Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Focus RS - Poprawa skrętu.

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Focus RS - Poprawa skrętu.

Witam Jak poprawić skręt w moim potworze? Mam zamiar wygrać z japońskimi autami, lecz zawsze tracę na zakrętach i mi uciekają ;/ Mam opony Racing Medium, ale dalej mam gorszy skręt od nich

Re: Focus RS - Poprawa skrętu.

Poopracuj nad zawieszeniem :wink:

Komentarz

Poczytaj to:

viewtopic.php?f=23&t=4427

Komentarz

Czytałem, lecz i tak mi nie pomogło

Komentarz

Wiesz, z samego czytania to nic nie będzie, chociaż tam naprawde jest bardzo dobrze wyjaśnione... Trzeba wziąść auto na tor i zmieniając parametry próbować i próbować.

Poza tym, coś czuje że ten Twój "potwór" ma za dużą moc, a to tylko FF, tam serią już ciężko szybko brać zakręty... Do samochodu przednionapędowego potrzeba techniki, to nie takie chop siup. Napisz ile ma koni Focus i z kim rywalizujesz.

Co powinieneś kupić: wyścigowe hamulce i sportowe zawieszenie.
          A w zawieszeniu:
          - Spring rate - zwiększ o pare pkt na przodzie i tyle
          - Ride height - zmniejsz , no nie wiem, tak o 20-30 mm
          - Camber angle - ja daję ze 2 na przód i tyle samo albo o 1 mniej na tył
          - Stabiliser - też zwiększ o pare pkt

Ale pamiętaj, z Hondą i tak nie wygrasz :mrgreen:

Komentarz

Koni mam 396 A z kim konkuruje. Skyline R34, S2000, również wersja Opery, Ruf BTR badz CTR i RX-7 ta stara, taka szara.

Komentarz

To dużo za dużo do przedionapędówki, wątpie żebyś w zakręcie korzystał chociaż z 200KM, bo reszta idzie na uślizg
              Moja rada: Zmień auto na podobnej klasy co oni... np. NSX, BMW M3 to napewno pomoże oraz poćwicz technike.
              Ale zawsze poprawianie auta zacznij od hamulców i zawiechy, a potem dopiero moc, chyba że ewidentnie goście Ci "uciekają" na prostej :wink:

Komentarz

Pracuję...
              X