Wiem że podobne tematy były już poruszane ale chcę to wyjaśnić raz na zawszę,bo sam się zastanawiam o co Tu chodzi. Mowa jest o ubytku i wzroście mocy w aucie.
Podam wartości na przykładzie Tommy Kaira ZII.
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ _________
W arcade mode
Moc auta(bez Quick Tune) wynosi- 542BHP*
Moc tego samego auta podana w Replayu- 543 BHP
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ ________
Teraz w GT mode.
*Nominalna moc auta z zerowym przebiegiem-551BHP*
Moc tego samego auta podana w Replayu-543BHP
*Nominalna moc auta z 270km przebiegiem-578BHP
*Nominalna moc auta z 717Km przebiegiem-551BHP
Moc tego samego auta podana w Replayu- 543BHP
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ ______
Nie chciało mi się analizować zmian mocy po wymianie oleju.
Ale już te wyniki jak widzicie są zadziwiające.
Moje obserwacje:
#Pierwsze co się rzuca w oczy to różnica między mocą nominalną a podaną w Replayu.
#Druga dziwna rzecz to ta że auto o przebiegu 717km ma taką samą moc jak z 0 przebiegiem. Zaś z przebiegiem 270km ma od nich wyższą moc.
#A co ciekawsze normalna moc auta z Arcade różni się od odpowiednika z GT mode.
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________
Jak dla mnie paranoja,więc w która wartość mocy mam wierzyć? Podaną nominalnie czy w Replayu? Te zmiany mocy są co najmniej dziwne.
O co tu chodzi?
Podam wartości na przykładzie Tommy Kaira ZII.
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ _________
W arcade mode
Moc auta(bez Quick Tune) wynosi- 542BHP*
Moc tego samego auta podana w Replayu- 543 BHP
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ ________
Teraz w GT mode.
*Nominalna moc auta z zerowym przebiegiem-551BHP*
*Nominalna moc auta z 270km przebiegiem-578BHP
*Nominalna moc auta z 717Km przebiegiem-551BHP
Moc tego samego auta podana w Replayu- 543BHP
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________ ______
Nie chciało mi się analizować zmian mocy po wymianie oleju.
Ale już te wyniki jak widzicie są zadziwiające.
Moje obserwacje:
#Pierwsze co się rzuca w oczy to różnica między mocą nominalną a podaną w Replayu.
#Druga dziwna rzecz to ta że auto o przebiegu 717km ma taką samą moc jak z 0 przebiegiem. Zaś z przebiegiem 270km ma od nich wyższą moc.
#A co ciekawsze normalna moc auta z Arcade różni się od odpowiednika z GT mode.
__________________________________________________ __________________________________________________ __________________________________________________
Jak dla mnie paranoja,więc w która wartość mocy mam wierzyć? Podaną nominalnie czy w Replayu? Te zmiany mocy są co najmniej dziwne.
O co tu chodzi?
Komentarz