To jest tzw. rybka.Daj mniejszą kontre i lekko dodawaj gazu.Nie wiem ile masz mocy w tej RX ale gaz trzeba dawkować :wink: .
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Wasz sposób na drift?
Zwiń
X
-
Siemka,
Początkującemu polecam Mazde RX-7, ósemka tez fajna choc skupiałbym sie bardziej na poprzedniczce.Bardzo łatwa w prowadzeniu.Najwiekszy bład początkujących to własnie zbyt wielkie zwiększanie mocy co sprawia kłopoty.Apropos tego co piszesz i ADVAN takze to brak ciągłej kontroli kierownicą i jak kolega wspomniał brak dozowania gazem zapewne.4WD dla początkujących? chyba na twin ring motegi gdzie jezdzi sie w kółko :wink:
Pozdrawiam,
NomukenCzłonek Drift Xtreme
Komentarz
-
Komentarz
-
Zrobiłem sobie teraz Mitsu Evo. VIII i muszę przyznać, że jest bardzo dobre jak dla mnie. Jest tylko jeden szkopuł- jest pewien długi zakręt na Apricot Hill Raceway i nigdy nie mogę wejść w niego jednym, pełnym driftem, tylko zawsze jak wchodzę to dochodzę max. do połowy zakrętu i stawia mnie normalnie i muszę zaczynać drift od nowa...
Bardzo mnie to denerwuje.
Co robię źle? To wina samochodu czy brak doświadczenia?
DajÄ™ ustawienia mojego Mitsubishi Evo. VIII MR GSR
Moc: 380KM/6500rpm
Moment: 528.32NM/3500rpm
Kupione części:
Wyścigowy wydech
Chip
NOS
Wyścigowy duży intercooler
Wyścigowe hamulce
Kontroler hamowania
Wyścigowe zawieszenie
Wyścigowa przekładnia biegów
Potrójne sprzęgło
Wyścigowe koło zamachowe
Wał korbowy z karbonu
LSD Fully customisable (to chyba dyferencjał)
Opony Standardowe N3
Ustawienia:
Hamulce:
Brake balance F-10/R-24
Zawieszenie:
Spring rate F-5.0/R-3.2
Ride height F-92/R-92
Damper's po 7
Camber angle F-4.0/R-0.0
Toe angle F-2/R--2
Stabiliser F-5/R-7
Skrzynia biegów:
Auto settings 11
Systemy:
ASM system (Oversteer)- 0
ASM system (Understeer)- 17
TCS Controller- 0
LSD:
Initial torque F-10/R-10
LSD acceleration F-40/R-40
LSD deceleration F-20/R-20
Komentarz
-
-
niechodzi o moc wszystko tkwi w technice.nawet mając 150 koni idzie ten zakręt pieknie przeleciec bokiem.To auto prócz LSD i opon pozostało seryjne.Wina lezy po stronie braku doświadczenia napewno ale równiez z braku teorii.Nie nauczysz sie tego w tydzien lub dwa...baa bedziesz uczyc sie tego do końca zycia...jesli tylko chcesz :wink:Członek Drift Xtreme
Komentarz
-
-
Ja uczę się Nissanem SIlvią S13 2000cm sześciennych, rocznik '92, moc około 300 koni. Nic nie ruszałem w ustawieniach oprócz obniżenia zawieszenia, prawie full-tune i założenia economy. Ucze się na Trial Mountain, Tsukuba Wet i Fuji Speedway 2005. Na razię próbuję opanowywać "rybkę" na co drugim zakręcie...
Nie ma się co oszukiwać - GT4 to nie Need for Speed Carbon. Tutaj się driftuje "naprawdę"...
Komentarz
Komentarz