mogę dostać ustawienia na jakiś samochód do driftów byle by miał co najmniej ze 200km i tylny napęd stara corolla czy sylvia czy 350z mam prawie każdy samochód a jak nie mam to se kupie
Może nie tak ja tej stronce wyżej,ale przy najmniej po swojemu http://pl.youtube.com/watch?v=fVG56JDs9cg
Audi Le Mans Quattro '03
Wydech=Racing
Opony=P-Economy T-Road
Turbo 4,NITRO
Brakes=Racing Brake Controller P-17 T-1
Spring Rate P-6.0 T-6.0
Ride Height P-66 T-120
Bounce P-10 T-1
Camber P-0.0 T-9.0
Toe Angle P=-4 T=-4
Stabilliser P-1 T-7
Oversteer=0
Understeer=20
TCS=0
Torqe P-5 T-60
Acceleration P-5 T-60
Decceleration P-5 T-60
VCD 50
Weight 200/-50 Przód
Miłej jazdy
A właśnie że nie,ten wątek wygrzebałem i wiedziałem,że jest taki przedział,ale skoro wątek nie został zamknięty a ja miałem akurat taki temat to właśnie tu go wrzuciłem.Ale widzę widły z igły.
Tyle tylko, że o nastawach do driftu było na tym forum już ze sto razy. Trzeba korzystać z opcji szukaj. Ale skoro nalegasz to odwiedź GTPLANET i wszystko będziesz miał jak na dłoni.
Witam. Potrzebuję ustawień do modelu Toyota Supra 2.5 Twin Turbo R '90 :mrgreen:
Ja Ci poradzę żebyś spróbował sam pomajstrować w aucie. Musisz sam wyczuć czy dobrze Ci się nim jeździ na danych ustawieniach.
Z resztą seryjnymi autami świetnie się driftuje.
Ustaw sobie to auto w ten sposób (jeżeli ma być stuningowane):
KUP
podwozie - full customize
sprzęgło - semi-racing
wydech - semi-racing
chip
opony - przód normal road, tył normal economy
skrzynia biegów - full customize
Możesz zredukować wagę auta o 3 poziomy i usztywnić auto
USTAW
bounce - 6
rebounce - 6
zawieszenie (heigh) - obniż na maksa
Gdyby auto zbyt długo się zbierało to skróć przełożenie na skrzyni biegów.
W skrócie to by było na tyle. Resztę sam dopracuj bo ustawienia są indywidualne dla każdego.
Używaj skrzyni manualnej bo jest wygodniej na trasach o krótkich i ostrych zakrętach.
Sranie w banie ja biore Biuick Specjal i ustawiam zawieszenie tak zeby cala buda latala wtedy mozemy kontrolowac drift zmieniajac srodek ciezkosci
Zawieszenie biore na srednia wysokosc bo za nisko to tez nie zdrowo przynajmniej w tej grze
PS. Nie radzie togo robic w realu
Slik5 tylko nie przesadź z mocą. Pamiętaj o zależności między HP i KG (horse power/kilogram)
Moc moca mozna ja kontrolowac drazkiem analogowym ,a wygodniej na kierze (ja tak robie) podczas driftu nie naciskac gazu do oporu. Momet obrotowy im wiekszy tym lepiej bo latwiej wejsc w drift
Komentarz