CHętnie bym też na kierownicy podriftował ale padem też jest nice....a poza tym to ja też sie dopiero uczę driftować :wink: także kierownicą by mi było teraz chyba zbyt ciężko jeździć:/
Przelazłem prawie całe GT4 a teraz uczę się driftować. Wasze opinie mnie do tego natchnęły ale coś mi nie wychodzi. Oczywiście używam pada bo kiery nie posiadam. Ustawienia aut ściągnięte ze stronki, której link podał niejeki nomuken czy jakoś tak no i nie wychodzi. Jeżeli ktoś zna ustawienia chociaż jednego samochodu, który "jeździ bokiem" a nie lata po krzokach to będę wdzięczny. I czy padem faktycznie da się dobrze driftować? Pozdrawiam
sie da sie da :] Nomuken uzywa pada ja z reszta tez :] ustwienia spruboj dobrac sam, zawieszenie na max-a obnizone i twarde ale bez przesady, gumy road i luxury
to moje filmy ale nagrane komurka :/
Przelazłem prawie całe GT4 a teraz uczę się driftować. Wasze opinie mnie do tego natchnęły ale coś mi nie wychodzi. Oczywiście używam pada bo kiery nie posiadam. Ustawienia aut ściągnięte ze stronki, której link podał niejeki nomuken czy jakoś tak no i nie wychodzi. Jeżeli ktoś zna ustawienia chociaż jednego samochodu, który "jeździ bokiem" a nie lata po krzokach to będę wdzięczny. I czy padem faktycznie da się dobrze driftować? Pozdrawiam
Twój problem leży nie tyle w ustawieniach co po prostu w sposobie jazdy. . .
Wybierz jakieÅ› RWD 350KM + i opanuj je do perfekcji. . .
Dojezdzasz do zakrętu srodkiem drogi , puszczasz na chwilę gaz a w momencie wejscia w zakręt wbijasz go do deski. . . .
Pracuj gazem i kierownicą bo może się zdarzyć ze auto poleci pod za dużym kontem i 3ba wtedy odpuscic gaz na chwilkę. . . .
Dasz radÄ™. . .
Pozdrawiam
PS.Do nauki tym sposobem polecam TVR 350c,Mercedesa E55 AMG,BMW M5,M3,330i lub Lotus OmegÄ™. . . .
I pamiętaj że te auta nawet w serii mogą driftować więc twój błąd tkwi w technice. . . . .
Kwinto, a które z ustawień w zawieszeniu jest odpowiedzialne za twardość?? Bo ja na ustawieniach samochodów się kompletnie nie znam, a z angielskim u mnie to tak średnio...bo wysokość zawieszenia to wiem które to jest ale reszty tam nie wiem co i do czego jest....
W ustawieniach zawiezenia, pierwsze z gory masz sprezyny. Spring rate. Duza wartosc = duza twardosc. Nizej masz amortyzator. Damper. Dwie wartosci, bo jedna to scisniecie go, a druga rozciagniecie. Duza wartosc = duza twardosc. Tak w skrocie.
Ja nie driftuje. Jak mam ochote na nadsteronosc to jezdze sobie cobra.. Na kierownicy 900* z FF ciezko wystarczajaco szybko krecic.. bez FF traci sie 80% radosci z jazdy. Tak zle, tak niedobrze... Pada nie uzywam wcale..
Komentarz