Mam nowe ulubione.
-Audi TT-DTM: Najlepsze na Deutsche Touring Car Championship. Trzyma jak mało kto. Znakomite przyspieszenie, znakomity dźwięk.
-BMW M3 GTR Race Car: jw. tylko nie najlepsze do niemieckich DTM Lepiej trzyma, gorzej brzmi. Jeszcze lepszy od Audi.
Wszyscy mówicie, jak ktoś pyta, który Pesc lepszy, "Judd". Ja kupiłem dzisiaj Peugeota. W serii przetestowałem na Sarthe. Odcina przy 333km/h Do tego nie najlepiej pokonuje zakręty. Pomyślałem: "O Boże, na co ja wydałem!" Ale był seryjnie wyposażony w skrzynię Full customize (po niemiecku Voll anpassbar). Pogrzebałem w przeł. finalnym (teraz ma 2.135). No i co? W pierwszej chwili zwątpiłem, czy to na pewno ten sam samochód! V-max: 370km/h wyciągane bez trudu, lepsze przyspieszenie (! Mimo tego że ktoś ostrzegał że jak wydłużę to pogorszę przysp. !), trzymanie nawet lepsze. Któż by pomyślał, że zwykłe wydłużenie przełożenia final może odmienić auto nie do poznania. Teraz bije na głowe wszystkie moje samochody, nawet 787B!!!! Co bym zrobł bez znajomości grzebania w ustawieniach?!?!?! Płakałbym, że wydałem 4500000 na coś takiego! A teraz? Nie kupujcie Judda!!!! Kupcie Peugeota i przeł. finalne zrobcie na 2,135! Będzie jazda że hejj!!!
Polecam TO!
Dla niewiedzących, jak wydłużyłem?
Ustawiłem na Test Course 0-1000m. Wszedłem w czerw. skrzynkę, poszukałem Transmission (Uwaga! U mnie Getriebe, u angielskich transmission!), kliknąłem klucz i wydłużyłem przeł. final, drugie od dołu. Tego co jest ust. na 18 to NIE RUSZAĆ!
Teraz zmieniłem zdanie. Uwielbiam Nismo tego czerwonego (nie pamiętam nazwy xD).Czas na Nurburgring: 7:29.984 bez ścinania.Prowadzi się bajecznie.
Polecam ten samochód!!!!!!!!
czemu akurat infineon.Nienawidze tego toru.
Mam pytanko:
Dlaczego honda nsx z roku 99 jest 2 razy droższa od nissnan skyline(ten sam rok)Ja ze skyline byłem bardzo zadowolony .
Ja przyłapałem NSX Zero '99 na gorącym uczynku - 10km w dniu 1008!!!!!
Skylnów nie znam, nigdy nie kupowałem. NSX mam już 2: Typ R'92 i Typ S Zero'99.
Komentarz