaspach

Komentarz

Subaru&Mitsu

Subaru Impreza WRX STI oraz Mitsu Evo 8 bardzo dobrze idą w parze z driftem(tak jak w rzeczywistości).Mi tam w tych wozach wychodzą fajne drifty,chciaż Mazda RX-7 tez wymita

Komentarz

Re: Subaru&Mitsu

Zamieszczone przez stig16
                        Subaru Impreza WRX STI oraz Mitsu Evo 8 bardzo dobrze idą w parze z driftem(tak jak w rzeczywistości).Mi tam w tych wozach wychodzą fajne drifty,chciaż Mazda RX-7 tez wymita
                        w rzeczywistości czteronapędowymi autami driftować jest bardzo ciężko - drift polega na kontrolowaniu uślizgu tylnych kół oraz ruchach kierownicą, jeśli przednie koła chcą złapać przyczepność zrobienie driftu jest bardzo trudne/niemożliwe.
                        Nurburgring:
                        6.24 Jaguar szybki, ten za 50% gry
                        6.43 SLR stock/slicks
                        6.51 M5 stock/slicks
                        6.54 NSX type R
                        8.03 RS4 stock
                        8.20 S4 98 stock

Komentarz

RE RE

oczywiscie ten dopisek jak w rzeczywistosci byl blędny. W grze DLA POCZĄTKUJĄCYCH jest zalecane rozpocęcie driftowania w autach 4wd. dla zaawansowanch drifterów przeznaczone są ayta z nap ędem na tylnią oś oczywiście. :wink: MÓJ BŁĄD Z TYM DOPISKIEM

Komentarz

Mi bardzo dobrze driftuje sie BMW M3.
                            Podaje opis jak ustawic zawieszenie oraz ktore rzeczy trzeba kupic.

OPONY: Road tyres
                            Zawieszenie: Racing

Ustawienia:
                            SPRING RATE:FRONT 12.0 REAR 12.8
                            RIDE HEIGHT:FRONT 83 REAR 85
                            DAMPER: kazdy ustawiamy na 8
                            CAMBER ANGLE:FRONT 2.0 REAR 2.5
                            TOE ANGLE: na zero
                            SATBILISER:FRONT 5 REAR 4
                            TCS 0
                            ASM (oversteer) 0
                            ASM(understeer)10

Moc moze byc seryjna ale radzilbym dlubnac autko do jakis skromnych 390KM.
                            Zycze ladnych driftow.
                            AUDI S4 '98 0-400- 8.420sek

Komentarz

W GT3 to Subaru Impreza B22 do driftu, bardzo faina

Komentarz

Pracuję...
                              X