Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Kto wie jak Driftować w GT4?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Kto wie jak Driftować w GT4?

Witam was.
    Chciał bym sobie w Gran Turismo 4 podriftować ale za bardzo nie wiem jakim samochodem i jak to robić
    Ktoś obeznany w tej dziedzinie co bym musiał mieć i jakie części koła itp.?
    Będę bardzo zadowolony jeśli ktoś pomoże.
    Proszę o dobrą czytelna Odpowiedz.

Pozdrawiam.
    Karol
    Piszę poprawnie po polsku

Re: Kto wie jak Driftować w GT4?

Jeśli chcesz robić to w GT Mode - Najlepiej poszukaj setów w internecie...jeśli sam potrafisz je ułożyć, auto powinno być niskie, dobrze dociskane do drogi, i stosunkowo sztywne.

Jeśli chcesz robić to w Arcade Mode...wybierz sobie lubiane M5, weź go na Apricot Hill Ring - Wyłącz mu wszelkie elektroniczne wspomagacze, skrzynkę bierz manualną - Opony na tył Economy, na przód Roady...i po prostu ćwicz.

Jeśli chodzi o samą naukę...polecam coś japońskiego z połowy lat '90-tych - S14, S15 albo jakieś AE86. Lub po prostu BMW M3.

Ogólnie...to trzeba ćwiczyć, nie powiem Ci tutaj jak driftować dobrze...trzeba wyczuć auto, później już nie ma kłopotów...

Wybierz jakiś samochód to coś Ci mogę podpowiedzieć. :wink:

Pozdrawiam

Komentarz

A ja polecam użycie opcji "szukaj" bo temat występuje wielokrotnie na forum.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
        Jeśli chcesz robić to w GT Mode - Najlepiej poszukaj setów w internecie...jeśli sam potrafisz je ułożyć, auto powinno być niskie, dobrze dociskane do drogi, i stosunkowo sztywne.

Jeśli chcesz robić to w Arcade Mode...wybierz sobie lubiane M5, weź go na Apricot Hill Ring - Wyłącz mu wszelkie elektroniczne wspomagacze, skrzynkę bierz manualną - Opony na tył Economy, na przód Roady...i po prostu ćwicz.

Jeśli chodzi o samą naukę...polecam coś japońskiego z połowy lat '90-tych - S14, S15 albo jakieś AE86. Lub po prostu BMW M3.

Ogólnie...to trzeba ćwiczyć, nie powiem Ci tutaj jak driftować dobrze...trzeba wyczuć auto, później już nie ma kłopotów...

Wybierz jakiś samochód to coś Ci mogę podpowiedzieć. :wink:

Pozdrawiam
        No wszystko rozumiem najlepsze dla mnie to BMW M5 mam w nim najlepsze wyczucie i nawet z wspomaganiami jakiś drifcik lekki lub obrót zrobię ale nic więcej a jak widziałem jak niektórym ładnie idzie drift to aż mnie nachodziła ochota żeby sobie pograć :mrgreen:
        Ok to zobaczę te ustawienia w ArcadeMode opon itp Dzięki Lukas ale dopisz co i jak najlepiej dopasować do BMW M5 w ArcadeMode.
        Pozdrawiam!
        Karol

Komentarz

Zamieszczone przez MelMan
          Dzięki Lukas ale dopisz co i jak najlepiej dopasować do BMW M5 w ArcadeMode
          Gra - GT4
          Tryb - Arcade Mode
          Trasa - Apricot Hill Ring
          Samochód - BMW M5 '05
          Opony Tył - Economy (N1)
          Opony Przód - Road (N2)
          Systemy - OFF
          Przekładnia - MT

Nie wiem co Ty jeszcze chcesz "dopasować" w Arcade Mode...

Pozdrawiam

Komentarz

No właśnie o to mi chodziło bardzo dzięki ^^ (Da się z Tobą normalnie opisać temat)
            Macie tutaj jakieś + na forum czy piwa itp? Bo jeszcze nie jestem na czasie za bardzo.
            Karol

Komentarz

Zamieszczone przez MelMan
              Macie tutaj jakieś + na forum czy piwa itp? Bo jeszcze nie jestem na czasie za bardzo.
              Nie. Wystarczy mi, że będziesz używał opcji "szukaj" w przyszłości. I nie staniesz się forumowym debilem.

Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...
              X