Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Nomuken poszerza horyzonty

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nomuken poszerza horyzonty

Witam,

Ostatnie czasy więcej czasu zacząłem poświecać rozwijaniu sie mojej techniki dorifto w GT 4.Widac że konkurencja nie śpi i tak rozpocząłem pierwsze drift przejazdy autami YonWD.Chodzi mi po głowie pomysł na fajny filmik ale do tego niezbędne jest opanowanie driftu 4łapowego.Trenowałem jazde audi nuvolari czy jakoś tak i kontroli w drifcie okazało sie że to łatwizna jak nic.Zakupiłem sobie dzis R34 i teraz seryjnym wózkiem sobie latam without problems naprawde autko nie jest jakieś nerwusiate ani nic.
    W związku z tym hhmm koledzy piszcie co sądzicie o napędzie na 4 łapy i wasze odczucia w związku z lataniem bokiem tego typu pojazdami jeśli wogóle nimi latacie bokiem

Pozdrawiam
    Członek Drift Xtreme

Witam

jezdze ostatnio wlasnie sporo 4 pedami i musze powiedziec, ze nabralem szacunku dla tych aut....jezdze seriami po Ringu i niektore fragmenty przechodze zawsze lekkim driftem....pojezdze sobie jeszcze troche moim bialym R34 i napisze Ci jak mi idzie latanie typowymi bokami tym autem, narazie moge napisac, ze nie jest to az tak trudne jak mi sie wczesniej wydawalo - generalnie mocniej trzeba bryczke zlamac i ostrozniej gazem operowac (podsterownosc wychodzi) ale da rade slicznie poleciec, niestety na niskich obrotach w serii strasznie lubi przymulic - turbo wychodzi...

pozdro

Komentarz

Ja śmigam jak pisałem R34 i bo ja wiem czy on jest podsterowny,nie bardziej nadsterowny zachowuje sie ja FR choć czuć ze te koła z przodu też ciągną,nismo jest seryjny totalnie prócz wydechu innego bo seryjny do dupy chodził.Zamieszcze coc za pewien czas na Youtube,więc bądż czujny
      Członek Drift Xtreme

Komentarz

A mozna wiedziec jakich ustawien uzywacie? Bo ja za cholere nie moge ustawic 4 napedowcow do driftu :/

Komentarz

Zamieszczone przez Nomuken
          Ja śmigam jak pisałem R34 i bo ja wiem czy on jest podsterowny,nie bardziej nadsterowny zachowuje sie ja FR choć czuć ze te koła z przodu też ciągną,nismo jest seryjny totalnie prócz wydechu innego bo seryjny do dupy chodził.Zamieszcze coc za pewien czas na Youtube,więc bądż czujny
          jak tam postepy

ja musze powiedziec, ze objezdzilem praktycznie wszystkie wersje SKYLINE'a od roku 90 w gore - wszsytkie na Nurburgringu - serie na oponach Road, a potem zmiana wydechu na sport, odchudzenie o dwa stopnie, spojeler i opony SPORT M - i znow na Ring....i nie na driftowalem sie raczej, ale za to moge napisac, ze znam GT-R swietny samochod - jakos go nie docenialem wczesniej tak mocno....

z ta podsterownoscia jest tak jak piszesz...po sprobowaniu wszystkich 4WD SKYLINE'ow stwierdzam ze prowadza sie dosc specyficznie jak na 4WD - testowalem sobie np. z WRX i EVO - tez na Nurburgu...GT-R prowadzi sie z nich najlepiej jest najmniej podsterowny, a do tego wykazuje tendecje do zarzucania tyleczkiem na wyjsciu z zakretow - zwlaszcza ciasniejszych...naprawde godna polecenia maszyna...

Komentarz

Nomuken, mam do Ciebie małą prośbę...

Czy mógłbyś wrzucić jakiś filmik z Twoim drift-okrążeniem, ale z obrazem Display? Bo chciałbym zobaczyć jak tam sterujesz drążkiem i operujesz gazem...

Komentarz

chętnie ale ....

http://www.granturismo.pl/forum/viewtopic.php?t=2138

w tym temacie masz odpowiedz
              jak tylko skombinuje inną płyte obiecuje ze coś wrzuce
              Członek Drift Xtreme

Komentarz

Pracuję...
              X