Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Drift? To nie takie proste...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Drift? To nie takie proste...

To wrzuć wszystkie 5 części do jednego posta oki ? Ja Ci ocenię wszystko jak będzie razem

Pozdrawiam

Komentarz

Lukas - prawie jak DK :mrgreen:

-------------------------------------------------------------

Komentarz

Zamieszczone przez poindexter
        Lukas - prawie jak DK :mrgreen:
        Tiaaa, w przyszłym tygodniu sam postaram się wrzucić, więc zobaczymy co na prawdę jestem wart "Di-keju" Dexterze :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Panowie zerknijcie jednak na te 2 części i powiecie czy jest to cokolwiek warte jeśli tak to powrzucam kolejne. :wink:

Komentarz

Coś tam patrzyłem i mówię - WRZUĆ JE WSZYSTKIE !

Pozdrawiam

Komentarz

A ja rzeknę, że ten drugi przejazd to taki "over power" Jak tyle potrafisz to tylko się doskonalić. Po mojemu to tylko śmieszny samochód bo ja wolę mniej kosmiczne kształty

Komentarz

To jeszcze mi trochę zajmie bo długo sie uploaduje. Może jeszcze dzis sie uda. I co myślisz w miarę? Bo na razie się uczę. Aha ta pierwsza Mazda to ta o której była mowa na początku całego wątku.

Komentarz

Dobra to napiszę Ci od razu co myślę o tych 2 częściach :wink:

CZ.1

Mazda:
                  Na początku ładnie ją obróciłeś, i to muszę przyznać. Zakręt w prawo zaraz za tunelem na początku trochę mały kąt, ale potem ładnie go "przyciąłeś" także, wyjście było dobre, następny zakręt wziąłeś osobno, a szkoda, bo na tej sekwencji można przejść jednym slajdem przerzucając masę samochodu w drugi bok.....ten lewy wyszedł słabiej i przede wszystkim za krótko. Na końcu ładna nawrotka, szkoda tylko, że nie stanął idealnie na lini :wink: Ogólnie to ten samochód mi się raczej nie widzi w drifcie a to co pokazałeś ciężko nazwać driftingiem, bo w prawdzie to dwa zakręty z czego jeden troszkę słaby...
                  Ford:
                  Pierwszy zakręt i ta szykana zaraz za nim przejechana mistrzowsko ! Zakręt zaraz przed prostą wspaniale ! Ten zaraz po prostej widziałem, że chciałeś Feint'em przejść, no ale coś tam nie wyszło, ale chociaż muzyka się fajnie w tym miejscu z obrazem zgrała. Łuk w prawo to mój ulubiony zakręt na tym torze, i przejechałeś go nieźle, chociaż tam należy iść szerzej, tak żeby móc od razu jednym uślizgiem wejść w resztę tej sekwencji :wink: Jeśli chodzi o Forda, to jestem pozytywnie zaskoczony, bo nie spodziewałem się takich akcji po.....Race Carze :mrgreen:

CZ.2

Honda HSC:
                  Pierwszy zakręt....TAK NIE WYGLĄDA FEINT ! Ale zakręt przejechałeś bardzo dobrze, następnie szykanę, choć tego nie widać za bardzo również przeszedłeś tak jak należy. Zakręt zaraz przed prostą MISTRZ ! Zaraz za prostą jeszcze większy MISTRZ ! Pięknie wszedłeś już na prostej i pokonałeś jednym uślizgiem 2 zakręty, wspaniale wygląda. Mój ulubiony zakręt w prawo poprawnie, ale popełniłeś ten sam błąd co w Fordzie, niestety. Sekwencja pod górkę, kompletnie nie udana. Dłuuuugi zakręt Ci się trochę za wąsko pojechał, ale wyjście było dobre. Zakręt za oponą w prawo (ten ciasny) przejechałeś całkiem ładnie, ale na wyjściu trochę za bardzo tył Ci uciekł...no, ale opanowałeś ją. Łagodny w prawo na tej górce, jest WSPANIAŁY, po prostu SUPER przejechany. Łuk z samego początku filmiku, i 2 ciasne zakręty następujące po nim zrobiłeś znacznie lepiej niż za 1 razem, i muszę powiedzieć, że tak precyzyjnie sam bym tego nie przejechał. Zakręt przed prostą startową przejechany po raz drugi tym razem z innego ujęcia, niczym nie ustępuję pozostałym, czyli B.DOBRY. :wink: Ogólnie, nie spodziewałem się nigdy, że w tym samochodzie drzemie taki potencjał, ale Ty świetnie go wykorzystałeś, i ten filmik jest bardzo, bardzo dobry

Pozdrawiam

Komentarz

No panowie zostały uploadowane wszystkie części

Komentarz

Jeśli chodzi o część 3 to średnio mi się podoba....co prawda niektóre zakręty bardzo ładnie, ale ogólnie to raczej średni drift.
                      A z kolei część 4 i 5 z Nissanem GT-R to mistrzostwo ! Jestem przygnieciony tym filmikiem....ten samochód jest tak trudny w prowadzeniu, a Ty bez problemu robisz nim takie boki, gratuluję ! Ogólnie oceniając te wszystkie filmy, to muszę Ci przyznać, że idzie Ci to bardzo dobrze, i jeszcze odrobina treningu a będziemy mieli mistrza :wink: No i fajny pomysł z tymi konceptami.

Ps.Mam pytanie, na jakim TV to było nagrywane i jaką kamerą/aparatem ? Chciałbym wiedzieć jakiej jakości będę się mógł spodziewać nagrywając Swój mniej więcej :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

Telewizor normalny kineskopowy firmy Daewoo niewiem ile cali. Aparat Nikon 5mega pixeli.
                        Największy problem jest z migotaniem ekranu. Trochę sie ze swoim napracowałem efektem końcowym był 11minutowy filmik o pojemności 144mb musiałem to jakoś pociąć żeby uploadpwać na You tube.

Wbrew pozorom Nissanem akurat najlepiej mi sie driftuje ;p

Komentarz

Co do cz. 4 to wg mnie tylko 3 zakręty przejechałeś driftem w resztę zakrętów samochód został jedynie wrzucony. Było to widać podczas wychodzenia na prostą. I mniej więcej wyglądało to w ten sposób:
                          http://pl.youtube.com/watch?v=xE1g3CCDBtA

Co do cz. 5 to był drift pełną gębą tylko, że nie mieściłeś się na trasie ale przy takiej umiejętności prowadzenia auta to tylko kwestia poćwiczenia.

Powiedz mi tylko czym driftujesz? Kierownicą czy padem?
                          pozdrawiam

Komentarz

Nie mam kierownicy.
                            Więc używam pada, to źle?

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                              Nie mam kierownicy.
                              Więc używam pada, to źle?
                              Dobrze, przecież poindexter tylko pytał :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

No tym Nissanem zrobiłem dwa okrążenia to pierwsze tak średnio mi wyszło. Ale myślę te drugie nieco lepiej.

W ogóle to mam tak że jak gram dla picu to mi wszystko ładnie wychodzi cały tor prawie bez błędnie i wszystkie łuki bokiem. A jak chce sie postarać żeby zapisać Repay to zawsze coś spieprze.

Wiem że jest jeszcze dużo nie do ciągnięć ale weź pod uwagę że bawię się w drift dopiero chyba ze 4 (niedziela,pn,wt,śr) dni bo wcześniejsze próby raczej kończyły sie na niczym. Dlatego zakładałem ten wątek.

Auta z filmiku były całkowicie seryjne (oprócz tej mazdy) zawieszenia też były 100% seryjne tylko opony wymienione,zauważ też moc tych aut, mówiliście ze do driftu to 300BHP max.
                                Starałem sie zrobić coś fajnego nie oklepanymi autami dlatego wymyśliłem ze zrobię coś z concept carami, bo w sumie nie widziałem na forum żeby ktoś tego prubował.
                                Większość używa normalnych aut typu Silvia,Lancer,RX7 itp. Chciałem zrobiC coś "different". :mrgreen:

Myślę że jak na 4 dni w drifcie to nie jest chyba najgorzej?

Pozdro ;p

Komentarz

Pracuję...
                                X