Właśnie, już myślałem, że poszedłeś gdzieś w siną dal...
A wracając do tematu. W GT4 dawno nie grałem (ponad dwumiesięczna przerwa), ale pamiętam, że niezłym wyborem z muscle cars do tej kwoty był Plymounth Cuda 440 Six Pack '71. Po max tuningu świetnie mi się tym jeździło. Jedynie operowanie gazem się kłaniało (czytaj:zadania licencyjne :wink: ), gdyż nawet Super Soft nie potrafił go utrzymać w rydzach. Ale tak czy siak ciepło go wspominam .
Jak wy zaczniecie grać to ja zaczne focić.Ja za to polecam chevtoleta corvette.Auto prowadzi się genialnie i jest nie drogie.Na oponach RM czas okrążenia na pętli nurburgringu który osiągnołem to 6:13.xxx
Ja za to polecam chevtoleta corvette.Auto prowadzi się genialnie i jest nie drogie.Na oponach RM czas okrążenia na pętli nurburgringu który osiągnołem to 6:13.xxx
Możesz kupić Mazdę chyba z Amuse to było albo Spoon już sam nie pamiętam bo GT4 poszło do szafy, była tam taka Mazda biała a zaraz po niej był taki muł z karbonową maską to kup tą mazdę wcześniejszą przed ,,karbonowym mułem'' nie wiem czy nada się na wszystkie tory, ale przeciwników spokojniutko rozwalisz. Również Tommy Kaira ZZII. A najlepiej to mulić na jednym wyścigu, podtuningować z lekka np. subarkę, wygrywać tam wyścigi opylać tą Toyotę Race za 250.000 CR uzbierać z 25 milionów i kupić porządną brykę, ja pamiętam jak jeszcze muliłem na tym to miałem ok. 75 mln CR także opłacalny sposób na zapełnienie garażu...
A i według mnie lepiej jest zebrać parę milionów i pokupować więcej fur bo kto wie czy jakaś taka nie przyda nam się do wyścigu...
Komentarz