Pełno czytałem i już nie wiem na jakim aucie uczyć sie driftów! Pomocy!!!
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Co wybrać do nauki?
Zwiń
X
-
Re: Co wybrać do nauki?
Witam
Na sam początek to ja bym Ci polecał iść do Arcade Mode, wybrać tor Apricot Hill Ring, jakiś samochód z napędem FR o mocy do 300KM, wyłączyć wszystkie elektroniczne systemy, ogumienie na przód N2 na tył N1, i na tor...
Wyczujesz samochód i wtedy drifty będą coraz dłuższe, lepsze etc. :wink:
A jeśli chodzi o opony to pisałem kiedyś o doborze opon do Arcade Mode:
Jako, że nie wszyscy driftują w Karierze gdzie jest multum opcji wpływających na drift.
Zalecany przeze mnie wybór opon w Arcade Mode:
Samochody typu FWD - Chociaż nie da się nimi driftować na upartego można z ustawieniem:
Przód: N3 Tył: N1 - Bez względu na moc przy takich gumach zawsze drift będzie udany, gdyż bardzo łatwo (wręcz banalnie) jest auto kontrolować
Samochody typu RWD - Jak wiadomo do driftingu najlepsze i zarazem trudne w prowadzeniu dla początkujących, polecam ustawienia:
Auta 0-100 KM : Przód: N3 Tył: N1 - Nawet tak słabym autem na tych oponach da się przesadzić
Auta 100-350 KM : Przód: N2 Tył: N1 - Według mnie najlepsze do "kontroli" auta i jednocześnie nauki
Auta 350 >>>> i więcej: Przód i Tył: N1 - Jeśli będziesz potrafił panować nad autem o mocy 500-600KM na oponach N1 to znaczy, że potrafisz driftować
Samochody typu 4WD - Tutaj jest najtrudniej dobrać idealne gumy, ale polecam:
Auta 0-200KM : Przód: N3 Tył: N1 - Zachowanie podobne do FWD na takim ogumieniu
Auta 200KM i więcej : Przód: N2 Tył: N1 - Nie ma co stosować 4 opon N1 w samochodach 4WD ponieważ daje to czystą podsterowność a nie drifting
Pozdrawiam
-
Warunek: tylny napęd, gleba absolutna, kiepskie gumy, Made in Japan
Zamieszczone przez dawid08_93Próbowałem i nic
Ps.Wiadomo chyba, że na początku nie jest łatwo :wink: Jak ze wszystkim zresztą :wink:
Pozdrawiam
Komentarz
-
A ja uważam, że jak tylni napęd to na początek silvia z gumami przód-sport hard, tył-sport soft i podciągnięcie jej do 200 HP albo 4WD skyline wszystkie opony sport-hard i około 200 HP i oczywiście max gleba. Jak dla mnie to się najłatwiej jeździło na tych ustawieniach i w miarę efektownie.
P.S. Popieram Lukasa - Apricoat Hill to dobry tor do nauki.
pozdro
-------------------------------------------------------------
Komentarz
-
Zamieszczone przez poindexterA ja uważam, że jak tylni napęd to na początek silvia z gumami przód-sport hard, tył-sport soft i podciągnięcie jej do 200 HP200HP i opony Sports ?
I możesz sprecyzować bardziej, którą Silvię ?
Bo wiesz....nie każdą trzeba "podciągać", żeby miała 200HP :wink:
Zamieszczone przez poindexteralbo 4WD skyline wszystkie opony sport-hard i około 200 HP
Zamieszczone przez dawid08_93ale która to opcja??
Pozdrawiam
Komentarz
-
Zapomniałem, że pan Lukas zna na pamięć ponad 700 samochodów. Następnym razem będę pisał jaśniej.
Żeby nie komplikować to podam inne prostsze przykłady
1. 4WD - Nissan Skyline gtr '00 (około 350 koni starczy - co do mocy)
2. HKS Silvia (wystarczy to co jej HKS zrobił)
Reszta j/w i można ćwiczyć.
-------------------------------------------------------------
Komentarz
-
Zamieszczone przez poindexterZapomniałem, że pan Lukas zna na pamięć ponad 700 samochodów.
Zamieszczone przez poindexter1. 4WD - Nissan Skyline gtr '00 (około 350 koni starczy - co do mocy)Ale i tak nie polecam tym driftować na Sportsach, racze polecał bym Przód/Tył: N3/N1 :wink: No, ale to już rzecz indywidualnych upodobań :wink:
Zamieszczone przez poindexter2. HKS Silvia (wystarczy to co jej HKS zrobił)Slivia HKS, to właśnie samochód o specyfikacji na drifting :wink:
Zamieszczone przez poindexteri można ćwiczyć.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Zamieszczone przez dawid08_93chciałbym jeszcze wiedzieć czy można zrobić coś z nadsterownością przy wyjściu z poślizgu?Sorry, ale to mnie rozwaliło...
Możesz Mi powiedzieć Jak chcesz driftować nie powodując nadsterowności ? I czy nie możesz sam tego "wyczuć" ?
Pozdrawiam
Komentarz
Komentarz